شهرکرد صاحب چهلوپنجمین ایستگاه مطالعه دیجیتال آستان قدس رضوی شد
به گزارش گنجینۀ رضوی، مسئول امور سازماندهی و توسعۀ منابع دیجیتال سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از راهاندازی ایستگاه مطالعۀ دیجیتال در مرکز آموزشهای تخصصی علوم حوزوی شیخ مفید(ره) در شهرکرد خبر داد و تصریح کرد: با راهاندازی این ایستگاه، امکان بهرهمندی پژوهشگران از افزون بر 200 هزار کتاب و مقاله به صورت محلی در هر پایانه از طریق بیش از 250 سامانه نرمافزاری فراهم شد.
مهدی کریمی افزود: دسترسی به بیش از 2هزار پایگاه علمی و پژوهشی ملی و بینالمللی از قبیل الزویر، ساینس، ساینس دایرکت، اشپرینگر، آکسفورد، وایلی، نیچر و... با امکان بازیابی بیش از 150میلیون منبع دیجیتال از دیگر امکانات این ایستگاه است.
وی ادامه داد: همچنین از طریق این ایستگاه، دسترسی به برخی پایگاههای محدود کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی همچون پایگاههای کتابهای چاپی، کتابهای الکترونیکی، مقالات الکترونیکی و پایاننامهها به صورت تماممتن برای پژوهشگران فراهم شده است.
کریمی با بیان اینکه این پایگاه، چهلوپنجمین ایستگاه مطالعۀ دیجیتال آستان قدس رضوی در کشور است، خاطرنشان کرد: ایستگاه مطالعۀ دیجیتال شهرکرد، اولین ایستگاه در استان چهارمحالوبختیاری و همچنین اولین پایگاه در سطح حوزههای علمیۀ کشور به شمار میرود.
وی راهاندازی ایستگاههای مطالعۀ دیجیتال را از سیاستهای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و دسترسی راحتتر پژوهشگران به منابع مطالعاتی با اولویت مناطق کمبرخوردار خواند.
کریمی از آمادگی این سازمان برای راهاندازی ایستگاههای مطالعۀ دیجیتال در مراکز مختلف خبر داد و گفت: کتابخانههای غیر دولتی مناطق کمبرخوردار که زیرساختهای لازم برای راهاندازی ایستگاه مطالعه دیجیتال را داشته باشند، میتوانند درخواست خود را به سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ارسال کنند.
گفتنی است، راهاندازی و رونمایی از این ایستگاه مطالعه، با برگزاری کارگاه آموزشی «کتابخانه دیجیتال: دروازههایی نو در دسترسی به منابع پژوهشی» برای طلاب و با تدریس مهدی کریمی، مسئول امور سازماندهی و توسعۀ منابع دیجیتال سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی همراه شد.