۱۳۹۹-۰۴-۲۹
گزیده اسناد حضور زنان در آستان قدس رضوی از صفویه تا پهلوی
کتاب حاضر قصد دارد تا با معرفی اسناد، حضور زنان را در حرم مطهر در دوره های مختلف نشان دهد.

 

الهه محبوب و زهرا طلایی / مشهد/ سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی / چاپ اول/ سال 1399

هر ساله زوار بسیاری حرم مطهر امام رضا(ع) را زیارت می کنند؛ خیل عظیم این جمعیت باعث شده تا خدماتی برای رفاه زائران صورت بگیرد. این خدمات تمامی گروهها را در بر می گیرد. به طوری که از گذشته برای رفاه حال زائران زن، خدماتی توسط بانوان برای ایشان ایجاد گردید.

 کتاب حاضر قصد دارد تا با معرفی اسناد، حضور زنان را در حرم مطهر در دوره های مختلف نشان دهد. این کتاب در بخش اول به معرفی اسناد مشاغل زنان درحرم مطهر امام رضا (ع) می پردازد که در دوره زمانی صفویه تا پهلوی اول وجود داشته است. این مشاغل شامل زنان شاغل در روضه منوره(زیارت نامه خوان،کفشبان، بخور سوز، ضابطان و جاروکشان،کنیزها و خادمان)، دارالشفا(خادم بیماران، عزب دارالشفا، بیماردار و داروساز)، پرورشگاه آستان قدس، دبستان رضوی، متولیان زن در موقوفات آستان قدس و مشاغل اداری زنان می شود. برای مشاغل مزبور، نمونه اسناد به همراه بازخوانی درج شده است.

بخش دوم کتاب به معرفی اسناد نذورات و موقوفات زنان به حرم مطهر که شامل اسناد زنان واقف و نذرکننده در دوره های صفوی، افشار و قاجار می باشد اختصاص دارد.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید