۱۳۹۹-۰۱-۳۱

5 اردیبهشت/ شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس

تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و به اسارت گرفتن 53 نفر آمریکایی در13 آبان که به تعبیر حضرت امام خمینی(ره)، انقلاب دوم، یکی از بزرگترین اقداماتی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی علیه شیطان بزرگ انجام پذیرفت. از آنجایی که این عمل شجاعانه و بزرگ حیثیت ابرقدرتی آمریکا را زیر سوال برد و ابهت این بت بزرگ شکسته شد، سردمداران کاخ سفید بلافاصله پس از اطلاع از تسخیر لانه جاسوسی، به موازات کوشش‌های دیپلماتیک، مساله طرح تجاوز نظامی به جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار دادند.
در راستای پیاده شدن دستور یاد شده، یک ماه پس از فتح لانه جاسوسی، نود نفر از کماندوهای آمریکایی به ایالت آریزونای آمریکا اعزام شدند تا آخرین مرحله تمرین و آموزش خود را تحت شرایط موقعیت مشابه ایران بگذرانند. از سوی دیگر گروه‌های ویژه سری که برای پشتیبانی و تدارک وسایل تکمیلی طرح، در نظر گرفته شده بودند، مخفیانه وارد ایران شدند و با گروهک‌های ضد انقلاب اسلامی تماس گرفتند. نظامیان آموزش دیده آمریکایی، در اواخر آذر ماه 1358 عازم کشور مصر شدند و در پایگاهی در نزدیکی قاهره استقرار یافتند.
غروب روز پنجشنبه 4 اردیبهشت 1359 تعداد شش فروند هواپیمای 130- C آمریکایی، نود نفر کماندوی این عملیات را که آمریکایی‌ها نام آن را(( نور سبز)) یا(( دلتا)) انتخاب کرده بودند، از قاهره به ناو هواپیمابر نیمیتز NIMITZ در دریای عمان و نزدیک آب‌های ایران منتقل کردند. شش فروند هواپیمای 130- C و شش فروند هلی‌کوپتر در محل مورد نظر واقع در صحرای طبس در تاریکی شب فرود آمدند. در حال سوختگیری هلی‌کوپترها برای اجرای مرحله بعدی عملیات، دو تا از آنها دچار نقص فنی شد. موقعیت به ناو نیمیتز و از آنجا به کاخ سفید گزارش شد و از رئیس‌جمهور کسب تکلیف شد. کارتر دستور توقف عملیات و عقب‌نشینی را صادر کرد؛ اما سپاه شیطان در چنگال عذاب الهی گرفتار شد. آن هنگام که آمریکایی‌ها قصد بازگشت کردند توفانی از شن برخاست، هواپیماها و هلی‌کوپترهای آمریکایی، در حال برخاستن از زمین دچار مشکل شدند. یک هواپیما و یک فروند هلی‌کوپتر با هم برخورد کردند و هر دو آتش گرفتند. در اثر حادثه، هشت تن از آمریکایی‌هادر آتش عذاب الهی سوختند و بقیه پنج فروند هواپیمای 130- C نیز از خاک ایران اسلامی فرار کردند.
منبع: روزها و رويدادها روزهاي شمسي/ تهيه و تنظيم دفتر عقيدتي سياسي فرماندهي معظم کل قوا.- تهران: رامين، ‎۱۳۷۶ .

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید