ام سلمه همسفر خورشيد نوشتهی حسن احمدينژاد بلخي: ام سلمه همسفر خورشيد/ حسن احمدينژاد بلخي.- قم: سازمان تبليغات اسلامي، پژوهشکده باقرالعلوم (ع)، نورالسجاد، ۱۳۷۹.
دیدار سیمای بانویی مجلله که نیاکان او در میان قبایل مسلمان مکه دارای برازندگی های درخشانی است. بانویی که هفت دهه از زندگی پربارش را در آسمان نبوت و عصر امامت: امام علی، حسن و حسین و امام سجاد علیه السلام سپری کرد.
از نخستین مهاجران قبله، شرکت در اکثر فتوحات پیامبر و برخوردار از نعمت خواندن و نوشتن در صدر اسلام و همو که خانه اش حجله ی حضرت فاطمه بود و وظیفه ی مادری را تا پایان زندگی حضرت به انجام رساند.
کتاب خاطرات این بانو: روزی به همسرم گفتم: هر چند شایسته است زنان بعد مرگ همسران خود ازدواج نمایند و مردان نیز هم، خوب است پیمان نماییم هر کدام زودتر رخت بربستیم؛ دیگر همسر انتخاب نکنیم. همسرم ابوسلمه گفت: زهی خیال باطل و واهی.! پس از من انیس و مونسی برای خود برگزین تا در نشیب و فراز روزگار محرم تو باشد. پس از چندی همسرم در اثر جراحت جنگ احد دعوت حق لبیک گفت و پیامبر به خانه ام آمدند و فرمودند: خدایا اندوه او را برطرف ساز، مصیبت او را جبران کن و شوهر بهتری برای او عنایت بفرما!
ام سلمه مدتها عزادار بود، هیچگاه تصمیم به ازدواج مجدد نداشت و خواستگاران را رد نمود تا پیامبر که او را زن وارسته ای میدانستند به خواستگاری وی رفتند و سوال و جوابهایی رد و بدل گردید...
ام سلمه گفت: علاقه ای به ازدواج ندارم: حضرت فرمودند: از خدا بخواه تا قلبت را برای پذیرش و فرمان الهی رام و مطیع سازد!
صفحه27: آفتاب در حجاب: نعمت جمال یکی از برازنده ترین هدایایی است که خداوند برای مخلوقاتش ارزانی داشته است. بخصوص که انسان مظهر جمال و جلال ذات باری تعالی است. ام السلمه در میان همسران پیامبر با این که دوران جوانی را گذرانده بود در حسن و جمال نظیر نداشت....