Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

معرفی کتاب: عنوان :  وبلا گ نویسی  و روزنامه نگاری
۱۳۹۵-۱۲-۰۴

عنوان :  وبلا گ نویسی  و روزنامه نگاری
 



کتاب" وبلا ک نویسی و روزنامه نگاری" تالیف محمود سلطان آبادی متولد سال 1360 می باشد .این کتاب در تهران و توسط انتشارات ثانیه در سال
 1393 در  ۱۱۰۰ نسخه منتشر  شده است و 175 صفحه  دارد و ناشر قیمت 7000 تومان برای عرضه‌ی آن در نظر گرفته است.
 دیگر تا لیفات این نویسنده عبا رتند از: روزنامه ‌نگاری موبایلی ,  روزنامه ‌نگاری در رسا نه ‌های ,  شیوه‌ ها ی جست ‌وجو و جمع‌آوری اخبار در وب . 
در عصر و زمانه ای که تقریباً همه ما در فضای مجازی زندگی می کنیم و اینترنت امکان نوشتن و ابراز عقیده و عرض اندام برا ی  همه فراهم کرده است، و می‌توان از سنگین‌ ترین بحث و جدل‌ های سیاسی تا سخیف ترین واکنش های ا جتماعی را در کمتر از یک هزار ثانیه در فیس بوک، تویتر، وبلا گ ها و .. به سراسر عا لم پرتاب کرد، جای یک نوشته  مکتوب، منسجم و فرا گیر درباره  ساز و کار  ورود به حوزه  نوشتاری این پدیده  شگرف در کشورمان خا لی می نمود. این خلاء را  محمود سلطان آبادی، وبلاگ نویس سال های دور و کارشناس روزنامه ‌نگاری و علوم ارتباطات  به خوبی با کتاب تازه  منتشره اش ” روزنامه نگاری و وبلاگ  نویسی” پر کرده است  .
این کتاب به منظور بررسی نقش و تأثیر وبلاگ‌نویسی بر روزنامه‌نگاری در شش فصل تنظیم شده است .
نویسنده در این کتاب قدم به قدم  وارد عرصه های تکنیکی موضوع شده ؛ از مفاهیم وبلا گ نویسی شروع کرده و با   " اخلاق" که مبحث مهم و چا لش برانگیز امروزین فضای مجازی است، کتابش را به  پایان برده است .این کتاب که زبانی ساده و روان دارد در فصل دوم با پرداختن به تکنولوژی های وبلاگ نویسی، مخاطب را با مفاهیم علمی و کاربردی این حوزه آشنا می کند، و در فصل سوم به زبان نوشتاری حوزه وبلاگ ها می پردازد و قواعد نوشتاری در وبلاگ ها را برای ما بر می شمارد.کتاب در فصل چهارم به سیر تحول و بلا گ نویسی می پردازد و از  چگونگی رشد وبلا گ ها، تا نقش آنان در مبارزات انتخاباتی ، کارکرد شان در مواقع  بحرانی، پیدایش روزنامه نگاری شهروندی و را به طور جامع  مورد بررسی قرار می دهد . یکی از مباحث اساسی کتاب، که در فصل چهارم به بار نشسته و رو یکرد اصلی کتاب است، پردا ختن فرا گیر به این سوال است که اصولاً  “ آیا وبلا گ نویسی، روزنامه نگاری است؟ ” سوا لی که ا مروزه نه تنها در ا یران بلکه در دنیا  نیز سوال چا لش برا نگیز حوزه عالمان ارتباطات ا ست.
 سلطان آبادی با سرفصل ها ی متنوع در این بخش تا حد امکان سعی کرده است، نظرات  مخالف و موافق  صاحبنظران این حوزه را مورد تقابل قرار دهد تا در فرایند آن، مخا طب خود به بردا شت لازم دست یابد.این کتاب در پایان نیز تنی چند از استادان علوم ارتباطات در ایران را به تامل درباره همین سوال واداشته است .
صا حب ‌نظران و کارشناسان در فصل  پنجم این کتاب  به سؤال « آیا وبلا گ‌نویسی نوعی روزنامه‌نگاری است ؟» پاسخ  داده‌اند اصول اخلاقیِ وبلا گ‌نویسی موضوع فصل ششم این کتاب است این ا ثر برای وبلا گ‌نویسان و روزنامه‌نگاران اثری خوا ندنی و  قابل تأمل است .
این کتاب در" کتابخانه تخصصی مطبوعات:"سازمان کتابخانه ها و موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی موجود است.


مآخذ :
 سایت علوم ارتباطات اجتماعی(اراک)
سایت اخبار و اطلاع رسانی
 
 
اhttp://news.kowsarblog.irhttp://news.kowsarblog.irhttp://news.kowsarblog.irخبار و اطلاع رسانی اخبار و اطلاع رسانیhttp://news.kowsarblog.irhttp://news.kowsarblog.ir
 
 
 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید