انتشار «مرد ابدی»؛ کامل‌ترین کتاب درباره شهید طهرانی مقدم
۱۴۰۳-۰۲-۰۴
معصومه سپهری از اتمام و انتشار کتاب «مرد ابدی»، مفصل‌ترین کتاب درباره زندگی‌ و خاطرات شهید حسن طهرانی مقدم در سه جلد خبر داد.

انتشار «مرد ابدی»؛ کامل‌ترین کتاب درباره شهید طهرانی مقدم
معصومه سپهری، نویسنده، از اتمام کتابی درباره شهید حسن طهرانی مقدم، پدر موشکی ایران، خبر داد و گفت: کتاب «مرد ابدی» با مشارکت خبرگزاری تسنیم و انتشارات شهید کاظمی منتشر و در نمایشگاه کتاب تهران برای اولین‌بار توزیع خواهد شد.
وی ادامه داد: این کار به پیشنهاد خانواده و پیگیری دوست شهید، آقای مقدم‌فر که مسئول فرهنگی سپاه بودند، آغاز شد. من گرچه واقعاً دلم می‌خواست کاری بزرگ و خاص انجام دهم اما واقعیت زندگی‌ام اجازه نمی‌داد چنین آرزویی بپرورانم.
سپهری در ادامه به مفصل بودن مراحل تحقیق این کتاب اشاره و اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به بزرگی شخصیت و کار شهید طهرانی مقدم، در خودم جرأت و قابلیت انجام یک کار خوب و کامل برای ایشان را نمی‌دیدم. حتی وقتی این دعوت از سوی عزیزان ایشان اتفاق افتاد تا چند هفته، اصلا نمی‌خواستم جواب قطعی بدهم. این که چطور این کار با جدیت شروع شد، ماجرای خاصی دارد که فعلاً بماند.

نویسنده کتاب «مرد ابدی» افزود: به هرحال کار از اواخر تابستان سال 91 آغاز شد و با افت و خیزهای فراوان الحمدلله این کار بزرگ به ثمر رسیده است.
زندگی‌نامه شهید حسن تهرانی مقدم
حسن تهرانی مقدم در ۶ آبان ماه ۱۳۳۸ در محله سرچشمه، تهران زاده شد. در مسجد زینب کبرای سرچشمه زیر نظر آیت‌الله سید علی لواسانی امام جماعت و مدیر مسجد،‌تعلیمات دینی و مقدمات آشنایی با اسلام را فرا گرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعالیت کرد. این گروه سرود، هسته‌اصلی گروه سرودی بود که در روز ۱۲ بهمن ۵۷ در فرودگاه مهرآباد به اجرای برنامه پرداخت.
آیت‌الله لواسانی در این باره می‌گوید:«محل ما خیابان امیرکبیر،‌کوچه آمیز محمود وزیر است. آنجا یک مسجد و یک حوزه علمیه داریم و خانه ما هم کنار مسجد است. وقتی می‌رفتیم برای نماز، کارهای دیگری هم می‌کردیم. مثلا با نوجوانان کارمی‌کردیم و برایشان نامه داشتیم. یک گروه سرود هم درست کرده بودیم که در روزهای انقلاب برای خودش بروبیایی داشت. مسجد پررونقی بود و بچه‌های خوبی در آن رفت و آمد می‌کردند. برخی که نمی‌امدند، کسی را می فرستادم ومی‌گفتم بگویید آقای لواسانی کارتان دارد. به دنبالشان میرفتیم. الحمدالله آن نسل حالا سردار و سرتیپ ومتخصص شده‌اند و برای خودشان بروبیایی دارند خدارا شکر.
سه برادر بودند. محمد آقا که خدا حفظشان کند الان هستند، حاج حسن آقا که یگانه بودند و شهید علی، برادر اینها. مادر خوب و متدینی دارند. خداحفظشان کند. اینها رو اورد مسجد پیش ما. چقدر این جاج حسن آقا با اخلاص بود. ما با اینها مانوس بودیم و برایشان کلاس گذاشته بودیم وبرایشان احکام می گفتیم. جقدر بچه‌های خوبی بودند.
 تحصیلات
 او پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد.
 سابقه نظامی
تهرانی مقدم که در اولین روز‌های تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت این نهاد درآمده بود، در دوران جنگ ایران و عراق، نخستین فرمانده توپخانه سپاه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود.
پس از آن طهرانی مقدم مسئولیت واحد توپخانه را به حسن شفیع‌زاده واگذار کرد و به یگان موشکی سپاه پاسداران رفت و مسئولیت این یگان را برعهده گرفت. او همچنین در تشکیل و بنیان‌گذاری فرماندهی موشکی سپاه تأثیرگذار بود. حسن طهرانی مقدم با پایان جنگ، وارد حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت‌های موشکی در سپاه پاسداران شد و مسئولیت ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه را برعهده گرفت.
 فعالیت ها پس از جنگ

در دوران پس از جنگ ایران و عراق، تهرانی مقدم وظیفه مدیریت بر پروژه ساخت چند موشک را در واحد موشکی سپاه قبل از غلامرضا یزدانی برعهده داشت، بدین خاطر برخی از همکارانش به او لقب پدر موشکی ایران دادند.
 شهادت
حسن تهرانی مقدم در ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۹۰ بر اثر انفجار زاغه مهمات در پادگان مدرس، واقع در شهرستان ملارد، به همراه ۱۶ نفر دیگر از اعضای سپاه پاسداران، به شهادت رسید.
 

منابع:
www.tasnimnews.com
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.