آیتالله حاج شیخ عبدالجلیل جلیلی فرزند مرحوم آیتالله شیخ محمدهادی جلیلی (کرمانشاهی) از روحانیان معروف و خوشنام کرمانشاه در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی در کرمانشاه متولد گردید. وی علوم جدید را تا درجه لیسانس در دانشکده حقوق تهران ادامه داد و در سال ۱۳۲۵ برای تحصیل علوم حوزوی، روانه شهر قم شد و از محضر اساتیدی همچون آیات عظام مرعشی نجفی، میرزا محمد مجاهدی، آیتالله العظمی بروجردی (ره) و امام خمینی (ره) بهره فراوانی برد، سپس به نجف اشرف عزیمت کرد و از درس آیات عظام حاج شیخ حسین حلی و آیتالله میرزا باقر زنجانی استفاده نمود و از طرف علماء و اساتید بزرگ نجف به اخذ جواز اجتهاد نائل آمد. وی بعد از فوت پدر و به امر مرجع تقلید وقت آیت الله العظمی بروجردی به کرمانشاه رفت و سرپرستی حوزه علمیه کرمانشاه را به عهده گرفت و مدت بیست وپنج سال در اداره امور طلاب و تدریس آنان زحمات زیاد متحمل گردید.
این روحانی گرانقدر پس از درگذشت پدر بزرگوارش، بزرگترین روحانی صاحب نفوذ کرمانشاه بود و به همین جهت در آغاز حرکت نهضت اسلامی از سال ۱۳۴۰ شمسی همگام با امام خمینی(ره) گام برداشت و از یاران انقلاب اسلامی بود و در جریان مبارزات پیش از انقلاب از هدف های سازمان امنیت رژیم ستم شاهی به شمار می رفت که اسناد مختلفی در این رابطه بدست آمده است .
مرحوم آیت الله جلیلی در مدت حضور خود در شهر کرمانشاه خدمات ارزنده ای از جمله توسعه مسجد مرحوم آیتالله العظمی بروجردی ، تجدید بنای مسجد مرحوم آیتالله حاج شیخ محمدهادی جلیلی، تجدید بنای حسینیه مرحوم آیتالله حاج شیخ محمدهادی جلیلی، احداث مسجد حاج عباسقلی زارعین بر حسب وصیت آن مرحوم و … داشتند.
مرحوم آیت الله جلیلی در سال ۱۳۴۹ هجری شمسی کتابخانه خود را مشتمل بر ۳۳۶ نسخه کتاب خطی و حدود 6000 نسخه کتاب چاپی وقف آستان قدس رضوی کرد.
در حال حاضر این کتابخانه دارای ۴۵۶ نسخه کتاب خطی و حدود ۲۶ هزار نسخه کتاب چاپی می باشد و فضای مطالعاتی آن با توجه به توسعه هایی که در سالهای ۱۳۸۰ ، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۰ داشته به بیش از ۵۰۰ متر مربع رسیده است.