خدمات کتابخانه گویای رضوی

. عضویت رایگان در کتابخانه 
. ارائه خدمات و استفاده از تجهیزات موجود در محل کتابخانه
. تهیه کپی از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه بر روی  DVD  و یا هرنوع حافظه جانبی دیگر
. خدمات امانت منابع 
. استفاده از خدمات کتابخانه سیار و تحویل  رایگان منابع درخواستی در محل مورد درخواست اعضای کتابخانه
. ارسال منابع درخواستی اعضای کتابخانه گویای رضوی به سراسر ایران از طریق پست

نشانی: خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی ، خیابان مجلسی غربی 1 .        
تلفن آقایان: 32713070-051
تلفن بانوان: 32700115-051

نظرسنجی

نظرتان در مورد سایت چیست؟

انتخاب‌ها
۱۴۰۳-۰۹-۱۱
با ۱۲ کتاب درباره حضرت فاطمه زهرا (س) آشنا شوید.
کتابخانه گویای رضوی به نقل از مؤسسه بوستان کتاب، به مناسبت ایام فاطمیه، به معرفی ۱۲ اثر درباره معرفی سیره و سبک زندگی، مقامات و جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) و خطبه فدکیه آن حضرت پرداخت .

 کتاب «فاطمه (س) چشمه جوشان هستی»

این کتاب، اثر احمد زمانی بوده که در ۴۹۴ صفحه منتشر شده است.

کتاب حاضر، زندگی درس آموز و الگوی همه زنان جهان را در پنج بخش بررسی کرده است: نیمه اول عمر پربرکت فاطمه (س) در مکه مکرمه، والاترین الگوی زنان جهان، جلوه‌های عصمت و هدایت‌گری در سیره حضرت فاطمه (س)، وصایا و حوادث روزهای پایانی عمر صدیقه طاهره (س)، یاران خاص و مرام نامه فاطمه (س).

کتاب «جلوه‌های رفتاری حضرت زهرا (س

کتاب حاضر با تألیف عذرا انصاری و در ۱۹۲ صفحه منتشر گردیده است.

این بانوی بزرگ با بینش و معرفت خود و با رفتارهای الهی اش، اسوه کاملی برای همه جهانیان به ویژه زنان است. بیان گوشه‌ای از این رفتارها می‌تواند درس آموز و زندگی ساز باشد، از همین رو اثر حاضر در فصل‌های مختلفی این جلوه‌های رفتاری حضرت را بررسی کرده است.

کتاب «کوثر هدایت»

کتاب فوق، تألیف سید جواد ورعی در ۱۳۶ صفحه منتشر شده است.

این اثر با هدف شناساندن گوشه‌ای از ابعاد وجودی حضرت فاطمه زهرا (س)، در موقعیت‌های گوناگون نگارش یافته است. جایگاه این بانوی بزرگوار و موقعیت فرزندان آن حضرت در کلام وحی و نیز چگونگی الگوبودن او برای زن مسلمان از نگاه رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) از جمله مباحث این اثر است.

کتاب «مقامات حضرت فاطمه (س) در کتاب و سنت»

این کتاب به قلم شیخ محمد سندبحرانی و ترجمه احمد خوانساری در ۱۹۹ صفحه به رشته نگارش درآمده است.

در اثر حاضر با گوشه‌ای از ویژگی‌های و مقامات حضرت فاطمه زهرا (س) از جمله دختر پیامبر (ص) و نیز «ام ابیها»، مادر یازده امام، حجت خدا بر ائمه (ع) و انبیا، معیار امامت، ملاک خشنودی و غضب خدا بودن، کوثر و چشمه همه نیکی‌ها و… آشنا خواهید شد.

کتاب «سیره فاطمی (س

این کتاب اثر محمدجواد مروّجی طبسی در ۱۶۰ صفحه تألیف شده است.

کتاب حاضر شامل بخش بزرگی از جلوه‌های رفتاری حضرت فاطمه (س) است که در حد توان خود رفتارهای اجتماعی و فردی ایشان را بیان می‌کند. با توجه به شأن اسوه بودن دختر پیامبر (ص)، ایشان بزرگترین سرمشق زندگی، نه فقط برای مسلمانان، بلکه برای کل بشریت تا روز قیامت است.

اثر پیش رو در شش فصل تنظیم شده است که عناوین فصول آن عبارتند از: فاطمه (س) و ارتباط با خدا، فاطمه (س) و ارتباط با رسول خدا (ص)، ارتباط فاطمه (س) با رهبری امیر مؤمنان (ع)، فاطمه (س) و زندگی مشترک، فاطمه(س) و آداب اسلامی و روابط اجتماعی، و فاطمه(س) و مکارم اخلاق.

کتاب «سِرِّ ابیها»

کتاب حاضر به قلم محمد عرب صالحی و در ۳۸۴ صفحه انتشار یافته است.

اثر پیش رو برای نخستین بار به تبیین و شرح اسمای حسنای حضرت با اتکا به منابع اهل سنت می‌پردازد.

سامان این کتاب چنان است که هر کدام از اسمای حسنای حضرت زهرا (س) و توضیحات مربوط به آن، تشکیل دهنده فصلی از فصول ده‌گانه کتاب است. که این اسامی عبارتند از: فاطمه، بتول، حانیه، راضیه، مرضیه، مبارکه، طاهره، منصوره، صدیقه، شهیده.

برخی از مباحث این اثر عبارتند از: وجه تسمیه حضرت زهرا (س) به نام‌های ذکر شده در این اثر، جلوه‌هایی از محبت و علاقه بی‌پایان میان رسول خدا (ص) و فاطمه زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع) و فرزندانشان (ع)، شفقت فاطمه زهرا (س) در مورد امت اسلامی، فاطمه زهرا (س) از چه کسانی خشمگین بودند؟ و دلیل این نارضایتی، ادله مرضبه بودن فاطمه زهرا (س)، ادله عصمت حضرت زهرا (س)، احراق بیت فاطمه (س).

