خوانش روایت عمان سامانی از عاشورا در کتابخانۀ آستان قدس رضوی
سیوهشتمین نشست ادبی خوانش متون کهن فارسی در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی همزمان با دهۀ اول محرمِ حسینی به بررسی اشعار عمان سامانی و ادبیات آئینی دربارۀ شهادت اباعبداللهالحسین(ع) و واقعۀ عاشورا پرداخت.
به گزارش گنجینۀ رضوی، در سیوهشتمین نشست ادبی خوانش متون کهن فارسی که به همت اندیشگاه رضوی در کتابخانۀ تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی برگزار شد، گزیدهای از اشعار عمان سامانی، شاعر پُر آوازۀ آئینی در نیمۀ دوم سدۀ 13 و اوایل سدۀ 14 هجری، از کتاب گنجینهالاسرارِ او خوانش و بررسی شد. گفتگو با دل؛ شرح عشق به خدا و ملکوت و رنج این عشق از آدم تا خاتم(ص) و همچنین امامعلی(ع)، امامحسن(ع) و امامحسین(ع)؛ ورود امامحسین(ع) به صحرای کربلا؛ غربال شدن یاران و سپاهیان ایشان و ماجرای حُر از بندهایی بود که حاضران به خوانش و بررسی آنها پرداختند.
رئیس اندیشگاه رضوی در این نشست با بیان اینکه شعر به معنای تخیل است، آن را بیانی شاعرانه اما فاقد اعتبار برای وقایع تاریخی دانست و اظهار داشت: شعر، تصویری است که شاعر از یک واقعه برداشت کرده و آن را با عنصر خیال رنگآمیزی کرده و به مخاطب القا میکند. دکتر محمدهادی زاهدی افزود: شعر عمان سامانی، محصول نگاه لطیف و عرفانی اوست و بسیاری از تعابیر او، معنایی متفاوت با معنای ظاهری آن دارد.
همچنین نسرین کمالیپور، کتابدار کتابخانۀ تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی، به رسم معمول این سلسله نشستها به معرفی کتابی در این حوزه پرداخت و گفت: کتاب «سرّالاسرار» اثر دکتر مسعود نمازی بروجردی یکی از آثار درخور توجه دراین موضوع است که به شرح و تصحیح اشعار مثنوی «گنجینهالاسرار» پرداخته است. وی افزود: این کتاب با رمزگشاییها و ادعاهایی نو همراه است که به گفتۀ نگارنده، بعضاً پس از گذشت 150 سال از زمانۀ سرایش اثر، برای نخستین بار مطرح شده است.