روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی در تیر ماه
۱۳۹۶-۰۴-۲۲
مناسبت های آستان قدس رضوی در تیر ماه
اول تیر: تأسیس واحد 7 دبیرستان دخترانهی امام رضا(ع) (1374)/ تأسیس شرکت خمیرمایهی رضوی(1380)
شرکت خمیرمایهی رضوی با هدف تولید خمیرمایهی تر و خشک و سایر فرآوردههای مؤثر در تهیهی نان، در 27 مهرماه 1376 به ثبت رسید و در تاریخ 17 بهمن ماه 1376 پروانهی بهرهبرداری از وزارت صنایع را دریافت کرد. شرکت خمیرمایهی رضوی در 26 اردیبهشت ماه 1379 پروانهی ساخت خمیرمایهی تازه، از وزارت بهداشت و درمان را دریافت و از اول تیرماه 1380، رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت اکنون با تولید محصولات با کیفیت از طریق بهرهوری همه جانبهی ملاس، چغندر و نیشکر، علاوه بر تأمین نیاز داخل، با صادرات محصولات خود به کشورهای همسایه، همچنین آسیا، اروپا و آفریقا، بهعنوان یکی از شرکتهای موفق کشور در زمینهی تولید مواد خام انواع نان به شمار میرود.
دوم تیر: بهرهبرداری از کتابخانهی مجتمع مسکونی ثامنالائمه(ع) مشهد(1384)
چهارم تیر: ابلاغ حکم تولیت آستانهی مبارکهی حضرت حسینبن موسیالکاظم(ع) طبس و آرامگاه شهید مدرس کاشمر توسط مقام معظم رهبری به مرحوم آیت الله واعظ طبسی(1373)
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجت الاسلام والمسلمین آقای «واعظ طبسی» تولیت معظم آستان قدس رضوی (علیه آلاف التحیه والثناء)
با سلام وتحیت و تشکر و قدردانی از خدمات ارزشمند و اقدامات بزرگ جنابعالی و سپاس از قبولی زحمت تولی امور مرقد مطهر حضر ت حسین بن موسی (علیه و علی آبائه الکرام آلاف التحیه و الاکرام) و نیز آرامگاه شهید بزرگ اسلام مرحوم آیت الله مدرس (طالب ثراه)، جنابعالی را به تولیت امور آن دو آستانهی مبارکه منصوب و ادارهی امور آن را به دست با کفایت جنابعالی محول مینمایم. با این امید که خدمات شما بتواند وضع شایستهی آن مراقد منوره را برای آنها فراهم سازد. از خداوند متعال بقا و سلامتی و عون الهی را برای وجود با برکت جنابعالی مسألت مینمایم.
والسلام علیکم و علی کل من یخدم تلک القباب المطهره و رحمه الله
سیدعلی خامنهای 4/4/1373
هشتم تیر: افتتاح موزههای نجوم، ظروف، سلاح، هنرهای تجسمی، صدف وسکه(1378)
گنجینهی هنرهای تجسمی آستان قدس رضوی، در 8 تیر 1378 همزمان با میلاد مسعود پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) در طبقهی اول ساختمان موزهی مرکزی آستان قدس رضوی افتتاح شد. این گنجینهی کمنظیر که زیربنایی بالغ بر 450 متر مربع دارد، آثار نقاشی متنوعی در سبکهای مختلف از هنرمندان برجستهی ایرانی و اروپایی را در خود جای داده است. در گنجینهی هنرهای تجسمی همچنین آثاری از استاد کمال الملک، نقاش برجستهی دورهی قاجار موجود است. در این رابطه چهار اثر زیبا از این استاد برجسته در معرض دید علاقهمندان به هنر نقاشی قرار داده شده است. گنجینهی هنرهای تجسمی از جمله موزههای پربازدید است که همه روزه پذیرای بسیاری از زائران و مجاوران و نیز علاقهمندان به هنرهای تجسمی است.
