سیدفرید قاسمی
19 شهریور سالروز تولد یکی از صاحبنظران، مجموعه داران وواقفان بزرگ عرصه مطبوعات ایران است. صحبت از سید فرید قاسمی است که تمام مطبوعات ایران را تورق کرده، آنها را فهرست نموده و برای بسیاری از آنها کتاب و مقاله نوشته است. تا توانسته نسخه یا نسخه هایی از آنها را برای مجموعه شخصی اش گردآوری نموده و برخی از کتابخانه ها و آرشیوها را در ایران تجهیز نموده است.
سید فرید قاسمی در سال 1343 در خرم آباد لرستان به دنیا آمد. تحصیلاتش را در خرم آباد و تهران گذرانده و مدرك كارشناسی را در رشته كتابداری و اطلاعرسانی اخذ كرده است. علاقه وی به پژوهش در زمینه مطبوعات ایران باعث شد کتاب و مقاله های بسیار در زمینه مطبوعات بنویسد. او اکنون یکی از صاحبنظران برجسته و صاحبِ بالاترین اثر در این زمینه است. سر دبیری بیش از 14 نشریه، تالیف بیش از 100 عنوان کتاب و بیش از 1000 مقاله مطبوعاتی حاصل تلاشهای بی وقفه او برای معرفی تاریخ مطبوعات ایران است. او کسی است که عمر خود را صرف پژوهشگری نموده و آن قدر نوشته که کمتر جای نوشتن برای دیگران گذاشته است. به دلیل علاقه وافر به گردآوری نشریات و تحقیق در این زمینه بیش از 40 سال است که با علاقه فراوان تمام توان خود را دراین راه صرف نموده است.
استاد قاسمی درباره مطالعه و همنشینی با کتاب و روزنامه می گوید: "به روزگاران سپریشده که مینگرم، راضیام. دلشادم که مونسم کتاب و روزنامه و مجله شد و آنچنان غرق خواندن و نوشتن شدم که غم زمانه از دلم زدوده شد."
استاد سید فرید قاسمی در اقدامی بزرگ و معنوی در سال 1392، بخشی از مجموعه مطبوعاتی خود را وقف آرشیو آستان قدس رضوی نمود این مجموعه که 2005 عنوان شامل 48000 نسخه مجله، روزنامه، سالنامه را در بر می گیرد و عناوین ارزشمندی از تاریخ مطبوعات ایران را در خود جای داده است.
وجود بیش از 200 عنوان نشریه لرستان شناسی، تصویر شماره اول نشریه "کاغذ اخبار" اولین نشریه ادواری ایران مربوط به سال 1253 قمری و تصویر دومین نشریه ادواری ایران بنام "زاهر یرادی دباهرا" چاپ سال 1265 قمری به زبان آشوری در ارومیه از شاخصه های مهم مجموعه وقفی استاد سید فرید قاسمی است.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.