سیدعبدالله حسینی دبیر جشنواره شعر حوزه در ابتدای نشستی که 29 آذر در ایوان شمس برگزار شد به تشریح تاریخچه جشنواره شعر حوزه پرداخت و در ادامه گفت: امسال سومین جشنواره شعر حوزه با نام اشراق برگزار خواهد شد.
برنامههای سومین دوره جشنواره شعر «حوزه» اعلام شد.
به گزارش خبرنگار ادبیات ایسنا، سیدعبدالله حسینی دبیر جشنواره شعر حوزه در ابتدای نشستی که 29 آذر در ایوان شمس برگزار شد به تشریح تاریخچه جشنواره شعر حوزه پرداخت و در ادامه گفت: امسال سومین جشنواره شعر حوزه با نام اشراق برگزار خواهد شد. حدود دو تا سه ماه پیش فراخوان این جشنواره را صادر کردیم و در آن گفتیم که تا پایان آبانماه آخرین فرصت برای ارسال آثار است. خوشبختانه میزان استقبال از این جشنواره سه برابر دوره پیش بود که این باعث خوشحالی است. امسال نزدیک به 900 شعر به دبیرخانه رسیده است.
او درباره سطح کیفی آثار این دوره بیان کرد: امسال از شاعران برتر ایران شعر به دبیرخانه رسیده است. همچنین سطح کیفی آثار بسیار امیدوارکننده است. از دیروز برنامههای این جشنواره شروع شده و شاعران در کارگاههای آموزشی شرکت کردهاند. برنامههای شعرخوانی نیز از دیشب شروع شده و ادامه دارد.
دبیر جشنواره شعر حوزه با بیان اینکه اختتامیه روز دوشنبه 30 آذر برگزار میشود اظهار کرد: برنامه اصلی این جشنواره مربوط به اختتامیه است که در ایوان شمس راس ساعت 2 بعدازظهر آغاز میشود و تا ساعت 5 ادامه خواهد داشت. این برنامه با بیانات مقام معظعم رهبری که در دیدار هیات دستاندرکار شعر حوزه فرمودهاند آغاز میشود. در ادامه آقایان گلپایگانی (رئیس دفتر مقام معظم رهبری)، صادقی رشاد (رئیس شورای حوزه علمیه تهران)، علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و امرودی (معاونت فرهنگی شهرداری تهران) و چندین چهره فرهنگی و ادبی به سخنرانی خواهند پرداخت. همچنین 100 نفر از شرکتکنندگان جشنواره در اختتامیه حضور خواهند داشت.
حسینی ادامه داد: در اختتامیه از دو کتاب «تذکره علمای شاعر» نوشته محمدعلی مجاهدی و «تذکره علمای شاعر خراسان بزرگ» اثر امیدمهدی حکیمی با مقدمه محمدرضا حکیمی رونمایی خواهد شد و 11 نفر از برگزیدگان در اختتامیه اشعار خود را میخوانند. جشنواره در سه بخش شعر کلاسیک، آزاد و نیمایی و شعر کودک و نوجوان برگزار میشود. در بخش شعر کلاسیک به داوری زکریا اخلاقی و محمدکاظم کاظمی پنج برگزیده خواهیم داشت. در بخش شعر نیمایی نیز با داوری نیما مظفری و موسوی سه برگزیده و در بخش شعر کودک و نوجوان با داوری لیله کوهی و صادق رحمانی سه برگزیده خواهیم داشت. در کنار این افراد از تعدادی آثار نیز تقدیر خواهد شد.
او در ادامه درباره یکی از بحثهای جنبی اختتامیه اظهار کرد: در این جشنواره از علامه شهید سیداسماعیل بلخی افغانستانی تقدیر خواهد شد. او که 15 سال در زندانهای زاهدشاه زندانی بود، اشعار بسیاری سروده و از اولین رهبران حزب سیاسی شیعی افغانستان است. با وجود اینکه اشعارش را 45 سال پیش سروده اما هنوز این اشعار تازگی دارند. به عنوان نمونه شعری درباره صهیونیسم گفته است.
دبیر جشنواره شعر حوزه درباره نحوه برگزاری اختتامیه گفت: در این برنامه کلیپهایی از روند برگزاری جشنواره و نحوه داوری نمایش داده خواهد شد. جوایز نفر اول سه سکه ،نفر دوم دو سکه و نفر سوم یک سکه بهار آزادی است. امسال با توجه به اینکه هیات داوران کیفیت شعرها را بسیار بالا و نزدیک به هم دیدند جایزه شاعر شاخص نداریم.
حسینی درباره بعد بینالمللی جشنواره بیان کرد: از سایر کشورها همچون اتریش، استرالیا و افغانستان شعر داشتیم و در بین برگزیدگان افرادی از اتریش و استرالیا و افغانستان دیده میشوند که اسامی آنها فردا به اطلاع عموم میرسد.
وی ادامه داد: همزمان با برگزاری این جشنواره پنج انجمن ادبی از پنج حوزه علمیه در مشهد ، قم، تهران، سیستان و بلوچستان و خوزستان جلسات شعرخوانی برگزار کردند. این جشنواره به سه روز محدود نمیشود و در تمام سال برای پرورش استعدادها برنامه خواهد داشت و کلاس برگزار خواهد کرد.
دبیر جشنواره شعر حوزه در پایان جلسه در پاسخ به پرسشی درباره جایگاه شعر در حوزه علمیه بیان کرد: برترین و اولین شاعران ایران از حوزه علمیه بیرون آمدهاند. به عنوان نمونه حافظ قبل از اینکه شاعر باشد حافظ قرآن است؛ اما از 150 سال پیش با تولد دانشگاهها شاعران دانشگاهی زیاد شدند. هدف ما بازگرداندن شعر حوزوی به جایگاه اصلی خودش است زیرا کسی که محصول حوزه باشد با توجه به مدارج علمی، داناتر، دینیتر و واضحتر در مورد دین شعر میگوید.