دربان حرم رضوی، واقف حریم رضوی شد
به گزارش گنجینۀ رضوی، در تازهترین وقف نسخۀ خطی به مرکز نسخ خطی کتابخانۀ آستان قدس رضوی، علیاکبر مرادی، یکی از خادمان کشیک چهارم دربانان حرم مطهر رضوی، یک جلد قرآن دستنویس دورۀ ناصرالدینشاه قاجار را وقف این مرکز کرد.
مسئول امور ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در ارتباط با این نسخه اظهار داشت: این نسخه در زمان حکومت ناصرالدینشاه قاجار کتابت شده است و یادداشتی از فردی در پشت برگه ابتدایی قرآن نشان دهندۀ آن است که این نسخه در پنجم رمضان 1340 قمری از شیخ اسماعیل کتابفروش خوانساری در قزوین خریداری شده است.
سیدمحمدرضا فاضل هاشمی این اثر را نفیس ارزیابی کرد و توضیح داد: دو صفحه اول این نسخه دارای سرلوح است که بخشی از سرلوح سورۀ مبارکۀ بقره آسیب دیده است. وی افزود: نسخه دارای کتیبههای صدر و ذیل است، تذهیب بسیار خوبی دارد، تمام سرسورهها دارای کتیبه بازوبندی است و در دو صفحه سوم و چهارم حاشیهها تشعیرسازی به طلا است.
فاضل هاشمی ادامه داد: بین سطور تمام صفحات این قرآن، طلااندازی شده است و فواصل آیات دارای دوایر اخترنشان است. وی کتابت خواص سورهها با روایاتی از امام صادق(ع) و ائمۀ معصومین(ع) را از دیگر ویژگیهای این نسخه ذکر کرد و گفت: در حاشیۀ اغلب صفحات روایاتی از ائمۀ اطهار با خط نستعلیق زیبا کتابت شده است که این حاشیهنویسیها همزمان با کتابت متن قرآن انجام شده است.
علیاکبر مرادی، واقف این نسخه از قرآن کریم نیز در ارتباط با این اثر اظهار داشت: پس از فوت پدر و مادرم، این قرآن را در منزل آنها پیدا کردیم و از آنجایی که احساس کردم جوار حرم رضوی بهترین مکان برای این قرآن است، تصمیم گرفتیم آن را وقف کتابخانۀ حرم رضوی کنیم.
این خادم حرم امام رضا(ع) گفت: ما اجدادی در این حرم افتخار خدمت داریم و من نسل سوم این خدام هستم. وی افزود: پدر و پدربزرگ من نیز دربان حرم امام هشتم بودند و اکنون، من نیز حدود 22 سال است که در این آستان خدمت میکنم و کشیک چهارم دربانان هستم و از آقا این خواسته را دارم که تا زمانی که زنده هستم، در این حرم خادم باشم.