نشست «فن بیان و مهارتهای سخنوری» در کتابخانه رضوی برگزار شد
به گزارش گنجینه رضوی، این نشست با حضور ملکه سعادتپور، گوینده و مجری صدا و سیمای تبریز و جمعی از کارشناسان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و علاقهمندان، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، هفتم و هشتم آذرماه 1403، در اتاق کنفرانس کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا(ع) برپا شد.
سعادتپور در این نشست در تعریف فن بیان، اظهار کرد: خوب صحبت کردن، هنرمندان کلام را از زبان خارج کردن یا به عبارتی، بتوانیم متناسب با هر فضایی، صحبتهایمان را بهصورت رسا، شفاف و ساده به مخاطب خود منتقل کنیم، را فن بیان گویند.
این گوینده و مجری صدا و سیمای تبریز با تأکید بر اینکه تقویت فن بیان موجب افزایش هوش کلامی فرد میشود، به معرفی برخی از تمرینات در این حوزه پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به انواع لحنها همچون پرسشی، توصیفی، خبری، تاریخی، داستانی و...، گفت: احساسی که از گفتار ما در زمان گفتوگو به مخاطب منتقل میشود، را لحن گویند. دراینمیان، لحن باید متناسب با موضوع گفتوگو یا متن مورد خوانش انتخاب شود.
این مدرس فن بیان و رسانه با بیان اینکه صدا نیز به معنای شکستن سکوت است، افزود: صدا، از جمله ابزارهای مهم ارتباطی انسان است و افراد باید از صدای خود، این موهبت الهی مراقبت کنند.
وی با اشاره به نکاتی در حوزه بهداشت صدا و چگونگی مراقبت از صدا همچون عدم استعمال سیگار و حتی استشمام دود آن، مصرف برخی دمنوشها و نوشیدن کافی آب، بیان کرد: یک صدای خوب، واضح، پررنگ، احساسی، قوی و قدرتمند است.
سعادتپور ادامه داد: اگرچه صدای دلنشین، گیرا و مطلوب، صدایی ذاتی است، اما میتوان صدا را نیز با انجام تکنیکها و تمرینهای خاص پرورش داد. دراینمیان، بخشی از مراقبت از صدا مربوط به نوع تغذیه فرد می شود.
وی از گسترش تعاملات اجتماعی فرد، درک احساس طرف مقابل، بهرهگیری از زبان بدن، حفظ ارتباط چشمی با مخاطب، بیان مطالب با خوشرویی و افزایش دایره واژگان با مطالعه، بهعنوان برخی از تکنیکها برای تقویت فن بیان، نام برد.