Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

داستان شما تاریخ ما
۱۴۰۱-۰۹-۲۰
شما می توانید با ضبط خاطرات و ارسال آن ...
داستان شما - تاریخ ما ؟

در چند دهه گذشته هیچ روش پژوهشی مانند تاریخ شفاهی از طرق گوناگون و در زمینه‌های مختلف مورد استفاده مورخان در پژوهش‌های مختلف قرار نگرفته و از آن به عنوان وسیله‌ای برای انتقال محتوا و هدف از تاریخ به جهت تمرکز بر تجربه گذشته انسانها استفاده شده است. .بسیاری از اطلاعات و اسناد افراد در زندگی روزمره یا تجربه کاری هیچ گاه ضبط و نگهداری نمی‌شوند و بسیاری از اسناد قابلیت به عقب برگشتن و مستندسازی را ندارند و نمی‌توان آنها را شرح و تفسیر نمود . تاریخ شفاهی راهی برای غنا و تنوع بخشیدن به منابع تاریخی و آوردن فکر تاریخی به متن دست نخورده زندگی روزمره هست و راهی برای رفتن فرد به مفهوم زندگی بشری می‌گشاید. تاریخ شفاهی ارتباط بین زندگی فردی در تعامل محیط اطراف اجتماعی است که مشارکت افراد در یک محیط فرهنگی را فراهم و ارتباط بین تجربیات غیر رسمی و خاطرات در یک تصویر بزرگتر از مردمی که مشهور نیستند یا در حرکتی شرکت نکرده‌اند یا در گروه یا فعالیت اجتماعی حضور نداشته‌اند، ممکن می سازد. هر چند در کشور ما به علت غنای فرهنگی و پیشینه تاریخی، منابع شفاهی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و نقل های شفاهی از روش های اصلی حفظ اخبار و انتقال مفاهیم اجتماعی بوده است. اما کمتر از تاریخ شفاهی برای ثبت و ضبط این اطلاعات با ارزش استفاده شده است.
بررسی موضوعات شهری نشان می‌دهد که در بیشتر موضوعات قابل در شهرها دامنه موضوعی زیادی وجود دارد که می‌تواند در حوزه تاریخ شفاهی مورد بررسی قرار گیرد. علاقه مردم به حوادث روزمره در جامعه، علاقه‌مندی نسبت به حوادث ثبت شده و نشده در گذشته، بافت جمعیتی شهرها، حوادث سیاسی، مردم شناسی، تاریخ خانوادگی، آداب و رسوم و... در این زمره می‌باشد. به اشتراک گذاشتن خاطرات عمومی در بستر شهرها به تک‌تک افراد و گروهها این امکان را می‌دهد تا تک فرم‌های خاطرات را در تصویر بزرگتر از تاریخ به نام زندگی اجتماعی در شهرها جای دهند.
هر فردی در جامعه در طی مسیر زندگی خود خاطرات با ارزشی را در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را در ذهن خود نگهداری می کند که حاصل فعالیتهای شخصی و یا دیده های اوست و می تواند برای خانواده و سایر افراد جامعه نیز مفید باشد.
شما نیز می توانید با انجام مصاحبه در زمینه خاطرات شخصی و ارسال آن به مرکز اسناد آستان قدس و یا هماهنگی برای انجام مصاحبه از سوی مرکز، گام مهمی در زمینه مستند سازی تاریخ خاندانی و حفظ هویت تاریخی شهر مشهد برداشته و تاریخ آینده راغنی نمایید.
دکتر ابوالفضل حسن آبادی (مدیریت اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی)

شما نیز می توانید با ضبط خاطرات و ارسال آن به آرشیو و یا معرفی افراد صاحب نظر در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مشهد و خراسان ، داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید.
داستان شما- تاریخ ما
ارتباط با ما
آدرس: مشهد – حرم مطهر- دوربرگردان طبرسی – ساختمان بنیاد پژوهشهای اسلامی – مدیریت امور اسناد و مطبوعات


تلفکس: 2221149-0513
دکتر ابوالفضل حسن آبادی: 2221149- 0513 (مدیریت اسناد و مطبوعات)
محمد نظر زاده 2232511- 0513 (کارشناس مسئول تاریخ شفاهی)
آدرس وب سایت: www.library.aqr.ir/doc

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید