حمله عوامل رژیم پهلوی به بیمارستان امام رضا(ع)
به دنبال کشتارمردم تهران در 17 شهریور1357 دانشگاه علوم پزشکی و پزشکان کشور در اعتراض دست به اعتصاب زدند. اعلام همبستگی پزشکان و کارمندان بیمارستان های 6 بهمن (17 شهریور)؛ شهناز (قائم) و شهرضا( امام رضا ) با این اعتصاب ، همزمان با آغاز محرم به در گیری ها و تحصنات چند ساعته پزشکان و نهایتا حمله ماموران رژیم به بیمارستان امام رضا در 23 آذر منجر شد.
در حمله چماقداران سلطنت طلب در 22آذر به بيمارستان 17شهریور دوباره عنوان سابق6 بهمن برگردانده و تصاوير امام خميني برداشته شد.اين حادثه به اعتصاب 72 ساعته كاركنان انجامید.
در 23 آذر با خبر تجمع پرسنل بيمارستان امام رضا (ع) و سرنگونی مجسمه شاه در داخل محوطه بيمارستان، گروهي به طرفداري از رژیم با شکستن شيشه اتومبيلها با سنگ و چوب، به پزشکان و کارکنان بخش اطفال و داخلی حمله کردند. در این واقعه محمد منفرد از انقلابیون به شهادت رسید.
خبر حمله به بيمارستان در کمتر از یک ساعت در تمامی شهر، مساجد و بيوت مراجع منتشر شد.تجمع مردم به درگیری با نيروهاي نظامي مستقر در خارج از بيمارستان و تحصن پزشکان و علما طی دو هفته برای تغيير فرمانده نظامي استان کشیده شد.
علیرغم عذرخواهی نخست وزیر از واقعه حمله به بیمارستان امام رضای مشهد تحصن ادامه یافت و در 25 آذر اعلاميهعلما و مراجع مشهد در حمایت از متحصنین و محکومیت حمله به بیمارستان در مشهد منتشر شد.
بازدید خبرنگاران داخلي و خارجي و اعلام همبستگی مردم و اصناف مختلف در این دوره همراه با سخنراني های روزانه توسط آيتالله خامنهاي و دیگر انقلابيون انجام می شد.
ورود فرماندار نظامي جديد مشهد و کشتار در تظاهرات دوم دی ماه خشم مردم مشهد را برانگیخت.
تحصن پزشکان در پنجم دي، پس از برگزاری تظاهرات گسترده با قرائت قطعنامه توسط حجه الاسلام طبسی پایان یافت.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.