بررسی تطبیقی و سبک شناسانه جلوه های پایداری در شعر نزار قبانی و نصرالله مردانی
۱۳۹۶-۰۲-۱۶
مهم­ترین یافته­ های برآمده از این پژوهش نشان می­دهد که دو شاعر در سرودة خود با به کارگیری واژگان و عبارات الهام­ بخش پایداری و اسلوب تکرار و همچنین استفاده از تصاویر فنّی، در پی انتقال مفهوم خویش به مخاطب هستند
بررسی تطبیقی و سبک شناسانه جلوه های پایداری در شعر نزار قبانی و نصرالله مردانی (مطالعه موردپژوهانه: دو سرودة «طریق واحد» و «سمند صاعقه)
مقاله 2، دوره 6، شماره 24، زمستان 1395، صفحه 23-44   اصل مقاله (1995 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسنده
محمدجعفر اصغری
استادیار گروه زبان و ادبیّات عربی، دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان
چکیده
جستار پیش رو، کوششی است تطبیقی و سبک­شناسانة دو سرودة «طریق واحد» از نزار قبانی (1998-1923) و «سمند صاعقه» از نصرالله مردانی (1383-1326). دو ادیب یادشده که با هجوم ملّت­ های بیگانه به کشورهای فلسطین و ایران روبه­ رو هستند، در سرودة خویش، ضمن دعوت به حضور سریع در میدان نبرد، مخاطب را به ایستادگی و پایداری در برابر اشغالگران فرامی­ خوانند. این مقاله درصدد بررسی سبک­شناسانة همسانی­ ها و ناهمسانی‌های موضوعی و فنّی جلوه­ های پایداری دو سروده، در سه سطح فکری و ادبی و زبانی با تکیه بر چارچوب‌های ادبیّات تطبیقی است. مهم­ترین یافته­ های برآمده از این پژوهش نشان می­دهد که دو شاعر در سرودة خود با به کارگیری واژگان و عبارات الهام­بخش پایداری و اسلوب تکرار و همچنین استفاده از تصاویر فنّی، در پی انتقال مفهوم خویش به مخاطب هستند. به لحاظ موضوعی، سرودة مردانی بر مفهوم شهادت، به عنوان یکی از مؤلّفه­ های ادبیّات پایداری تأکید می­ ورزد، امّا گسترة جغرافیایی پایداری در سرودة قبانی فراگیرتر است.
 
کلیدواژه ها
ادبیّات تطبیقی؛ شعر معاصر عربی و فارسی؛ شعر پایداری؛ سبک‌شناسی؛ نزار قبانی؛ نصرالله مردانی
XML اصل مقاله (1995 K)
سازندگان:
منابع:
کاوش نامه ادبیات تطبیقی : دوره 6، شماره 24، زمستان 1395، صفحه 23-44
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.