Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

برگی از زندگی نامه عالم ربانی حضرت آیت الله سید عبد الجواد علم الهدی(رحمة الله علیه)
۱۳۹۹-۰۶-۱۷

 

برگی از زندگی نامه عالم ربانی حضرت آیت الله سید عبد الجواد علم الهدی(رحمة الله علیه)


آیت الله سید عبدالجواد علم‌الهدی فرزند حاج میرزا سید علی آقای نجفی، در خاندان علم و معرفت و ادب و حکمت، در سال 1309 هجری شمسی برابر با سال 1349 هجری قمری پا به عرصه وجود نهاد.
این عالم ربانی نخستین مدارج علمی را تحت تلمذ پدر بزرگوار، فرهیخته و فاضل و دانشمند خود آموخت و برای تکمیل دانسته‌های خویش در سال 1330 هجری شمسی در شهر مقدس قم سُکنی گزید. در طول اقامت در این شهر که بیش از ده سال به درازا کشید طریق تعلم و تلمذ را با حضور در محضر اساتید بزرگواری چون حضرات آیات بروجردی، میرزا مهدی اصفهانی، سید احمد یزدی، ادیب خراسانی، مرتضی حائری، سلطانی و امام خمینی در پیش گرفت.
مرحوم میرزا عبدالجواد علم‌الهدی از سابقون و مجاهدین انقلابی در استان خراسان بود. وی در فاصله سال‌های 1340 تا 1342 هجری شمسی از طرف ساواک مورد اذیت و آزار به انحای مختلف واقع گردید تا آن‌جا که ممنوع‌المنبر شد و چندین مرتبه مورد بازجویی قرار گرفت.
آن مرحوم در کارنامه درخشان حیات خود مضاف بر تلمذ در محضر مبارک حضرت امام خمینی، در سال 1342 هجری شمسی و در آغاز انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال 1357 از طرف آن قائد اعظم افتخار رساندن نامه‌ها برای مشارکت در قیام به دست حضراتی چون سید هادی میلانی، شیخ احمدکفایی در مشهد و آقای کفعمی در زاهدان را برعهده داشت.


مرحوم سید عبدالجواد علم‌الهدی در طول عمر پر برکت‌شان خدمات فرهنگی، مذهبی و علمی بسیاری را به انجام رساندند که به برخی از آنها به شرح ذیل‌الذکر اشاره می‌شود:
1-تاسیس مکتب الرضا در مشهد،مجتمع آموزشی،فرهنگی و اقامتی
2-تاسیس خیریه ایتام مکتب الرضا
3-تاسیس مجمع فکری و خدمات اسلامی وحوزه علمیه امام القائم تهران
4-تاسیس خیریه ایتام حضرت فاطمه(سلام الله علیه)درتهران و بسیاری از شهرستانها
5-تاسیس حوزه علمیه آیت الله علم الهدی
6-تاسیس درمانگاه
7-تاسیس موسسات گوناگون در جهت نشر معارف اهل بیت همچون موسسه علمی و تحقیقاتی آل الرسول لاحیاء التراث
8-مبارزه علیه رژیم ستم شاهی
9-تدریس دروس خارج فقه
از مرحوم علم‌الهدی باقیات و صالحات فراوان دیگری در قالب تالیفات و تقریرات نیز برجای مانده است که مهمترین آنها عبارتند از:
1-صهیونیست بین الملل به دو زبان فارسی و عربی به دستور حضرت امام خمینی
2-تحکیم المبانی فی اصول الفقه
3-ماهی الدنیا
4-کتاب الحج
5-علم القرآن
6-الجبروالاختیار
7-رساله عقاید اسلامی در مذهب شیعه
8-الاستغفار فی الاثر
9-تقریربحث طهارت و اصول فقه امام خمینی
10-تقریر درس صلاة،خمس و قضاء آیت الله بروجردی


مرحوم سید عبدالجواد علم‌الهدی، بعد از آن که ده‌ها سال از عمر پربرکت خویش را در راه تحصیل و تدریس علم، تألیفات و تقریرات متعدد و تأسیس موسسات خیریه مختلف سپری نمود در روز سی‌ام مردادماه 1399 هجری شمسی در تهران به دیدار حق شتافت و پیکر مطهر آن بزرگوار از  مدرسه عالی شهید مطهری تهران و با حضور شخصیت‌های برجسته‌ای نظیر حضرت آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضائیه و آیت‌الله امامی کاشانی و سایر علما و طلاب تشییع شده و به مشهد منتقل گردید. در مشهد نیز مراسم نماز میت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به لحاظ شرایط کرونایی، با امامت حضرت آیت‌الله مصطفی اشرفی شاهرودی از اساتید معظم درس خارج حوزه علمیه مشهد برگزار و در دارالزهد حرم مطهر رضوی پیکر مطهر آن مرحوم به خاک سپرده شد.


شایان یادآوری است بخش تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی نیز در راستای وظیفه تاریخی خود  که اولویت آن همانا حفظ تاریخ فرهنگی و مذهبی مشهد و آستان قدس رضوی می‌باشد، این توفیق را داشته است که در فاصله سال‌های 1385 و 1384 هجری شمسی بیست و چهار جلسه مصاحبه و گفتگو را با آن مرحوم در رابطه با زندگی‌نامه، وقایع سیاسی و اجتماعی مشهد، انقلاب شکوهمند اسلامی سال 57 و ... با ایشان به انجام برساند که ان‌شاءالله پس از تکمیل مراحل آماده سازی و تهیه و تنظیم و تدوین صورت نوشتاری آن، در اختیار علاقمندان و پژوهشگران علم و ادب و معرفت قرار خواهد گرفت.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید