شعرای ایرانی بعد از اسلام تا قرن سوم که به زبان عربی شعر سروده اند شامل :
ابان بن عبدلحمید ابن لاحق
از شاعران بعداز اسلام ، او بعضی از کتابهایی را که از پهلوی به عربی ترجمه شده بودند از جمله 1- کلیله و دمنه 2- بلوهر و بوزارف 3- سندبادنامه 4- کتاب مزدک را به شعر عربی درآورد.
شاعران ایرانی که شعر عربی سروده اند
PostDateIconچهارشنبه, 03 اسفند 1390 ساعت 13:55 | PostAuthorIconنوشته شده توسط zahmatkesh | مشاهده در قالب PDF | چاپ | فرستادن به ایمیل
شاعران ایرانی که شعر عربی سروده اند
شعرای ایرانی بعد از اسلام تا قرن سوم که به زبان عربی شعر سروده اند شامل :
ابان بن عبدلحمید ابن لاحق
از شاعران بعداز اسلام ، او بعضی از کتابهایی را که از پهلوی به عربی ترجمه شده بودند از جمله 1- کلیله و دمنه 2- بلوهر و بوزارف 3- سندبادنامه 4- کتاب مزدک را به شعر عربی درآورد .
ابراهیم یسار
وی اهل نسای خراسان ، و فردی میهن پرست و متفاخر به فرهنگ ایرانی بود .
ابوالعتاهیه
ابوالعتاهیه اسمعیل بن قاسم ، ( متوفی 211ه) ، از شاعران ایرانی که به زبان عربی شعر سرودند . از معاصران ابو نواس و بشار بن برد بود . وی مدح و غزل و وعظ استاد و از کسانی است که در توسعه ی مفاهیم و مضامین شعر عرب بسیار موثر بود .(صفا1/191)
ابونواس
ابونواس حسن بن هانی (145-199ه) از شاعران ایرانی که به زبان عربی شعر سروده است . وی اهل خوزستان بود . قصاید خمریه و غزلهای او مشهور است و نیز ملعمات وی که در آن از طریق تلمیح کلمات فارسی را با عربی در می آمیخته است. (صفا1/191)
اسماعیل بن قاسم
از شاعران ایرانی بعد از اسلام که به زبان عربی شعر سروده است . وی در مدح و غزل و وعظ استاد بود، در توسعه مفاهیم و مضامین شعر عرب بسیار موثر بود. (صفا1/191)
اسماعیل یسار
وی نیز از مردم نسای خراسان ، و متفاخر به فرهنگ و تمدن ایرانی و برادر ابراهیم سیار بود .
اعمی
ابوالعباس اعمی از شعرای ایرانی در قرن دوم و سوم هجری ، اهل آذربایجان که به زبان عربی شعر می سرود .(صفا1/191)
بشاربن برد
وی از شاعران ایرانی قرن دوم هجری ، ( متوفی 167ه) از شاهزادگان تخارستان بود . وی از پیشروان شعرای محدثین شمرده می شود و در تفاخر به نسب خود و تحقیر عرب و وصف جواری و کنیزکان و اظهار به زندقه و هجو و آوردن تشبیهات و استعارات دقیق و امثال و حکم مشهور است .(صفا1/191)
الریحانی
علی ابن عبیدة الریحانی از مشاهیر ادبای دوره ی عباسیان در زمان مامون بود .(صفا1/187)
زیاد الاعجم
وی از شاعران قرن دوم و سوم هجری است ، اصل او از اصفهان بود ، او کلمات عربی را به لهجه ایرانی تکلم می کرد لذا به او " اعجم" گفتند.(صفا1/191)
سهل بن هارون دشت میشانی
وی ادیب و عالم قرن سوم دوره ی عباسیان می باشد .آثار وی شامل : 1 – دیوان الرسائل 2- کتاب تدبیر الملک و السیاسیه(عربی) (صفا1/187)
المتوکلی
المتوکلی ابواسحق ابراهیم بن ممشاد اصفهانی ، که در قرن دوم و سوم هجری در دوره عباسیان ، اهل جی اصفهان بود . مدتی کتابت المتوکل را به عهده داشت و پس از او نزد یعقوب لیث صفاری رفت و از طرف بعقوب قطعه ی مشهور ( انا ابن الاکارم من نسل جم ....) را سرود و برای خلیفه فرستاد .(صفا1/192)
موسی شهوات
موسی شهوات اهل آذربایجان بود. (صفا1/191)
یسار
اسمعیل ، ابراهیم و محمد پسران یسار ، اهل نسای خراسان ، هر سه نفر شاعرانی میهن پرست و متفاخر به اصل و نسب ایرانی خود بودند که به زبان عربی شعر می گفتند . از میان آنها اشعار اسمعیل مشهور است .(صفا1/191)
آخرین بروزرسانی (پنجشنبه, 14 اردیبهشت 1391 ساعت 03:44)
منوی اصلی
صفحه اصلی
اخبار
جایزه های ادبی
جشنواره ها
سوالات متداول
گالری تصاویر
معرفی موسسات و دانشکده های ادبیات
نمایشگاه ها
همایش ها
گونه های ادبی
آموزش زبان
زبان شناسی
تاریخ ادبیات
عرب
معرفی بزرگان ادب
ادبیات تطبیقی
ادبیات دفاع مقدس
شعر
زبان و ادبیات عرب
تاریخ ادبیات عرب
بزرگان ادب
معرفی منابع
منابع چاپی
منابع الکترونیکی
پایان نامه ها
نشریات ادواری
نقد منابع
مقاله