Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

تجربه نگاری نقش زنان در تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در مشهد
۱۳۹۸-۱۲-۰۳

 

 تجربه نگاری نقش زنان در تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در مشهد

 

تجریه نگاری زنان

 

هشتمین نشست تخصصی جریان شناسی انقلاب در مشهد به همت اندیشگاه رضوی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با عنوان «تجربه نگاري نقش زنان در تاريخ شفاهي انقلاب اسلامي در مشهد» برگزار شد. در این نشست تخصصی که صبح  روز یکشنبه مورخ 27/11/98  با حضور جمعی از پژوهشگران  در محل تالار شيخ بهائي برگزار شد، ابوالفضل حسن آبادی مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی طی سخنانی به تشریح جایگاه زنان در حفظ تاریخ شفاهی و چالش‌های آنها در این مسیر پرداخت.
وی، دهه شصت را دهه حضور زنان در رویکرد تاریخ شفاهی عنوان کرد و گفت: در این دوره تاریخی زنان در بخش‌های مختلف دنیا در بحث‌های مرتبط با خود ورود پیدا کردند. حسن‌آبادی بحث فمینیسم را یکی از موضوعاتی عنوان کرد که زنان بسیاری در اقصی نقاط دنیا به آن ورود پیدا کردند.

مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی در این نشست گفت: آستان قدس رضوی با داشتن ظرفیت‌ها و امکانات موجود توانسته است بستر مناسبی برای حضور فعال و پررنگ زنان در ثبت تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در شهر مشهد فراهم کند.
وی افزود: برای تاریخ‌نگاری و ثبت نقش بانوان و وقایع، اتفاقات و موضوعات اجتماعی، سیاسی، مذهبی، دینی و انقلابی مرتبط با حوزه زنان و حضور آنان در وقایع و حوادث انقلاب اسلامی در شهر مشهد در سال‌های اخیر و با همت واحدهای انقلاب اسلامی، تاریخ شفاهی و... در این مرکز، شرایط و بستر مناسبی برای محققان، پژوهشگران و مصاحبه‌کنندگان و مصاحبه‌شوندگان در حوزه ثبت تاریخ شفاهی وقایع و حوادث انقلاب اسلامی شهر مشهد به وجود آمده است.
حسن‌آبادی یادآور شد: هم اکنون حدود 2هزار و 100 ساعت مصاحبه در حوزه وقایع، اتفاقات و سوژه‌های مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی در شهر مشهد در بخش تاریخ شفاهی مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی وجود دارد که بیشتر این مصاحبه‌ها توسط مصاحبه‌کنندگان زن با تحصیلات کارشناسی ارشد در حوزه‌های تاریخ انقلاب اسلامی، تاریخ محلی، تاریخ معاصر و... انجام شده و این مرکز همواره یکی از مراجع و مراکز مورد توجه محققان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه انقلاب اسلامی در سطح کشور است.
دکتر حسن آبادی همچنین به بیان نقش و حضور متفاوت بانوان مشهدی در مبارزات دوران انقلاب اسلامی در مقایسه با سایر نقاط کشور پرداخت و افزود: بررسی مدارک، اسناد و سوابق تاریخی حضور و نقش مبارزاتی زنان مشهدی در جریان مبارزات انقلاب اسلامی این شهر نشان می‌دهد که حضور بانوان شهر مشهد با توجه به ویژگی‌های این شهر در مقایسه با سایر نقاط کشور نقش متفاوتی است. وی  تصریح کرد: این تفاوت به نقش متفاوت شهر مشهد در مقایسه با سایر شهرها در جریان مبارزات مردم این شهر در برابر سلطه حکومت‌های ظالم و استبدادی از جمله در دوره‌های پهلوی اول و دوم بازمی‌گردد.

شایان ذکر است در این نشست خانمها: دکتر فاطمه رضایی، مریم ولی پور، هدی رضاپور، شکوه السادات سمیعی و معصومه صاحبکاران به بیان تجربیاتشان در زمینه تاریخ شفاهی پرداختند.
 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید