. برابری با ماه مبارک رمضان : امام صادق علیه السلام می فرمایند : «کسی که در ماه مبارک رمضان بخشیده نشود ، تا سال آینده بخشیده نمی شود ، مگر اینکه (روز) عرفه را درک کند»
کلینی ، محمد بن یعقوب ، الکافی ، ج4 ، ص 66.
2. دعا و برآورده شدن حاجات : امام صادق علیه السلام می فرمایند: « هردعایی که دوست داری برای خود بخوان و در دعاکردن بکوش که آن روز (روز عرفه) روز دعا ودرخواست است .» و به یقین درخواست ها استجابت را در پی دارد.
کلینی ، محمد بن یعقوب ، الکافی ، ج4 ، ص 463.
3. روز بخشش : ابن فهد حلی در عده الداعی روایتی به این شرح برای روز عرفه نقل کرده است : « خدای سبحان در این روز به ملائکه می فرماید: ای فرشتگان من ! آیا نمی بینید بندگان و کنیزان من را که ژولیده و غبار آلود از اطراف شهرها آمده اند ؟ آیا می دانید آنها چه درخواستی دارند ؟ ملائک می گویند : پرودگار ما ! آن ها مغفرت می خواهند . پس خداوند می فرماید: شاهد باشد که من آنها را بخشیدم» .
ابن فهد حلی ، عده الداعی ، ص 56.
4. تغییر شقاوت به سعادت : شیخ عباس قمی (ره) نقل کرده است که امام زین العابدین علیه السلام در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم درخواست کمک می کرد . حضرت خطاب به او فرمود : « وای بر تو! در این روز از غیر خدا سوال و طلب کمک می کنی ، حال آنکه در این روز برای بچه هایی نیزکه در شکم مادر هستند، امید فضل خدا می رودکه خوشبخت گردند ».
ابن طاووس ، علی بن موسی ، اقبال الاعمال ، ص 345 ؛ قمی ، عباس ، مفاتیح الجنان ، دعای عرفه
از روایات فوق به خوبی اهمیت و جایگاه روز عرفه روشن می شود ، همچنان که دعای حضرت نیز در روز عرفه بر این شرافت افزوده است .
منبع : عمرانی ، مسعودخداشناسی در دعای عرفه حضرت امام حسین علیه السلام ، ص 25، بنیاد پژوهش های اسلامی ، مشهد، 1391
برای بهره مندی مراجعان محترم ، فایل های صوتی دعای پرفیض عرفه با صدای آقای موسوی قهار به پیوست ضمیمه شده است .