کتابشناسی پدر علم ارتباطات ایران
به بهانه 14 آذر سالروز درگذشت دکتر معتمدنژاد
دکتر کاظم معتمد نژاد متولد سال 1313 در مود بیرجند در خراسان جنوبی است. تحصیلات را تا اواسط دبیرستان در بیرجند و دپیلم را از دبیرستان مروی تهران اخذ کرد. تحصیلاتش را در رشته حقوق و علوم سیاسی تا مقطع دکترا در دانشگاه تهران و دانشگاه سوربن پاریس ادامه داد. همچنین دکترای روزنامه نگاری را در دانشگاه سوربن اخذ کرد. در سالهای 36 تا 1340 با روزنامه کیهان به عنوان عضو هیات تحریریه و مدیر اخبار و مقالاه های خارجی همکاری داشت . پس از بازگشت از فرانسه در پی کسب مجوز برای تاسیس دانشکده روزنامه نگاری و ارتباطات بود. وی را از بنیانگذاران علم ارتباطات در ایران می دانند و به او لقب پدر علم ارتباطات در ایران داده اند. او سالها در دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی به تدریس دروس روزنامه نگاری و رسانه و ارتباطات رسیده است. از وی بیش از ده ها مقاله در مجله های مختلف چاپ شده و نزدیک به 30 عنوان کتاب تالیف و ترجمه از ایشان به یادگار مانده است. دکتر معتمدنژاد 14 آذر 1392 در سن 79 سالگی بر اثر بیماری درگذشت. و در قطعه نام آوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد. روحش شاد و یادش گرامی
اداره مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با آرشیو بیش از 33000 عنوان نشریه در 2 میلیون نسخه یکی از غنی ترین مجموعه های مطبوعاتی ایران را در اختیار دارد. این آرشیو علاوه بر فعالیت های فراهم آوری، سازماندهی، آرشیو، خدمات مطبوعات دارای کتابخانه تخصصی رسانه و مطبوعات می باشد. در این کتابخانه نزدیک به 1000 عنوان کتاب تخصصی در زمینه تاریخ مطبوعات، مدیریت نشریات ادواری، علوم ارتباطات و رسانه، نشریات ادواری تجدید چاپ شده در دسترس محققان و پژوهشگران حوزه مطبوعات قرار دارد.یکی از قدیمی ترین کتابهای موجود در این مجموعه نسخه اصل و زبان انگلیسی کتاب ادوارد براون با عنوان A Literary History of Persia چاپ سال 1924 است که به فارسی نیز با نام تاریخ ادبیات ایران ترجمه شده است.
در کتابخانه تخصصی مطبوعات این سازمان تعداد 20 عنوان از کتابهای دکتر کاظم معتمدنژاد برای استفاده محققان موجود است. فهرست این کتابها در ادامه پیوست شده است. قدیمی ترین کتاب دکتر معتمدنژاد در کتابخانه آستان قدس رضوی با عنوان «مطبوعات و تبلیغات سیاسی» است که در سال 1347 به چاپ رسیده است.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.