۱۳۹۹-۱۰-۰۹

7دی/ سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان حضرت امام خمینی(ره)( 1358ش)

امام خمینی رحمه الله، آن پیشوای علم و حکمت با اقتدا به سیره نبوی و سنت علوی و با توجه به قدرت سلاح دانش در جامعه اسلامی، در هفتم دی 1358 با فرمان تأسیس نهضت سوادآموزی، امت مسلمان ایران را متوجه این عزم ملی و فرهنگی کرد و فرمود: ((تعلیم و تعلم، عبادتی است که خداوند تبارک و تعالی ما را بر آن دعوت فرموده است.))

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی امر آموزش عمومی و سوادآموزی بزرگسالان توسط سازمان‌های متعدد با عناوین مختلف از سال 1315 دنبال شد این سازمان‌ها عبارتند از:
سازمان تعلیمات اکابر (1320-1315)، سازمان آموزش سالمندان(1335-1332)، سازمان آموزش بزرگسالان (1343-1335)، کمیته ملی پیکار جهانی با بی‌سوادی(1355-1343)،سازمان جهاد ملی سوادآموزی (1357-1355)
وجه مشترک همه این سازمان‌ها استفاده از اوقات فراغت مدارس روزانه در عصرها و برای آموزش سوادآموزی بود. به‌علاوه همه این سازمانها دارای عمری کوتاه و زودگذر بوده‌اند. در این سال‌ها از نیروهای متعدد مانند سپاه‌دانش – معلمان مدارس روزانه و … در زمینه آموزش بیسوادان استفاده شد.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در بهمن ماه 57 فصل جدیدی در تاریخ سواد آموزی ایران گشوده شد. بعد از گذشت یک سال از تاسیس جمهوری اسلامی در ایران و با توجه به شکست‌ها و ضعف‌های سازمان‌های سواد آموزی گذشته و برنامه‌هایی که توسط آنها به اجرا در آمده بود و از توفیق ناچیزی برخوردار بود و همچنین با توجه به نیازی که بر اثر تغییرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه برای کسب آگاهی و افزایش سطح سواد و فرهنگ مردم احساس می‌شد به فرمان امام خمینی(ره) و بر اساس مصوبه شورای انقلاب اسلامی سازمان جدیدی تحت عنوان نهضت سواد آموز تشکیل شد.
نهضت سواد آموزی بعد از تاسیس با فعالیت حجه الاسلام و المسلمین محسن قرائتی و دیگر افراد دلسوز قشر وسیعی از افراد بی سواد جامعه را با سواد کردند.
در فاصله زمانی صدور فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (7دیماه 1358تا سال 1361)، حرکت سوادآموزی و مبارزه با بیسوادی، توسط دستگاه‌های ذیربط (آموزش و پرورش، جهادسازندگی، جامعه روحانیت، جهاد دانشگاهی و نهضت سوادآموزی) و با همکاری تمامی نهادهای مردمی اجرا شد.
 اوج گرفتن حرکت فزاینده سوادآموزی و مبارزه با بیسوادی در کشور، بعد از صدور فرمان امام (ره) مدیون زحمات بی‌شائبه مسئولین اولیه نظام بویژه اعضای شورای انقلاب است که از این میان می‌توان شهیدان مطهری، بهشتی، باهنر، رجایی و نمایندگان ولی فقیه در اکثریت استان‌های کشور (از قبیل شهیدان صدوقی (یزد)، مدنی (تبریز)، اشرفی اصفهانی (کرمانشاه)، دستغیب (شیراز ) و ... ) را نام برد  بویژه باید از شهیدان رجایی و باهنر به عنوان نخستین بانیان تشکل نهضت سوادآموزی، که هم جان خویش را بر سر راه تعلیم و تربیت جامعه در طبق اخلاص به خدای خویش تسلیم کردند، یاد کرد.
منبع: سایت تبیان

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید