Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی در شهریور ماه
۱۳۹۶-۰۶-۲۲
مناسبت‌های آستان قدس رضوی در شهریور ماه
 
 
یکم شهریور: تأسیس مؤسسه‌ی کشاورزی رضوی(1381)
شرکت کشاورزی رضوی دراول تیرماه 1381 تأسیس و از سرخس به محمدآباد تربت حیدریه منتقل شد. این شرکت در اول شهریور ماه 1381 از سازمان موقوفات و کشاورزی جنوب خراسان جدا شد و فعالیت خود را به صورت یک شرکت مستقل آغاز نمود. شرکت کشاورزی رضوی فعالیت‌های متنوعی نظیر کشاورزی، دامداری، باغداری، احداث شبکه‌های آبیاری، اجرای سیستم‌های تحت فشار، خرید و فروش ماشین‌آلات و تولیدات کشاورزی و... را انجام می‌دهد. این شرکت هم‌اکنون با تولید محصولات متنوع و با کیفیت کشاورزی نظیر گندم، جو، ذرت و بذور آنها، همچنین پرورش دام سبک(گوسفند و بز) و تولید 150 تن گوشت قرمز در سال، یکی از فعالان تأثیرگذار عرصه‌ی کشاورزی و دامپروری استان و شرق کشور به شمار می‌رود.
 
ششم شهریور: افتتاح تالار استاد فرشچیان در موزه‌ی آستان قدس رضوی1389)
تالار آثار استاد فرشچیان یکی از مجموعه‌های شانزده‌گانه‌ی موزهای آستان قدس رضوی است که به معرفی و نمایش آثار این استاد برجسته‌ی هنرهای تجسمی می‌پردازد. این تالار که در 6 شهریور 1389 افتتاح شد، شامل 12 تابلو از آثار استاد فرشچیان و یک اثر مربوط به اجداد ایشان است که در بیست سال اخیر توسط استاد به آستان قدس رضوی اهدا شده است. این آثار که هرکدام از ارزش معنوی بسیاری برخوردار است شامل تابلوهای نگارگری پنجمین روز آفرینش، عصر عاشورا، پناه(یتیم‌نوازی امام علی علیه‌السلام)، یارب، نیایش، اولین پیام، توسل(پرتره‌ی استاد)، هدیه(حضرت علی‌اصغر علیه‌السلام)، ضامن آهو2، کوثر، رمی جمره(امتحان سخت)، پرچم‌دار حق(حضرت ابوالفضل علیه‌السلام) و خمسه‌ی آل طیبه(مربوط به اجداد استاد) است.
 
دهم شهریور: افتتاح کتابخانه‌ی مسجد بزرگ امام رضا(ع) مشهد(1377)/ بهره‌برداری از کتابخانه‌ی گویای رضوی در مشهد(ویژه نابینایان)(1383)
آستان قدس رضوی به عنوان قطب فرهنگی، مذهبی کشور، در سال‌های پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گام‌های مهمی در زمینه‌ی توسعه‌ی زیرساخت‌های فرهنگی برداشته است. در این رابطه این آستان مقدس در مشهد و برخی شهرهای کشور، اقدام به ساخت و تجهیز کتابخانه‌های متعدد نموده و خدمات متنوعی به عموم مردم ارائه می‌دهد. ایجاد کتابخانه‌های سیار و گویای رضوی از دیگر اقدامات فرهنگی آستان قدس رضوی در جهت فراگیری هرچه بیشتر فرهنگ مطالعه در کشور است. هم‌اکنون 17 کتابخانه در مشهد، 22 کتابخانه در سایر شهرها و یک کتابخانه در کشور هندوستان، توسط سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، احداث شده است. این کتابخانه‌ها در مجموع دارای حدود 11 هزار نسخ کتاب خطی، یک میلیون و 600 هزار نسخه کتاب چاپی و بیش از 324 هزار نفر عضو است.
 
کتابخانه‌ی گویای رضوی:
این کتابخانه در محل کتابخانه آیت ا… حاج شیخ مجتبی قزوینی(ره) پس از جمع آوری منابع قابل استفاده این قشر از جامعه در  دهم شهریور سال ۱۳۸۳ راه اندازی شد. کتابخانه گویای رضوی با گردآوری مجموعه‏ای کم نظیر شامل بیش از ۸ هزار عنوان کتاب صوتی در قالب‏های CASSETTE، DVD، CD و MP3 در موضوعات کمک آموزشی، علمی، فرهنگی، تاریخی، ادبی، سیاسی، اجتماعی و دیگر موضوعات و همچنین مجموعه ای از نرم افزارهای ویژه نابینایان در خدمت این عزیزان می‏باشد. هم اکنون لیست منابع این کتابخانه در قالب نرم افزار EXCELL بر روی وب سایت سازمان قرار دارد.
در حال حاضر اعضای این کتابخانه قشرهای مختلف( دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان و مشاغل آزاد) از سطح دانش آموزی تا مقاطع کارشناسی ارشد را شامل می شود هم اکنون حدود ۲۰۰ نفر از خدمات این کتابخانه استفاده می نمایند.
پانزدهم شهریور: تأسیس شرکت نان قدس رضوی(1351)
شرکت نان قدس رضوی، یکی از شرکت‌های قدیمی آستان قدس رضوی است که قدمتی حدود نیم قرن دارد. این شرکت در ابتدا به صورت کارخانه‌ی نان قدس رضوی در سال 1346 تشکیل شد و در 15 شهریور ماه 1351 به ثبت رسید. شرکت نان قدس رضوی با در اختیار داشتن ماشین‌آلات تمام اتوماتیک و تجهیزات مدرن، سالانه بیش از 70 تن انواع فرآورده‌های غذایی شامل انواع کیک اسفنجی دولایه، کیک روغنی، کلوچه، نان فانتزی و حجیم، انواع ویفر، انواع بیسکویت شکلاتی همراه با مواد هوادهی شده، شیرینی تر و خامه‌ای، شیرینی خشک و صنعتی و فرآورده‌های کاکائویی و...، تولید می‌نماید. هم‌اکنون شرکت نان قدس رضوی با ظرفیت اسمی سالانه بالغ بر 31 هزار تن محصولات مرغوب، با بیش از یکصد نوع محصول متنوع تولیدی، یکی از بزرگ‌ترین کارخانجات صنایع غذایی صنعت کیک، کلوچه و نان کشور به‌شمار می‌رود.
 
هجدهم شهریور: بهره‌برداری از کتابخانه‌ی راجه محمودآباد هندوستان(1368)
این کتابخانه با اهتمام سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو و موافقت تولیت عظمای آستان قدس رضوی، در سال ۱۳۶۸ هجری شمسی مصادف با سالروز ولادت حضرت ثامن الحجج (ع) وقف بر آستان مقدس رضوی گردید. که مطابق آن تولیت کتابخانه با واقف و تأمین هزینه ها و مخارج برعهده هیئت نظّار می باشد. لازم به توضیح است که کتاب‌های خطی این کتابخانه در منطقه قیصرباغ لکهنو و کتب چاپی آن در محمود آباد ( ۵۶ کیلو متری لکهنو ) نگهداری می شود. این کتابخانه حدود ۱۶۵۰ نسخه کتاب خطی و حدود ۳۷ هزار و پانصد نسخه کتاب چاپی به زبانهای فارسی، عربی، اردو و انگلیسی را در اختیار طالبان علم قرار می دهد.
بیست ودوم شهریور: بهره‌برداری از پروژه‌ی بازسازی شهرهویزه(1364)
آستان قدس رضوی، در سال 1363 با اهتمام تولیت معظم و عزم کارکنان خدوم خود با کسب اجازه از رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(قدس سره)، اقدام به بازسازی شهر جنگ‌زده‌ی هویزه کرد. این آستان مقدس با تشکیل ستادی ویژه به نام ستاد بازسازی هویزه در شرایطی که کشور در جبهه‌های مختلف، مشغول جنگ با دشمن بعثی بود، کار بازسازی شهر را آغاز نمود. در این رابطه در پروژه‌ی عظیم بازسازی هویزه، بیش از 2000 واحد مسکونی و بالغ بر 71 هزار متر مربع فضاهای آموزشی، عبادی، ورزشی، بهداشتی و ... احداث شد که 22 شهریور ماه 1364، افتتاح و تحویل مردم شریف این شهر قهرمان شد، تا سند زنده‌ای از اراده‌ی بلند همتان آستان مقدس رضوی در همیاری و همراهی با دلیرمردان عرصه‌های شهامت و شهادت این دیار باشد.
 
بیست و هشتم شهریور: حکم امام خمینی(قدس سره) به مرحوم آیت الله واعظ طبسی برای بازسازی مرقد آیت الله مدرس(قدس سره)(1363)
آستان قدس رضوی در سال 1363 با حکم رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(قدس سره)، به بازسازی و توسعه‌ی کمی و کیفی مرقد مطهر حضرت حسین‌بن موسی‌الکاظم(ع) و آرامگاه شهید مدرس(قدس سره) اقدام کرد. در این رابطه بنای جدیدی در 40 هزار مترمربع مساحت، احداث و تحویل متولیان وقت شد. همچنین در سال 1367 احداث و بازسازی مرقد شهید گرانقدر آیتالله مدرس(قدس سره)، به مساحت یک هزار و 250 متر مربع زیربنا و 3 هزار مترمربع محوطه و فضای سبز، افتتاح شد. بازسازی و توسعه‌ی همه جانبه‌ی مراقد این بزرگواران، علاوه بر توسعه‌ی فرهنگی، اقتصادی و... شهرهای طبس و کاشمر، زمینه‌ی حضور زائران در ایام مختلف سال، به‌ویژه مناسبت‌های خاص و برگزاری مراسم و آیین‌های مذهبی را فراهم آورده است.
 
سی‌ام شهریور: افتتاح فاز 2 بیمارستان فوق تخصصی رضوی، بزرگترین مرکز پزشکی هسته‌ای کشور(1393)
آستان قدس رضوی با هدف پیشرفت همه جانبه در عرصه‌های مختلف به‌ویژه تحقیق و پژوهش و کاربرد بهینه از فناوری‌های روز، در سی‌ام شهریور 1392 بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان فوق تخصصی رضوی را افتتاح نمود. این بخش مجهزترین مرکز پزشکی هسته‌ای کشور و از بزرگ‌ترین مراکز پزشکی هسته‌ای خاورمیانه به‌شمار می‌رود. این مجموعه بیش از 2200 متر مربع وسعت دارد و مجهز به مدرن‌ترین امکانات روز دنیا نظیر تجهیزات تصویربرداری و بخش یُددرمانی، شامل تجهیزات تشخیصی و سیکلوترون به همراه سه اتاق درمان با رادیواکتیو است. این مرکز قادر به انجام تمامی اسکن‌های هسته‌ای شامل اسکن قلب، استخوان، کلیه، گالیوم، ید پاراتیروئید و ... با بهترین کیفیت بوده و در زمینه‌ی تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نظیر سرطان، تیروئید، قلب و... خدمات چشم‌گیری به بهداشت و درمان کشور ارائه می‌دهد.
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید