بادبان ها را بکشید (یازده روایت از خانواده های ایرانی)
🔹بادبان ها را بکشید (یازده روایت از خانواده های ایرانی)
🔸 جمعی از نویسندگان به دبیری مریم حلاج
❌امروزه خانوادهها دیگر بچهدار نمیشوند یا به یک یا دو فرزند اکتفا میکنند و بدیهی است این وضعیت در کشور ایران، از آثار سیاست «فرزند کمتر، زندگی بهتر» و محصول ویژگیهای فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی جاری است.
🌀در این میدان یکی از اشکالات رایجِ نگاه هایی که در حال ارائه تصویرِ خانواده های چند فرزندی هستند، ارائه تصویر خانواده هایی الزاماً با تحصیلات دانشگاهی، موقعیت اجتماعی چشمگیر یا در آمد فراوان است. این تلاش جای تشکردارد؛ اما منجر به شکل گیری این باور می شود که تو باید موقعیت مالی، اجتماعی و تحصیلی مطلوبی داشته باشی تا جامعه "چندفرزندی بودن" خانواده ات را تایید کند و تو را "مادرموفق" و خانواده ات را "خانواده موفق" قلمداد کند.گویی مادر باید در مسابقه تحصیل و اشتغال و کسب اعتبارهای اجتماعی موفق شده باشد تا ما نور افکن خودرا به روی او بیندازیم .
✅در این کتاب از هر طیف مادر و پدری داریم:
👈 خانوادهای که در روستا زندگی میکند یا دیگری که پایتختنشین است.
👈خانوادهای که در موقعیتی دست به انتخاب زده است که عرف، بارداری در آن مقطع زمانی را نمیپسندد تا
👈کسی که پس از گذشت 10 سال از انتخاب سبک زندگی بدون فرزند، خانواده خود را گسترده کرده و برای تأمین موقعیت تربیتی مطلوبتر به وطن برگشته است.
👈مادری که به دلیل مانع دانستن فرزند بیشتر برای پیشرفت شخصی، تا مرز سقط جنین پیش رفته یا
👈مادری که بعد از ورود فرزندان؛ با تغییر سبک کاری، در منزل، مسیر فعالیت اجتماعی و شغلیش را ادامه میدهد.
👈خانوادهای که با وجود مهاجرتهای متعدد ناشی از کار پدر خانواده، زندگی را متوقف نکرده و مسیر را با پویایی و پشتکار بیشتری ادامه میدهد و... .