با موافقت موسسین کانون میثاق شهدا آقای دکتر سید حسین فتاحی و خانم دکتر بی بی قدسیه سیدی علوی منابع آن مجموعه شامل اسناد، کتابها و پایاننامهها و مطبوعات کانون در تیر ماه امسال به سازمان کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس اهدا شد.
به پاس وقف علمی و فرهنگی این بزرگواران که از چهره های شاخص حوزه آموزش و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهر مشهد نیز می باشند مراسم رونمایی از اسناد جدید انقلاب اسلامی این مجموعه اهدایی در سه شنبه های فرهنگی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مورخ 17 بهمن 1402 برگزار شد.
در این مراسم با اشاره به سابقه30 ساله تاسیس بنا به یادبود شهید سید محمود علوی و با بهره گیری از کتابخانه شخصی مرحوم حجه الاسلام دکتر سید حسین سیدی علوی موسس مدارس علوی در مشهدِ دهه 40 و 50 ، به اهمیت و ارزش اطلاعاتی اسناد اهدایی دکتر فتاحی و بی بدیل بودن بخشی از این اسناد در مرکز آرشیوی مشهد و ایران پرداخته شد. این مجموعه اسناد و منابع که با اِشراف و علاقه قابل توجه آقای دکتر فتاحی به هویت انقلاب اسلامی، تاریخ و ارتقا علمی فرهنگی شهر مشهدگردآمده و به سازمان اهداشده، به شرح ذیل می باشد:
- 2200 برگ اسناد انقلاب اسلامی و دوران فعالیتهای اجرایی اهداکنندگان در دانشگاه علوم پزشکی و نمایندگی مجالس چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی.
- 5830 جلد کتاب در مورد علوم اسلامی، انسانی و علوم پزشکی و فقه و الهیات که 400 جلد آن شامل کتابهای لاتین و 188 جلد پایان نامه می باشد. کتابخانه شخصی و پایان نامه های مرحوم سیدی علوی از معمرین فرهنگی شهر مشهد نیز از منابع ارزشمند این مجموعه می باشد. مرحوم حجه الاسلام دکتر سیدی علوی از بنیانگذاران مدارس ملی در مشهد بوده ونقشی به سزا در توسعه آموزشی شهر داشته اند. پایان نامه هایی که ایشان در زمان تدریس در دانشگاه فردوسی داشته اند نیز از منابع قابل توجه مجموعه بود.
- د رحوزه مطبوعات هم 705 عنوان نشریه، 6910 نسخه نشریه، 80 عنوان جدید به آرشیو روزنامه ها اضافه شد.
در این جلسه دکتر سیدحسین فتاحی معصوم نیز به اهمیت وقف فرهنگی و انتقال میراث علمی و تاریخی در سیره ائمه معصومین به ذکر خاطراتی از مبارزات انقلابی و آرشیو اسناد و اعلامیه های انقلابی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دهه 50 اشاره داشتند.
دکتر فتاحی همچنین به اهمیت جلسات تفاسیر مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم مبارزه سیاسی تا برقراری حکومت اسلامی برای ایجاد جامعه اسلامی و آرمانی پرداخته و ذکر کردند که در مبارزات سیاسی دانشجویی در پاییز و زمستان سال 1357 این امر را سرلوحه فعالیتهایشان قرار دادند.
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.