معمار آستان قدس رضوی استاد سید جلال شمسینژاد
استاد سیدجلال شمسینژاد در سال 1310 خورشیدی در دامغان متولد شد. در کودکی مادرش را از دست داد. 9 ساله بود که به نزد برادرش در مشهد آمد. به صورت متناوب تا چهارم دبستان درس خواند. در مشهد حدود سه سال زیر دست استاد محمد توابی که از معماران معروف مشهد بود و معماری ساختمان شیر و خورشید را کرده بود، شاگردی کرد. سپس چند سالی به صورت مستقل به فعالیت معماری ادامه داد تا به خدمت سربازی انتقال یافت.
در جوانی مدتی نزد شکرالله خوش دست از معماران آستان قدس و حبیبالله خوش دست مقرنسکار آستان قدس رضوی فعالیت کرد.
خودش میگوید: «تازه نامزد کرده بودم که به حرم برای بنایی رفتم و امام رضا (ع) لطف کرد و مرا آنجا نگه داشت. تا امروز هنوز در حرم مشغولم. سه بار آستان قدس مرا بازنشسته کرده ولی باز به آنجا برگشتهام. اینها لطف امام رضا (ع) بود.»
ایشان حدود نیم قرن در ساخت و مرمت بسیاری از اماکن آستان قدس رضوی و مرمت بسیاری از اماکن قدیمی و تاریخی کشورمان فعالیت داشتهاند.
استاد شمسینژاد دارای مدرک درجه یک هنر و نشان «همای هنر» نیز میباشد.
وی پس از پشت سر گذاشتن نود سال عمر با برکت، در روز بیستم اسفندماه دار فانی را وداع گفت. پیکر ایشان پس از تشیع در رواق حضرت زهرا (س) حرم مطهر حضرت رضا (ع) دفن گردید.
بخش تاریخ شفاهی اداره اسناد کتابخانه آستان قدس رضوی بین سالهای 1384 الی 1394 شش جلسه به مدت پنج ساعت با استاد شمسینژاد مصاحبه و مراحل زندگی ایشان را مستند نمود.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.