دهم تیر: افتتاح هجدهمین نمازخانه و مجتمع رفاهی میانراهی امام رضا(ع) بجستان(1391)
دوازدهم تیر: افتتاح کتابخانه وزیری یزد(1348)
سیزدهم تیر: راهاندازی کتابخانهی سیار و تلفنی در مشهد توسط سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی(1377)
چهاردهم تیر: تأسیس شرکت ساختمانی بتن و ماشین قدس رضوی(1376)
شرکت بتن وماشین قدس رضوی با هدف تأمین بتن و قطعات بتنی ساخت و سازها و توسعهی حرم مطهر امام رضا (ع) در ابتدا با نام «شرکت ساختمانی بتن» و به عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعهی سازمان توسعه و عمران آستان قدس رضوی، فعالیت خود را آغاز نمود. این شرکت در ادامه با توجه به حجم و وسعت کار، از سازمان توسعه و عمران منفک شده و به صورت شرکتی مستقل در 14 تیرماه 1376 به ثبت رسید. شرکت بتن و ماشین قدس رضوی با برخورداری از کادر فنی و متخصص و امکانات روز دنیا، پروژههای مهمی نظیر تقاطع غیر همسطح میدان شهید فهمیده، پارکینگ طبقاتی صحن جامع رضوی، 100 متری همت، استادیوم 25هزار نفری امام رضا(ع)، بهسازی و تعریض بزرگراه شهید کلانتری و ... را انجام داده است.
هجدهم تیر: بهرهبرداری از ساختمان جدید کتابخانهی وزیری یزد(1384)
بیست و یکم تیر: وقف قطعهی بزرگی از باغ ملی تهران برای احداث ساختمان کتابخانه و موزه ملی ملک(1323)
سازمان موقوفات استان تهران با هدف احیای موقوفات تهران و حومه و ایجاد روشهای مناسب بهرهبرداری بهینه از آنها و تسهیل خدمترسانی به مردم استان، در مردادماه 1375 تأسیس شد. این سازمان از ابتدای تأسیس تاکنون با فعالیتهای مثمر ثمر در حوزهی وقف واحیای آن و اجرای نیات واقفان، خدمات ارزندهای به جامعهی اسلامی داشته است.
بیست و هفتم: بهرهبرداری از مجتمع ورزشهای باستانی و کشتی پهلوانی مؤسسهی تربیت بدنی آستان قدس رضوی(1378)
مجتمع عظیم ورزشی-فرهنگی ورزشهای باستانی و کشتی پهلوانی آستان قدس رضوی، در 27 تیر ماه 1377 تأسیس شد و به بهرهبرداری رسید. این مجتمع با 700 متر مربع زیربنا به عنوان یک یاز بزرگترین و مجهزترین سالن ورزشهای باستانی خاورمیانه، دارای سالنهای کشتی و رزمی، حمام و رختکن ویژهی ورزشکاران و مربیان و بخشهای اداری است. ساختمان ورزشهای باستانی با الهام از عمارت قصر خورشید کلات نادر، به صورت هشت ضلعی طراحی و احداث شده است.
بیست و نهم تیر: وقف بیمارستان رضویهی رفسنجان به آستان قدس رضوی(1349)
سیام تیر: تأسیس مؤسسهی فرهنگی قدس(1366)
مؤسسهی فرهنگی قدس در سیام تیرماه 1366 با هدف انجام فعالیتهای فرهنگی و انتشار نشریههای ادواری و ترویج معارف رضوی تأسیس شد. این مؤسسه علاوه بر انتشار سراسری روزنامه قدس، ایجاد مجتمع چاپ و نشر قدس و راهاندازی پایگاه خبری قدس آنلاین، فعالیتهای فرهنگی دیگری را نیز در دستور کار دارد که از آن جمله میتوان به ایجاد 25 دفتر سرپرستی و پشتیبان در تهران و مراکز استانها و دفاتر نمایندگی در امارات متحدهی عربی، افغانستان و کردستان عراق اشاره کرد. این مؤسسه در عرصهی اطلاعرسانی نیز، محصولات متنوع رسانهای نظیر هفتهنامهی قدس عربی، ماهنامهی بینالمللی زائر، ویژهنامههای متنوع مناسبتی، قدس گویا، پایگاه قدس آنلاین به زبانهای فارسی و عربی، نشریهی الکترونیکی، ویژهنامههای مناسبتی و ...، را تهیه و تولید مینماید.
منبع: سالنامه سرزمین خورشید؛ روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی. اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، 1393
افزودن دیدگاه جدید:
فصلنامه،پژوهشنامه مطالعات آرشیوی
فصلنامه ای است علمی–تخصصی درحوزه اسناد مکتوب وشفاهی که قصد دارد پژوهش هایی را باتکیه براسناد موجود در آستان قدس و سایر مراکز آرشیوی منتشرکند.