۱۳۹۸-۰۹-۱۰

افتتاح ایستگاه مطالعۀ زائر با کتاب‌ها و نشریاتی از زبان‌های زندۀ دنیا

هم‌زمان با نهمین سال‌روز افتتاح کتابخانۀ تخصصی و شبانه‌روزی اهل‌بیت(ع) در حرم مطهر رضوی، ایستگاه مطالعۀ زائر با کتب و نشریاتی به زبان‌های مختلف در این کتابخانه راه‌اندازی شد.
به گزارش گنجینه رضوی، کارشناس‌مسئول کتابخانۀ تخصصی اهل‌بیت(ع) (مسجد جامع گوهرشاد)، اعلام کرد: به مناسبت نهمین سال‌روز‌ افتتاح کتابخانۀ تخصصی اهل‌بیت(ع) و با هدف خدمت‌رسانی بهتر به زائران بارگاه رضوی «ایستگاه مطالعۀ زائر» ایجاد و راه‌اندازی شد. وی تصریح کرد: در این بخش مجموعه‌ای از کتاب‌های چاپی و نشریات به زبان‌های انگلیسی، اردو، فرانسه و... در زمینۀ سیره و معارف اهل‌بیت(ع) و حضرت‌رضا(ع) گردآوری شده است. قاسم فدایی‌راد افزود: این ایستگاه با توجه به مجاورت و هماهنگی کتابخانه با ادارۀ روابط بین‌الملل و زائران خارجی، بسیار مورد توجه و استقبال زائران خارجی قرارگرفته است.
لازم به ذکر است، کتابخانۀ مسجد گوهرشاد، در بست شیخ بهاییِ حرم مطهر رضوی در فضای وقفی به مساحت 1200 متر مربع در دو طبقه (طبقه دوم کتابخانه تخصصی حضرت رضا(ع) ومخزن نسخه‌های خطی) واقع شده است. سال تأسیس آن 1332 هجری شمسی است که هسته اولیه این کتابخانه با وقف 5هزار نسخه خطی، چاپ‌سنگی و سربی به انضمام املاک و رقباتی برای ادارۀ کتابخانه توسط مرحوم سیدسعید طباطبایی نائینی شکل گرفت. درسال 1345 کتابخانه عمومی جامع گوهرشاد به اداره اوقاف واگذار شد؛ این درحالی است که به دلیل کمبود فضا و نیاز به مکانی وسیع‌تردر سال 1368 با تلاش آستان قدس رضوی ساختمان فعلی احداث شد و در سال 1369 پیروِ موافقت مقام معظم رهبری(مدظله) ادارۀ مجدد این کتابخانه به آستان قدس رضوی مُحوّل شد. پس از آن با توجه به حضور روزافزون زائران بارگاه ملکوتی حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)، تقاضای محققان و پژوهشگران حوزه‌های علمیه و به منظور بهره‌مندی بیشتر از علوم و معارف اهل‌بیت(ع) درنهم آذرماه سال 1389 و هم‌زمان با ولادت امام علی‌النقی‌الهادی(ع) این کتابخانه با عنوان «تخصصی اهل‌بیت(ع)» فعالیت جدید شبانه‌روزی خود را آغاز کرد.
کتابخانۀ تخصصی اهل‌بیت(ع) از کتابخانه های وابسته به سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در حال حاضر با بیش از 7هزار نسخه خطی، چاپ‌سنگی و سربی؛ حدود 800 نسخه پایان‌نامه؛ بیش از 100هزار نسخه کتاب چاپی و حدود 400هزار منبع الکترونیکی در زمینۀ سیره و زندگانی اهل‌بیت(ع) و امام‌رضا(ع)، علاوه بر 18 هزار نفر عضو، ماهیانه به طور متوسط به 16هزار نفر مراجعه‌کننده میهمان و زائر به صورت شبانه‌روزی خدمات مطالعاتی ارائه می‌دهد.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید