نویسنده کتاب «اصول و انديشههاي تعاوني» مهدی طالب است. این کتاب توسط انتشارات دانشگاه تهران در سال 1384 به چاپ رسیده است.
اصول تعاون به مثابه یک شیوه اقتصادی و اجتماعی، بر مبنای نظریه خاصی بنا نشده است، بلکه مبانی آن مجموعه مفاهیمی است مانند: همیاری، عدم استثمار، توزیع عادلانه ثروت و درآمد، کمک متقابل و ...، برخی کوشیدهاند این مفاهیم و ارزشها را به صورت اصولی در فعالیتهای اقتصادی به کار گیرند.
در این کتاب سعی شده ابعاد مختلف اصول تعاونی با بهرهگیری از منابع اصیل و گاهی قدیمی و استفاده از تجارب و نظرات جدید، ابعاد بیشتری از نظریات و جنبههای مختلفی از اصول تعاون را مطرح کند.
این کتاب در چهار فصل تهیه شده است.
فصل اول به تعاریف و مفاهیم واژههای تعاون و تعاونی پرداخته و عوامل مولفه تعریف تعاون را تشریح کرده است.
در فصل دوم بعد از طرح اجمالی جریان صنعتی شدن و انقلاب کبیر فرانسه به عنوان دو زمینه اصلی پیدائی کئوپراتیسم، به طرح نظریههای تعدادی از صاحبنظران در قرون نوزدهم و بیستم پرداخته شده است.
در فصل سوم به سابقه تدوین اصول تعاونی و پیدایش اتحادیه بینالمللی تعاون و اظهار نظرهای مختلف مطروحه در کمیسیونهای تخصصی اتحادیه و اصول مصوب تعاون در کنگرههای مختلف پرداخته شده است. در فصل چهارم به تشریح اصول و قواعد مختلف تعاونی پرداخته داده شده است.