کتاب «خلق و خوی فاطمه (س

علی اکبر کلانتری این اثر را در ۶۳ صفحه به رشته تحریر درآورده است.

درباره شخصیت و جایگاه بی‌بدلیل سرور بانوان، حضرت فاطمه زهرا (س) کتاب‌ها و مقاله‌های پرشماری نگارش یافته است. ولی بیشتر این آثار، به معرفی کلی و اجمالی آن حضرت بسنده نموده به تبیین ابعاد گوناگون شخصیت ایشان به شیوه تخصصی نپرداخته اند.

کتاب حاضر با تکیه بر منابع معتبر اسلام و به شیوه تخصصی و با رعایت اختصار، به تبیین مهم‌ترین خصلت‌های اخلاقی آن حضرت، در دو عرصه فردی و اجتماعی می‌پردازد.

کتاب «حکمت فاطمی»

اثر حاضر به قلم آیت الله سید عزالدین حسینی زنجانی و به کوشش سید محمد حسینی زنجانی در ۳۸۰ صفحه تألیف شده است.

خطبة بلند و پرمعنای حضرت زهرا (س) در مسجد مدینه که به «خطبة فدکیه» معروف است، به دلیل معارف ناب و نکته‌های ژرف و آموزه‌های فراوانی که در آن است، مورد توجه شدید عالمان و محققان قرارگرفته و شرح‌های مختلفی بر آن نوشته اند.

یکی از آن‌ها شرح عالمانه‌ای است که آیة الله سید عزالدین حسینی زنجانی نگاشته‌اند که این مؤسسه بارها آن را منتشر کرده است. اما از آن جا که برخی مطالب آن، سنگین و حاوی نکته‌های دقیق علمی و حکمی بود، به منظور بهره گیری بیشتر عموم از معارف ناب آن، به تلخیص آن اقدام شد تا مباحث آن برای عموم، سهل‌تر باشد.

کتاب «دردانه دلداده»

کتب فوق، اثر محمدجواد طبسی در ۴۶۵ صفحه منتشر شده است.

در این اثر به بررسی تحلیل زندگانی حضرت فاطمه زهرا (ع) پرداخته و گامی در جهت معرفی این الگوی تمام عیار است که به مباحثی از جمله ولادت، اسامی و القاب، مقام حضرت فاطمه (س)، از ولادت تا هجرت، پس از هجرت، ویژگی‌های فاطمه (س)، مناقب، فاطمه و مصیبت از دست دادن رسول خدا (ص)، فاطمه و دفاع از ولایت، غصب فدک، دوران بیماری و شهادت پرداخته شده است.

کتاب «در ستایش فاطمه (س

اثر حاضر، به قلم آیت الله کریمی جهرمی در ۱۰۸ صفحه تألیف شده است.

حضرت صدیقه کبری (س) انسان اسوه و برجسته‌ای است که نزد آسمانیان و زمینیان، شناخته شده و آن را با الفاظ و جملات فراوانی، ستوده‌اند. ستویش وی، تکریم همه خوبی‌ها و کرامت‌ها و به انگیزه الگوسازی برای بشریت است.

اثر حاضر، پاره‌ای از ستایش‌ها را از زبان خدا، پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) به اختصار آورده است.

کتاب «فاطمه (ع) گلواژه آفرینش»

این کتاب، به قلم سید ضیاء مرتضوی در ۱۹۲ صفحه نگارش یافته است.

این اثر مجموعه‌ای است از روایات که در سه زمینه «شخصیت حضرت فاطمه (س)»، «زن، جایگاه و مسئولیت» و «خانواده و مسئولیت‌ها» هر کدام با ۴۰ حدیث تنظیم شده است. این مجموعه به همراه ترجمه روایات و پایه‌ای توضیحات تلاش می‌کند چهره‌ای هر چند اجمالی را از سه موضوع یاد شده در سخنان اهل بیت (ع) نشان دهد.

کتاب «فاطمه (ع) الگوی حیات زیبا»

کتاب حاضر اثر محمدجواد مروجی طبسی در ۱۴۷ صفحه تألیف شده است.

حضرت فاطمه زهرا (ع) بانوی جلیل القدری است که برای حیات طیبه و زیبای همه انسان‌ها، الگوی تمام عیاری است. این انسان معصوم، سرمنشا همه نیکی‌ها و «کوثر» هدایت و رستگاری است.

با همین ویژگی‌هاست که مطالعه زندگانی و سیره او برای همه آدمیان درس آموز و حیات آفرین است. اثر حاضر با همین انگیزه در فصل‌های متعددی، گذری بر زندگانی این بانوی بزرگوار دارد.

این اثر در ۱۰ فصل تألیف شده است که عناوین فصول آن عبارتند از: شخصیت فاطمه (ع) از دیدگاه پیامبر (ص)، فاطمه (ع) و ازدواج با علی (ع)، چشم اندازی به خانه فاطمه (ع)، فاطمه (ع) اسوه حیات زیبا، فاطمه الگوی حیا و عفاف، سیمای فاطمه در روز قیامت، فاطمه (ع) و نقل حدیث از پیامبر (ص)، بررسی حوادث هجوم به خانه فاطمه (ع)، دفاع جانانه از حریم ولایت، و شهادت حضرت فاطمه (ع).

کتاب های معرفی شده در کتابخانه گویای رضوی و کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی ، وابسته به آستان قدس رضوی دردسترس مراجعان محترم می باشد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید