۱۳۹۳-۰۸-۲۵
نگاه وصیت نامه سیاسی الهی
چکیده :
انسان توصیهها و رهنمودهای خود را به صورت ((وصیت )) مینویسد تاراهگشا و راهبرآیندگان باشد. اما وصیت به سفارشهاییکه مردم عادی درباره اموال خود میکنند منحصر نمیشود. نوع مهمتر و مفیدترآن توصیهها ورهنمودهاییاست که پیامبراکرم (ص)و پیشوایان مذهبی و علمای دوراندیش در پایان عمربه عنوان ((وصیت )) برای عموم مسلمانان بیانکرده اند. در این وصایا نسبت به حفظ و تبلیغ آیات الهی و اتحاد امت اسلام و راه رستگاریشان توصیهها شدهاست، و بدین ترتیب وظیفه هدایت و رهبری خود را تا پس از دوران حیات ظاهری نیز ادامه داده اند.
بعد از اینکه نخستین وصیتنامه آن بزرگوارتحریرشد، نسخهای نیزبرای ضبط به خزانهآستان قدسرضوی سپرده شد، و بعد که درآن تجدیدنظر فرمودند، دومین نسخه وصیتنامه نیزتوسط نمایندگان محترم اعزامیشان، به تولیتارجمندآستان قدس رضوی ـ حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای واعظطبسی ـ تسلیم شد، تا در خزانهکتابخانهمرکزیآستانقدس حفظ شود، این دستور طی مراسمی اجرا شد بدیهی است که این توصیه حاکی از عنایت خاصی است که معظمله همواره به کتابخانه آستانقدسرضوی داشتند.
پس از ارتحال آن پیشوای مسلمانان و لزوم توجه به رهنمودهای پیامبرگونه و آرمانهای والایشان، متن وصیتنامه توسط حضرتآیتاللهآقایسیدعلیخامنهای ولیامرمسلمین جهان مدظلهالعالی در مجلس خبرگان قرائت شد سپس نسخه دوم نیز طی مجلسی که در دانشگاهعلوماسلامیرضوی ، باحضور علمای اعلام و مسؤلان مملکتی تشکیل شده بود، به وسیله تولیت معظم آستانقدسرضوی گشوده شد، و اعلام گردید که این وصیت نامه به صورت نفیس چاپ و منتشر خواهد شد.
در پی اجرای آن دستور کتابخانهمرکزیآستانقدسرضوی با همکاری بنیادپژو هشهایاسلامی و خدمات فنی مؤسسه چاپ و انتشاراتآستان قدس، پس از کسب اجازه از مرکزنشرآثارامامخمینیرضواناللهعلیه موفق شد وصیت نامه را به سه زبان فارسی، عربی، اردو همراه تصویر وصیتنامه دستنویس آن رهبرعظیمالشأن به چاپ و منتشر سازد.
روابط عمومی سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
افزودن دیدگاه جدید: