Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی در فروردین ماه
۱۳۹۵-۱۲-۲۸

مناسبت های آستان قدس رضوی در فروردین ماه
اول فروردین: بهره برداری از رواق دارالهدایه و رواق دارالرحمه(1371)
همه ساله آغاز سال جدید با نسیم خوش حضور رهبر معظم انقلاب در جمع مردم ولایت‌مدار پایتخت معنوی ایران و زائران بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) آغاز می‌شود.آستان قدس رضوی برای اجرای این مراسم پرشور که خیل عظیم عاشقان ولایت را به کانون دلدادگی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) می‌کشاند، تدارکات ویژه‌ای را طرح‌ریزی و اجرا می‌نماید. آستان مقدس، همه ساله در روزهای پایانی سال، علاوه بر فراهم‌سازی شرایط پذیرایی از زائران نوروزی، مقدمات حضور مقام عظمای ولایت در مشهد مقدس و حرم مطهر رضوی را فراهم می‌آورد. در دیدار رهبر معظم انقلاب با مردم در حرم مطهر رضوی و سخنرانی معظم له که در واقع تبیین سند راه سال جدید است، آستان قدس رضوی تمامی توان خود را برای هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن مراسم به‌کار گرفته و فعالیت‌های مختلف فرهنگی، اطلاع‌رسانی و... انجام می‌دهد.
ششم فروردین: تأسیس سازمان بازرسی و حسابرسی و خدمات مدیریتی آستان قدس رضوی(1365)
سازمان بازرسی و حسابرسی به منظور انجام کلیه‌ی امور مربوط به حسابداری و حسابرسی و بازرسی‌های گوناگون مالی آستان قدس رضوی، در ششم فروردین ماه 1365 تأسیس شد. این سازمان انجام امور بازرسی قانونی و حسابرسی شرکت‌ها و مؤسسات تابعه آستان قدس رضوی، تعمیم اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی منطبق با موازین اسلامی، تربیت و آموزش کارکنان مورد نیاز آستان قدس رضوی و شرکت‌ها و مؤسسات تابعه در بخش مالی در سطوح مختلف و... را برعهده دارد.
پانزدهم فروردین:

انتصاب آیت الله واعظ طبسی (ره)به تولیت آستان قدس رضوی توسط امام راحل (قدس سره)
حکم انتصاب آیت الله واعظ طبسی  به تولیت آستان قدس رضوی
بسم الله الرحمن الرحیم
نظر به سابقه‌ای که جناب‌عالی در اداره‌ی امور آستان مقدس حضرت ثامن‌الائمه صلوات‌الله و سلامه‌علیه و علی‌آبائه‌الطاهرین دارید و اعتمادی که در این‌باره به جناب‌عالی می‌باشد، به سمت تولیت آن آستانه مقدسه منصوب می‌شوید تا با کمال جدیت و به‌طور دقیق از متعلقات آن آستان مقدس محافظت کامل را بفرمایید و از حیف و میل و ضیاع اموال جلوگیری نمایید و حضرات خدام محترم نیز با  جناب‌عالی در این امر تشریک مساعی خواهند نمود و آنچه لازم به تذکر است، این مطلب می‌باشد که هیچ‌یک از نهادهای جمهوری اسلامی مانند جهادسازندگی و همچنین وزارت ارشاد ملی و یا اشخاص عادی حق دخالت در موقوفات و سایر متعلقات آستان قدس را ندارند. از خدای تعالی موفقیت همگان را در انجام وظایف الهی مسألت دارم.
والسلام علیکم و رحمۀ الله و برکاته
15 فروردین ماه 1359
روح الله الموسوی الخمینی

تأسیس مؤسسه ی منطقه ی ویژه اقتصادی سرخس(1373)

منطقه‌ی ویژه‌ی اقتصادی سرخس باهدف گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی با کشورهای اسلامی و سازمان‌های منطقه‌ای، در 15 فروردین ماه 1373 تأسیس شد و در 25 خرداد ماه 1375 به بهره‌برداری رسید. این مؤسسه با برخورداری از فرودگاه بین المللی با رده‌ی E4 و اتصال به ریل کشورهای CIS، فعالیت‌هایی نظیر انجام مبادلات تجاری، نگهداری کالا بدون معافیت زمانی و... را انجام می‌دهد. در این رابطه مؤسسه‌ی منطقه‌ی ویژه‌ی اقتصادی سرخس، علاوه بر فراهم‌آوردن زیرساخت‌های لازم و ایجاد صدها شغل مستقیم و غیرمستقیم، پروژه‌های مهمی نظیر اتصال جاده ترانزیت به منطقه‌ی صفر مرزی ترکمنستان، احداث سردخانه‌ی دو مداره‌ی 4 هزار تنی، جذب سرمایه و امکانات داخلی و خارجی و... را اجرایی کرده است.
هجدهم فروردین:
تأسیس مؤسسه‌ی آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی(1377)
مؤسسه‌ی آفرینش‌های هنری در سال 1365 با عنوان «مرکز آفرینش‌های هنری» با هدف ترویج هنر متعالی دینی و رضوی آغاز به‌کارکرد. با توجه به حجم و کیفیت فعالیت‌های انجام شده در حوزه‌ی هنرهای اسلامی، این مرکز در سال 1377 به «مؤسسه‌ی آفرینش‌های هنری و رسانه‌های صوتی و تصویری آستان قدس رضوی» ارتقا یافت. این مؤسسه هم اکنون طبق اساسنامه‌ی خود در چهار حوزه‌ی امور هنری، سمعی، بصری، فرهنگی و آموزشی فعالیت می‌کند و علاوه بر تولید آثار هنری فاخر و محصولات هنری و فرهنگی،  از آثار و نمادهای حرم مطهر، زمینه‌های خلاقیت و نوآوری در هنر اسلامی و ایرانی را فراهم می‌سازد.
افتتاح کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث(1389)
کتابخانه‌ی تخصصی علوم قرآنی و حدیث آستان قدس رضوی یکی از مجموعه‌های ارزشمند کتابخانه‌ای در حوزه‌ی قرآن و حدیث کشور است که در 18 فروردین 1389 افتتاح شد. این کتابخانه‌ی تخصصی، کلیه‌ی منابع چاپی و غیرچاپی مرتبط با موضوع علوم قرآنی و حدیث را در خود جای داده و با در اختیار قراردادن کتب چاپی(فارسی و عربی)، لوح فشرده و نرم‌افزارهای تخصصی قرآن و حدیث، پایان‌نامه‌های مرتبط و...، امکان دسترسی یکجا و هم‌زمان از منابع لازم در این خصوص را برای محققان و پژوهشگران، فراهم نموده است. علاوه براین، کتابخانه‌ی تخصصی علوم قرآنی و حدیث، پایگاه‌های تخصصی نمایه، نورمگز، همچنین کتابخانه‌های دیجیتال آفلاین نظیر تاریخ اسلام، تفسیر تسنیم، تفسیر نمونه، ولایت فقیه، استاد مطهری و... را ایجاد کرده است.
نوزدهم فروردین: افتتاح کتابخانه علامه شیخ شوشتری در شهرستان شوشتر(1374)
بیست و دوم فروردین: آغاز به کار شرکت فرآورده‌های لبنی رضوی(1377)
شرکت فرآورده‌های لبنی رضوی در ابتدای شکل‌گیری در مرداد ماه 1372 توسط مؤسسه‌ی کشت و صنعت مزرعه‌ی نمونه‌ی آستان قدس رضوی تأسیس شد. این واحد در سال 1377 از مؤسسه‌ی کشت و صنعت مزرعه‌ی نمونه جدا شده و در 22 فروردین ماه 1377 در قالب شرکتی مستقل با نام شرکت فرآورده‌های لبنی رضوی به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز نمود. شرکت فرآورده‌های لبنی رضوی هم‌اکنون با برخورداری از فناوری‌های روز دنیا به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح تولید و عرضه‌ی شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه و هموژنیزه شرق کشور به‌شمار می‌رود.
بیست و چهارم فروردین: افتتاح ساختمان جدید کتابخانه‌ی مرکزی(1374)
باتوجه به تأکید رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(قدس سره)، بر حفظ کتابخانه‌ی حرم مطهر رضوی و میراث گران‌بهای آن و نگاه ویژه‌ی تولیت آستان قدس رضوی به این موضوع، همچنین لزوم گسترش ابنیه‌ی این کتابخانه، کار ساخت بنای کنونی کتابخانه‌ی مرکزی آستان قدس رضوی، از سال 1368 در زمینی به مساحت 11 هزار متر مربع آغاز شد و در 24 فروردین ماه 1374، مصادف با میلاد امام رضا(ع)، به مساحت 28 هزار متر مربع زیربنا، به بهره‌برداری رسید. این مجموعه‌ی عظیم فرهنگی که ثمره‌ی مدیریت موفق اسلامی و اهتمام آستان قدس رضوی به مقوله‌ی کتاب وکتاب‌خوانی و اولویت مسائل فرهنگی است، در سه طبقه، مطابق با استانداردهای بین المللی و با رعایت اصول معماری اسلامی ساخته شده و مجهز به امکانات روز دنیا در زمینه‌ی کتابداری است.
بیست وششم فروردین: تأسیس مؤسسه‌ی کشاورزی و موقوفات سمنان(1374)
مؤسسه‌ی کشاورزی و موقوفات سمنان آستان قدس رضوی، باهدف اداره، حفاظت و صیانت از اراضی و رقبات موقوفات، انجام عملیات کشاورزی و دامپروری، ایجاد صنایع و کارخانجات تبدیل فرآورده‌های کشاورزی و دامی صنایع غذایی و...، در 26 فروردین‌ماه 1374 تأسیس شد و در 26 آبان‌ماه 1375 به ثبت رسید. این مؤسسه که از فعال‌ترین مؤسسات موقوفاتی آستان قدس رضوی است، علاوه بر احیای مزارع و باغات موقوفه و بهره‌برداری اصولی از آن‌ها در جهت نیات واقفان، در ساخت و تعمیر اماکن عمومی نظیر مدرسه، مسجد، حسینیه، بهسازی معابر و فضاهای آموزشی در برخی از روستاهای موقوفه و برگزاری مراسم مذهبی و دوره‌های تربیت مربی قرآن کریم و تشکیل کلاس‌های مهدالرضا و... نیز فعالیت می‌کند.
بیست و هفتم فروردین: افتتاح کتابخانه‌ی علی بن موسی الرضا(ع) رفسنجان(1375)


 
منبع: سالنامه سرزمین خورشید؛ روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی. اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، 1393
 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید