Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی در مرداد ماه
۱۳۹۶-۰۵-۰۱

مناسبت های آستان قدس رضوی در مرداد ماه


اول مرداد: تأسیس شرکت کارخانجات صنایع چوب آستان‌قدس‌رضوی(1375)
شرکت کارخانجات صنایع چوب با هدف تولید انواع مصنوعات چوبی برای اماکن متبرکه و مجموعه‌های وابسته به آستان قدس رضوی، فعالیت خود را از سال 1363 با همکاری در طرح توسعه‌ی حریم حرم مطهر آغاز کرد و در اول مرداد ماه 1375 به ثبت رسید. این شرکت از ابتدای تأسیس تا کنون علاوه بر احداث واحدهای صنعتی چوبی و فرآورده‌های سلولزی و انجام فعالیت‌های بازرگانی و صادرات در زمینه‌ی صنعت چوب، طرح‌ها و پروژه‌های مهمی نظیر اجرای کارهای هنری و سنتی اماکن متبرکه حرم‌های مطهر امام رضا(ع)، حضرت شاهچراغ و مصلی‌ها و مساجد سراسر کشور، تجهیز ملزومات چوبی کتابخانه‌های آستان قدس رضوی و ملی کشور و برخی موزه‌های مهم ایران، تجهیز ملزومات چوبی برخی سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، ادارات دولتی، بانک‌ها و ... سراسر کشور و ... را انجام داده است.

چهارم مرداد: تأسیس شرکت نفت وگاز رضوی(1386)
شرکت نفت و گاز رضوی با هدف سرمایه‌گذاری و مشارکت در اجرای پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی، در 4 مرداد ماه 1386 به ثبت رسید. این شرکت با بهره‌مندی از کادر متخصص و امکانات مطلوب، در زمینه‌ی اجرای کلیه‌ی عملیات حفاری، استخراج، ذخیره‌سازی، حمل، انتقال و فرآوری محصولات نفتی، ایجاد پالایشگاه، اجرای کلیه‌ی عملیات مهندسی، پشتیبانی، نصب، راه‌اندازی، بهره‌برداری، نگهداری و اداره‌ی پروژه‌های نفت و گاز و پتروشیمی ملی و بین‌المللی فعالیت می‌کند. شرکت نفت و گاز رضوی تا کنون فعالیت‌های مهمی نظیر بازرگانی نفت خام با استفاده از مجوز رسمی شرکت نفت ایران، صادرات فرآورده‌های نفتی، اجرای پروژه‌ی توسعه‌ی میدان گازی توس در شمال شرق کشور، احداث مجتمع پتروشیمی اوره-آمونیاک سرخس و... را انجام داده است.
 
هشتم مرداد: تأسیس مؤسسه‌ی کشت و دام کنه‌بیست‌رضوی(1362)
این موسسه با بهره‌مندی از هفت هزار و 135 هکتار اراضی کشاورزی در منطقه کنه بیست مشهد، مزرعه علی‌آباد نیشابور و مرکز تکثیر میگو در گناوه، در هشتم مرداد سال 1362 تأسیس شد و مقادیر قابل توجهی از ارزاق مورد نیاز مردم را تولید و به بازار عرضه می‌کند.  مؤسسه‌ی کنه‌بیست‌رضوی با دارا بودن واحد پرورش گاو شیری به ظرفیت 2200 راس با تولید 900 تن شیر و150 تن گوشت قرمز، واحد پرورش مرغ گوشتی به ظرفیت یکصدهزار قطعه درهر دوره و تولید 1000 تن گوشت مرغ بدون آنتی بیوتیک برای اولین بار در کشور، واحدکشاورزی با ظرفیت تولید افزون بر8000 تن محصولات کشاورزی شامل گندم، جو، یونجه خشک، ذرت علوفه‌ای، گوجه فرنگی و ... نیاز استان به فرآورده‌های دامی را تأمین می‌نماید. در این رابطه این مؤسسه تاکنون طرح‌ها و پروژه‌های مهمی نظیر تولید گوشت مرغ بدون آنتی بیوتیک برای نخستین بار در کشور، اجرای طرح‌های بزرگ توسعه‌ی دامپروری، تجهیز مجتمع‌های دامپروری به فناوری روز دنیا و... انجام داده است. گفتنی است؛ موسسه کشت و دام کنه بیست به عنوان یکی از واحدهای بزرگ کشور، موفق به دریافت گواهینامه ایزو 2000 و 9001 در زمینه پرورش گاو و مرغداری از شرکت "آروی تو" آلمان شده است.

شانزدهم مرداد: افتتاح کتابخانه‌ی آیت‌الله جلیلی کرمانشاه(1380)
آیت الله عبدالجلیل جلیلی در سال 1302 در کرمانشاه دیده به جهان گشود و با طی مدارج علمی مختلف، از طرف علماء و اساتید بزرگ نجف به اخذ جواز اجتهاد نائل شد و به امر مرجع تقلید وقت آیت الله العظمی آقای بروجردی، سرپرستی حوزه علمیه کرمانشاه را بر عهده گرفت. وی در طول عمر با ارزش خود، خدمات خیریه بسیاری را در جهت رفاه و آسایش مردم انجام داد. این بزرگ مرد اهل دین و فرهنگ، با هدف فراهم آوردن شرایط لازم به منظور استفاده عموم از کتاب، در سال 1349 کتابخانه‌ای در حسینیه آیت الله جلیلی تأسیس و وقف آستان مقدس حضرت ثامن الحجج(ع) کرد. در سال 1380 این کتابخانه با 2 تالار مطالعه خانم ها و آقایان در زمینی با زیربنای 150 مترمربع افتتاح شد. البته با افتتاح فاز جدید کتابخانه و اختصاص سالن‌های دیگر، هم اکنون این کتابخانه با سه سالن مطالعه و مخزن خواهران و دو سالن مطالعه و مخزن آقایان و زیربنای 500 مترمربع مورد استفاده قرار دارد. در حال حاضر این کتابخانه بیش از 8 هزار و 100 نفر عضو دارد که شامل بیش از 3 هزار نفر آقا و بالغ بر 5 هزار نفر خانم می شوند. در قفسه‌های بی‌شمار کتابخانه آیت الله جلیلی کرمانشاه، کتاب‌های مختلف با موضوعات مذهبی، علوم رایانه، روان‌شناسی، سلامت، اقتصاد، سیاست، حقوق، تاریخ، جغرافیا، هنر و سرگرمی و ... به چشم می‌خورد. اما بیشتر کتاب‌ها مربوط به حوزه ادبیات داستانی و علوم دینی می‌شوند.

بیستم مرداد: افتتاح مجتمع آبی بانوان مؤسسه‌ی تربیت بدنی آستان‌قدس‌رضوی(1380)
مجتمع آبی بانوان موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی در سال 1380 به عنوان اولین و مجهزترین مجموعه آبی کشور ویژه بانوان، توسط آستان قدس رضوی و در مؤسسه تربیت بدنی به بهره برداری رسید. در طراحی این مجتمع سعی شده است تا نیاز بانوان پیش‌بینی شود. 2 استخر آموزشی و قهرمانی، سونا، جکوزی، حوضچه آب سرد، سالن بدنسازی و آمادگی جسمانی، سولاریوم، حوضچه بازی خردسالان و نمازخانه از امکانات این مجتمع است.
علاوه بر استفاده تفریحی، آموزش شنا و نجات غریق مهم‌ترین فعالیت مجتمع است که بسیار مورد توجه بانوان واقع شده است. همچنین وجود آزمایشگاه‌های دائمی آب، نظافت و بهداشت محیط، محیطی سرشار از آرامش و امنیت، استفاده از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصفیه آب و کلرزنی و انتساب به بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) باعث استقبال روز افزون عموم مردم از مجتمع‌های آبی آستان قدس رضوی شده است.
 
بیست و یکم مرداد: افتتاح ساختمان قدیم دارالشفای امام(ع) (1359)
مؤسسه‌ی درمانی رضوی که قدمت آن به سال 930 هجری قمری بازمی‌گردد، از قدیمی‌ترین مراکز خدمات‌رسانی آستان‌قدس‌رضوی است. این مؤسسه‌ی بهداشتی و درمانی، از موقوفات مهم آستان‌قدس‌رضوی است که با نام دارالشفای امام شناخته می‌شود. ساختمان قدیم دارالشفا در ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در 21 مرداد ماه 1359 افتتاح شد و در بهمن ماه سال 1379 به ضلع جنوبی خیابان شیرازی انتقال یافت. ساختمان جدید مؤسسه‌ی درمانی رضوی در 12 آذر ماه 1388، در 4 طبقه به مساحت 1500 متر مربع با 4939 متر مربع زیربنا، به بهره‌برداری رسید. این مؤسسه هم‌اکنون با برخورداری از امکانات مطلوب پزشکی و کادر متخصص، سالانه به بیش از یک میلیون نفر مراجعه‌کننده، خدمات گوناگون بهداشتی، درمانی ارائه می‌نماید.
 
بیست و سوم مرداد: افتتاح رواق دارالحجه(1387)
رواق دارالحجه، باشکوه‌ترین رواق حرم مطهر است که نماد هنر و معماری عصر شکوهمند انقلاب اسلامی به‌شمار رفته و در زیر قدیمی‌ترین صحن حرم، بنا شده است. در ساخت این بنای عظیم، با بهره‌گیری از فناوری روز و متخصصان مجرب، بیش از 7 هزارتن خاک‌برداری در زیر سردرهای ساعت و نقاره‌خانه انجام و تحکیم و مقاوم‌سازی شده است. رواق دارالحجه با بیش از 16هزار مترمربع آیینه‌کاری و سنگ‌کاری انجام شده در آن، تلفیقی از هنر و طلاکاری، نقره‌کاری، گچ‌بری و رنگ‌آمیزی است که همراه با کتیبه‌ها، چلچراغ‌ها و...، فضای معنوی بی‌نظیری را برای زیارت زائران گرامی حضرت فراهم آورده است. این رواق بی‌نظیر با 7 هزار متر مربع مساحت، در زیر صحن انقلاب اسلامی قرار گرفته و شرقی‌ترین و غربی‌ترین اضلاع حرم مطهر را به یکدیگر متصل کرده و نزدیک‌ترین مکان به مضجع منور رضوی است.
 
بیست و هشتم مرداد: تأسیس شرکت معادن قدس رضوی(1376)
شرکت معادن قدس رضوی در 28 مرداد ماه 1376 با هدف اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری از معادن و ایجاد واحدهای صنعتی وابسته تأسیس شد و به ثبت رسید. در 25 اسفندماه 1381 شرکت گرانیت قدس رضوی که یک شرکت با عملکرد مشابه بود، منحل و کلیه‌ی امور جاری آن به شرکت معادن قدس رضوی منتقل شد تا علاوه بر انسجام و تقویت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مجموعه، از موازی‌کاری جلوگیری شود. این شرکت از زمان تأسیس تا کنون طرح‌ها و پروژه‌های ملی و بین‌المللی بسیاری نظیر طرح بازسازی حرم مطهر امام رضا(ع)، الهیه‌ی تهران، بیمارستان سرایان، برج سجاد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی قوچان، دانشگاه سیستان و بلوچستان، مؤسسه‌ی بقاع متبرکه طبس، آرامگاه شهید مدرس کاشمر، روزنامه قدس مشهد، موزه‌ی خراسان، مسکن مهر شهرستان درگز، صادرات به ترکمنستان و... را انجام داده است.
منبع: سالنامه سرزمین خورشید؛ روزشمار فعالیت های آستان قدس رضوی. اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، 1393
 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید