Document and Press Center Managment of Astan quds Razavi

انتشارات گروه مطبوعات آستان قدس رضوی
۱۳۹۵-۰۹-۰۹
انتشارات گروه مطبوعات آستان قدس رضوی

 

 


1- "فهرست مجلات موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی" . مشهد: آستان قدس رضوی، کتابخانه مرکزی، 1361.

انتشارات گروه مطبوعات

 


 


اهمیت نشریات ادواری و مجلات که از مهمترین منابع و مآخذ تحقیق هستند بر ارباب دانش پوشیده نیست ، آرشیو مطبوعات و مجلات کتابخانه آستان قدس از ارزش خاصی برخوردار است . بدین لحاظ معرفی آنها به صورت فهرست در برنامه های کار کتابخانه آستان قدس رضوی در نظر گرفته شده است . در مقدمه فهرست حاضر از تلاش آقای محمد جوان در تدوین کتاب قدردانی شده است . در این فهرست بیش از 550 نوع مجله به زبانهای فارسی ، عربی ، اردو ، ترکی ، انگلیسی و فرانسه شناسایی و در سال 1361 توسط کتابخانه آستان قدس منتشر و معرفی شده اند . این کتاب پیوستی از تصویر چندین مجله قدیمی و همچنین در پایان نمایه های مجلات شهرهای ایران ، مجلات سایر کشورها ، مجلات بر حسب زبان (غیر فارسی ) ، نام اشخاص و تصاویر دارد .


2- "فهرست روزنامه های موجود در کتابخانه مرکزی". رمضانعلی اسماعیل¬پورقوچانی.مشهد: آستان قدس رضوی، کتابخانه مرکزی، 1364.





در این کتاب تعداد 334 عنوان روزنامه موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بر اساس الفبای عنوان تنظیم شده و در سال 1364 توسط کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منتشر شده است . گزینه های در نظرگرفته شده برای تنظیم فهرست سال آغاز انتشار ، زبان ، ناشر ، صاحب امتیاز ، مدیر مسئول ، فاصله انتشار ، آدرس ، و موجودی کتابخانه می باشند .


3- "فهرست مجلات موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی" . رمضانعلی اسماعیل پور قوچانی. مشهد: آستان قدس رضوی، کتابخانه مرکزی، 1370



در این فهرست مشخصات و موجودی مجلات آرشیو مطبوعات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بعد از چاپ جلد اول و بر اساس موجودی مجلات تا پایان سال 1367 گردآوری و ضبط شده است .بخش اول این فهرست مشخصات کلیه عنوانهای جدید و افزایش موجودی عناوین معرفی شده در جلد اول را ارائه می دهد و منحصراٌ به شناسایی مجلات و نشریات ادواری اعم از هفتگی تا سالانه می پردازد و شامل مجلات فارسی ، عربی و اردو می باشد . در بخش دوم به خاطر تغییر شکل معرفی مجلات نسبت به جلد اول و همچنین کمی عناوین معرفی شده در آن تمام موجودی آرشیو به شکل جدید ارائه شده است که در انتهای فهرست از چپ به راست تنظیم شده و زبانهای دیگر را در بر می گیرد.این کتاب در سال 1370 و توسط آقای رمضانعلی اسماعیل پور قوچانی با معرفی 784 عنوان نشریه تهیه شده که توسط کتابخانه مرکزی آستان قدس منتشر شده است .در بخش پایانی کتاب نمایه های کسان ، ناشران ، سازمانها و انجمنها ، مجلات شهرستانها وجود دارد .

4- "چکیده نامه مقالات خراسان". رمضانعلی اسماعیل¬پور قوچانی. مشهد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، 1373.




یکی از راه‌های امر بازیابی منابع اطلاعاتی ، نشر فهرست های مختلف است .در مورد مقاالات نشریات ادواری نیز تهیه و نشر فهرست مقالات موضوعی و نمایه نامه ها راهگشای بسیار مفیدی برای پژوهندگان خواهد بود . در این میان چکیده نویسی مقالات با توجه به تلخیص مفاد مقاله و مشخصات توصیفی آن به محقق فرصت انتخاب را در حداقل زمان ممکن می دهد . فهرست حاضر 500 مقاله از مقالات مربوط به خراسان را در برگرفته است که بصورت چکیده نامه و با رده بندی موضوعی دیوئی تهیه شده و در پایان نیز فهرست اعلام دارد.


5- "چکیده نویسی و نمایه سازی مقالات آرشیو خراسان". حمیرا رئیسیان زاده. مشهد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، 1379.

آگاهی از تاریخ و احوال اقوام و آشنایی با فراز و نشیب زندگی ستارگان درخشان عالم بشریت که رکن مهم علم و فرهنگ ادبیات هر کشوری را تشکیل می دهند و مراحل تکامل آن ملت را بنیان می¬گذارند اثری شگرف در روح مستعد انسانی می نهد. در این راستا سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با نیت اطلاع یابی از شیوه زندگی مفاخر ادبی و علمی خراسان وفعالیت های مردم آن دیار انتشار چکیده مقاله های خراسان را امری سودمند دانست و هدف از آن را آگاهی یافتن و دستیابی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و پژوهشگران به چکیده مقاله های خراسان قرار داد. پژوهش در مورد مقاله های موضوعی خراسان، افزون بر آشکار کردن وجوه اصیل و کهن فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، گامی در جهت شناخت هرچه بیشتر محدوده جغرافیایی خراسان بزرگ و راهنمای مؤثری در شناخت مشاهیر این خطه است.
کتاب "چکیده مقاله های خراسان" تلخیصی از مدارکی می باشد که اطلاعات مندرج در آنها برگرفته از نشریات کمابیش قدیمی(فاصله زمانی پنجاه سال اخیر) آرشیو مطبوعات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی است که تاکنون کمتر در موضع معرفی قرار گرفته اند. چکیده مقاله های خراسان علاوه بر روشن نمودن ارزش ویژه مجلات وزین و سابقه تألیفی مؤلفان مقاله ها، در امر ارائه و انتقال آسان و سریع اطلاعات به خواننده و امکان انتخاب جامعی از مقاله های موضوعی خراسان و برداشت خلاصه ای از مفاهیم آنها به صورت نمایه و چکیده نقش دارد.
منبع اصلی برای تهیه مطالب این کتاب، مقاله های معرفی شده در کتاب مقاله نامه خراسان تألیف نقیب نقوی، همچنین 500 مقاله انتخابی از آرشیو مطبوعات و دوره کامل مجله های نامه آستان قدس، مشکوه، بررسیهای تاریخی و مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد بوده است. برای متن کتاب 2710 مقاله نمایه سازی و چکیده نویسی شده که مورد ویرایش نیز قرار گرفته اند.
در این کتاب بخشی با عنوان "مشاهیر و معارف خراسان" وجود دارد که آغاز کار با نام مقدس امام علی بن موسی الرضا(ع)می باشد و سپس اسامی افراد به ترتیب حروف الفبای فارسی تدوین شده است. خراسانی بودن افراد نیز از چهار جنبه و براساس زادگاه، آرامگاه، موطن و نشو و نما مشخص شده است. مبحث مشاهیر خراسان از نظر زمانی از زمان زرتشت پیامبر ایرانی آغاز و به دوران اخوان ثالث شاعر نوپرداز پایان می یابد.


6- "مقاله نامه امام علی (ع)". حمیرا رئیسیان زاده. مشهد: آستان قدس رضوی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد، 1380.



در‌گذر زمان ودر طی قرون متمادی، از امام علی‌علیه السلام بسیار گفته اند و فراوان نوشته اند، زیرا خلق و خوی ملکوتی آن امام همام در چنان مرتبه ای از فضیلت و کمال قرار گرفته است که بیشتر به تجسم اساطیر شباهت دارد تا واقعیتی در بطن تاریخ، اما با وجود انبوه نوشتارهادر خصوص این در خشنده ترین الماس هستی، هنوز هم میتوان تا انتهای عمر زمین از ایشان گفت و نوشت که باز حق مطلب اداء نشده است. چرا که نه بر اوج فضایل امام علی‌علیه السلام ‌‌کرانی است و نه بر انسانیت انسان پایانی.
در این مجموعه، به معرفی مقالاتی‌‌که‌ موضوع آن در‌‌باره امام‌علی‌علیه‌السلام و نهج‌البلاغه می‌باشد پرداخته‌شده‌است،و هدف از تدوین آن آگاهی و دسترسی محققان، مراکز تحقیقاتی و جامعه استفاده کننده از مقدار و محل مقالات مرتبط با موضوع امام علی علیه السلام می باشد، فاصله زمانی نشریات بررسی شده از تاریخ سال1220 تا مهر1379 هجری شمسی یعنی یکصد و پنجاه و نه سال می باشد که جمعاً6063 عنوان مقاله را در بر می گیرد.
فهرست کتاب به شرح زیر است :
پیشگفتار؛ مقدمه؛ زندگینامه؛ زمامداری؛ ایمان؛ ارزشها و روشها؛ مباحث اعتقادی، علمی، تربیتی، اجتماعی؛ نهج البلاغه؛ ما و امام علی علیه السلام ؛ فهرست نام پدید آورندگان؛ فهرست عنوان نشریات ادواری.



7- "تازه های مطبوعات(فهرست عناوین جدید افزوده شده به مجموعه در سال 80-1379)". طاهره مهاجرزاده. شماره اول. مشهد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، 1381.




اهمیت نقش مطبوعات در پژوهش و اطلاع رسانی بر کسی پوشیده نیست به همین علت جایگاه خاصی را در کتابخانه ها به خود اختصاص داده اند وهمواره کتابخانه های معتبر هزینه هایی را در راستای تأمین کسری ها ، اطلاع رسانی و تربیت نیروی متخصص متحمل می شوند .
با توجه به گسترش روز افزون تعداد نشریات و نیز کمک به پژوهشگران جهت سرعت بخشیدن در کسب این اطلاعات ، گروه مطبوعات آستان قدس رضوی با انتشار فهرست عناوین جدیدی که به منابع آرشیو مطبوعات سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزوده می شود ، جدیدترین اطلاعات را در اختیار پژوهشگران می گذارد .در این شماره فهرست عناوین مجلات ، روزنامه ها و هفته نامه ها ، نشریات لاتین و لوحهای فشرده ای که در سال 1379 و 1380 به مجموعه آرشیو مطبوعات افزوده شده ، ارائه گردیده است که مشتمل بر 254 عنوان مجله ، 133 عنوان روزنامه و هفته نامه ، 41 عنوان نشریه لاتین و 7 عنوان لوح فشرده می باشد که به صورت الفبای عنوان مرتب شده است . منظور از عناوین جدید ، کلیه عناوینی است که تا بحال آرشیو مطبوعات فاقد آنها بوده است هر چند تاریخ انتشار آنها مربوط به گذشته باشد .


8- "فهرست مقالات قرآنی از فروردین79 – لغایت شهریور82" . زیرنظر طاهره مهاجرزاده؛ باهمکاری ابراهیم حافظی، حسین قاسمی، زهرا بختیاری.[مشهد]:[آستان قدس رضوی، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد]، 1382.



با توجه به گسترش دامنه¬ی موضوعات قرآنی مورد پژوهش در زمینه¬های علمی، فرهنگی، ادبی، اجتماعی، هنری و ...، و افزایش مقالات گوناگون در رابطه با این موضوعات و لزوم اطلاع رسانی و بازتاب اخبار و فعالیت¬های قرآنی، تدوین فهرست مقالات قرآنی از ارزش و اهمیت ویژه¬ای برخورداراست. در همین راستا معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقالات سال¬های 1357 تا 1378 را شناسایی و منتشر نموده است. با توجه به ضرورت کار و تداوم فهرست، اداره مطبوعات آستان قدس رضوی نیز فهرست مقالات قرآنی از سال 1379 تا شهریور 1382 را تهیه نموده است.
این مجموعه شامل 1071 عنوان مقاله است که موضوعات ذیل را دربردارد:
آموزش، آیات منتخب، اعجاز قرآن، تاریخ قرآن و تفسیر، تحقیقات زبانی-ادبی، ترجمه، تفسیر، دعا، شأن نزول، علوم قرآنی، قرائت و تجوید، قصص قرآن، مباحث گوناگون، مباحث متعلق به احکام، مثل¬ها، متن کامل، مسابقات، نمایشگاه¬ها، واژه¬نامه¬ها، مسابقات قرائت قرآن.
شیوه¬ی تنظیم مقالات به¬صورت الفبایی عنوان در ذیل هر موضوع می¬باشد، همچنین دو نمایه¬ی نام اشخاص و عنوان نشریات نیز جهت این فهرست تهیه گردیده است.

9- "چکیده نامه مقالات خراسان". حمیرا رئیسیان زاده. مشهد: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، 1386.




یکی از وظایف مهم کتابخانه ها و مراکز اسناد ، اشاعه اطلاعات است و برای این منظور ، از روشها و ابزارهای گوناگون استفاده می کنند . چکیده نامه ها و نمایه نامه ها که گاه به صورت توأم تهیه می شوند از مهم ترین ابزارهای اشاعه اطلاعات به شمار می روند . سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز با توجه به وجود منابع بسیار غنی و متنوع در تالارها ومخازن مختلف ، بر خود بایسته دانسته که در این راه گام برداشته و به اشاعه اطلاعات بپردازد .
ازجمله ابزار جدید اطلاع رسانی ، چکیده نویسی مقالات است . مدیریت امور اسناد و مطبوعات سازمان با داشتن مجموعه های بزرگ اسناد و بویژه مجموعه بی نظیر و جامع آرشیو مطبوعات خود در نظر دارد تا چکیده نامه ها ی تخصصی در موضوعات مورد توجه جامعه تهیه و منتشر کند .یکی از اولویت های مورد توجه سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ، سازماندهی اطلاعات مرتبط باخراسان ، مشهد و آستان قدس رضوی و اشاعه آن است . کتاب " چکیده مقاله های خراسان " به همت مرحوم خانم حمیرا رئیسیان زاده و با صرف وقت و دقت بسیار زیاد تهیه و تدوین شده است . هدف این چکیده نامه ، ارائه اطلاعات توصیفی درباره مقاله هایی است که در مطبوعات مختلف در طول چند دهه اخیر درباره خراسان و آنچه با این سرزمین بزرگ مرتبط می باشد ، از جمله تاریخ ، جغرافیا ، ادبیات و فرهنگ ، . . . و مشاهیر آستان قدس رضوی انتشار یافته است .

10- "مقاله نامه امام رضا(ع)". طاهره مهاجرزاده. مشهد: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، 1387.



در این مجموعه مطالب درج شده در نشریات ادواری (مقاله، گزارشها، اشعار و متون ادبی) با موضوعیت امام رضا«ع» و حرم مطهر معرفی شده است. این فهرست، حاوی اطلاعات کتاب شناختی مطالب و مقالات فارسی (به استثنای 5 جلد مجموعه آثار کنگرة جهانی امام رضا«ع» به زبان عربی) است. در تدوین این مقاله نامه تمام نشریات مورد نظر در آرشیو مطبوعات مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه نهایی آن شناسایی و بازیابی بیش از 7000 مطلب از 925 عنوان نشریه، شامل 245 هزار شماره روزنامه، مجله و سالنامه بود در این میان نشریاتی که دارای سابقه طولانی در انتشار هستند نیز از این قاعده مستثنی نبوده و تمامی شماره های موجود آنها بررسی شده است
در فرآیند طبقه بندی، با توجه به عنوان و موضوع مقاله، مطالب در 10 موضوع اصلی و 90 زیر مجموعه، قرار داده شد. از آنجا که برخی اخبار دارای اطلاعات سودمندی است گزیده ای از آنها نیز به صورت پیوست در انتها ارائه شده است. با توجه به بررسی انجام شده، کمی مطالب در برخی موضوعات می تواند نمایانگر ضرورت فعالیت بیشتر در آن حوزه ها باشد.
روش تنظیم این مقاله نامه موضوعی است؛ به این ترتیب که مطالب، ذیل یک موضوع اصلی(سر فصل) و توصیفگر (عبارتی که به عنوان موضوع انتخاب شده است) براساس الفبایی عنوان مقاله، قرار گرفته و مأخذشناسی هر مقاله، در کنار آن ارائه شده است. موضوع انتخاب شده بیشتر بیانگر موضوع غالب در مقاله است
مقاله نامه امام رضا «ع» در دو جلد تنظیم شده است. جلد نخست در برگیرنده موضوعات زندگینامه، فضایل و مناقب، سخنان و فرمایشات، کرامات، آثار منسوب، امام رضا«ع» در آینه ادبیات، امام رضا«ع» در آینه هنر و جنبه های متفرقه و جلد دوم شامل مقالات مربوط به حرم مطهر، زیارت، فهرست منابع و مآخذ، پیوست گزیده اخبار، فهرست الفبایی عنوان نشریات ادواری بررسی شده و نمایه نام پدیدآورندگان است.

11- "فهرست روزنامه ها و هفته نامه ها در سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی(از آغاز تا پایان سال 1384)". طاهره مهاجرزاده؛ زیر نظر رحمت الله فتاحی، فرید قاسمی. مشهد: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، 1388.




انجام امور پژوهشی ، نمایانگر پویایی هر کتابخانه است و تهیه فهرست موجودی نیز از وظایف مهم آنها به شمار می رود.اطلاع رسانی از طریق تدوین فهرست های موجودی نشریات توسط آرشیوهای مطبوعاتی کشور، به منظور دسترسی سریع و آسان به منابع ، صرفه جویی در زمان ، به دست آوردن رضایت و اعتماد ملی و اطمینان خاطر مراجعان ، پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی محققان ، هدایت آنان در بهره گیری صحیح و مفید از مجموعه ، جلوگیری از مهجور ماندن منابع و ارائه خدمات مطلوب ، امری ضروری می باشد . در همین راستا و با توجه به عظمت و منحصر به فرد بودن مجموعه مطبوعاتی آستان قدس رضوی ، تهیه فهرست نشریات ادواری سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در قالب طرح پژوهشی در دستور کار قرار گرفت . فهرست روزنامه ها و هفته نامه ها ی موجود در آرشیو مطبوعات سازمان در سال 1388 منتشرشده است . در این کتاب مرجع که در 2 جلد منتشر شده است ، مشخص شده که در مجموع از میان رونامه های این آرشیو ،‌ 836 عنوان متعلق به شهرستان ها، 106 عنوان مربوط به خارج از کشور و بقیه در تهران منتشر شده است همچنین 206 عنوان مربوط به عصر قاجار، 408 عنوان مربوط به دوره پهلوی و 1244 عنوان مربوط به سالهای بین 1357 تا پایان 1384 است.

12- نشریه الکترونیکی چکانه ( تازه چه خبر ؟! ). (تازه های دانش سازمانی در مطبوعات )
امروزه مطبوعات در کنار سایر وسایل ارتباط جمعی ، یکی از مهم ترین و سریع ترین وسیله های انتقال افکار و اخبار است ، از آنجا که تعداد نشریه ها رو به فزونی می نهد اطلاع رسانی در این زمینه دارای اهمیت خاصی می باشد . در این راستا گروه مطبوعات سازمان اطلاع رسانی برای مراجعان و بخصوص همکاران شاغل در واحدهای مختلف سازمان را وظیفه خود دانسته و به آن مباهات می کند و تلاش می نماید مسیر مطالعه و اطلاع رسانی در رابطه با مقالات منتشر شده را به وسیله ارائه فهرست مطالب نشریات ادواری مرتبط با حوزه کاری در نشریه " تازه چه خبر" کوتاه سازد . لازم به ذکر است این نشریه تا شماره 23 به صورت چاپی منتشر شده است و پس از آن در قالب الکترونیک و از طریق اینترانت سازمان قابل دسترسی است . موضوعات نشریه به صورت کلی کتابداری و اطلاع رسانی ، فناوری اطلاعات ، نسخ خطی ، اسناد و مطبوعات ، موزه و موزه داری ، حفاظت و مرمت ، مدیریت ، روابط عمومی و نشریات خارجی هستند .

13- "میراث مانا" ویژه نامه پانزدهمین جشنواره بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها. گاهنامه سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، 1387.




مطبوعات و نشریات ادواری از میراث مکتوب و منابع ارزشمند و قابل توجه پژوهشگران و افراد جامعه است که زمینه ساز بسیاری از تحقیقات ومطالعات علمی ، اجتماعی و تاریخی می باشند . آرشیو بزرگ مطبوعات آستان قدس رضوی با دارا بودن بیش از یک میلیون و هشتاد هزار نسخه روزنامه و مجله از مراکز بزرگ مطبوعاتی ایران است . گروه مطبوعات آستان قدس رضوی در تلاش است تا این مجموعه غنی را از راههای مختلف مانند وقف ، خریداری و جذب مجموعه های بزرگ مطبوعاتی بیش از پیش تکمیل و برای ارائه خدمات به جامعه محققان مجهزتر نماید . تاکنون تلاش های بسیاری جهت معرفی و شناساندن این مجموعه غنی صورت گرفته که نمونه آن انتشار ویژه نامه در نمایشگاههای بین المللی مطبوعات است .

"سایر انتشارات آستان قدس رضوی مرتبط با مطبوعات"


1- "فهرست مقالات مربوط به خراسان". نقیب نقوی. مشهد: آستان قدس رضوی، کتابخانه گوهرشاد، جلد اول، 1364.

خراسان به گواهی تاریخ ، یکی از مردخیزترین و نام آورترین سرزمین های این مرزو بوم است که مردانی بنام و پرآوازه در تمامی زمینه های از آن برخاسته اند . ادیبان ، شاعران ، سخنوران ، فیلسوفان ،پزشکان ، دانشمندان ، ریاضی دانان ، ستاره شناسان ، جهانگردان و ... که روزگار همانند آنان را کمتر به خود دیده است ؛ فردوسی ، مولانا ، فارابی ، عطار، غزالی، خیام ، ابوعلی سینا و دیگر بزرگان شناخته شده ای که یا خود زادة خراسانند یا رگ و ریشة خراسانی دارند و گاه مهاجرانی هستند که شمع جانشان همیشه از عشق به خراسان شعله بر می گرفته است و فروغ این عشق بیشتر به خاطر امام معصوم در خراسان بوده که در کانون دلها جای دارد .
سرزمینی چنین پهناور با گذشته ای چنان پربار و درخشان بویژه از جهت اسلام و ادب و دانش انکیزه ای برای نگارنده بوده تا با بررسی مقاله های پراکنده که گاه از ویژگی ها و تازگی هایی برخوردار بوده اند ، اما شاید کمتر در نگاه و دسترس پژوهندگان بوده ، لذا در این کتاب سعی شده تا با گردآوری سیاهه ای از مقاله ها که در جاهای گوناگون آمده است گامی کوچک در دستیابی به گستره ای سرشار برداشته شود.
به دلیل گستردگی کار در دو بخش انجام شده است ؛ بخش اول یا همان جلد نخست در باره بقاع متبرکه ، ابنیه و آثار باستانی ، تاریخ ، جغرافیا ، گویش و . . است که در سال 1364 و توسط انتشارات کتابخانه گوهرشاد منتشر شده است .

2- "فهرست مقالات مربوط به خراسان". نقیب نقوی. مشهد: آستان قدس رضوی،کتابخانه گوهرشاد، جلد دوم(بخش اول)، 1368.

در ادامة جلد اول فهرست مقالات مربوط به خراسان، جلد دوم آن در سال 1368 ، توسط انتشارات کتابخانه گوهرشاد منتشر شده است . بخش اول این کتاب درباره رجال خراسان است . طبق اظهارات نویسنده در مقدمه کتاب مقالاتی در باب رجال خراسان به زبان¬های انگلیسی ، فرانسه ، آلمانی و ... نیز فراهم شده است که به عنوان بخش پایانی این مجموعه است.

3- "مقاله نامه خراسان". نقیب نقوی. مشهد: آستان قدس رضوی،معاونت فرهنگی، جلد دوم(بخش دوم)، 1372.
این کتاب در سال 1372 توسط معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی منتشر گردیده است. در تکمیل بخش نخست، فهرست مقالات و بزرگان خراسان در این قسمت آورده شده است. در پایان کتاب نیز نمایه های اشخاص و مکان ارائه شده است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید