تعامل فرهنگ و ادبیات کُردی با ایرانیت و اسلامیت باعث شده که شاعران و نویسندگان کُرد از علوم اسلامی همچون عرفان، فلسفه، کلام و یا از اوزان عروضی و نیز مضامین مرسوم در ادب فارسی بهره ببرند.
برگزاری همایش «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی» در کردستان
اولین همایش ملی «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی» ۱۵و ۱۶ مهرماه در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار میشود .
دبیر علمی همایش ملی کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در کردستان، اظهار کرد: در این همایش تلاش بر آن است که گونههای تعامل فرهنگ و ادب کُردی با فرهنگ و ادب ایرانی و اسلامی به مباحثه علمی گذاشته شود.
نجمالدین جباری افزود: تعامل فرهنگ و ادبیات کُردی با ایرانیت و اسلامیت باعث شده که شاعران و نویسندگان کُرد از علوم اسلامی همچون عرفان، فلسفه، کلام و یا از اوزان عروضی و نیز مضامین مرسوم در ادب فارسی بهره ببرند.
او با اشاره به اینکه 130 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است، بیان کرد: از این تعداد مقاله، 24 اثر در روز همایش به صورت سخنرانی ارائه میشود.
وی عنوان کرد: پژوهشگران و استادان دانشگاهی از استانهای ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، تهران، خراسان شمالی، قزوین و لرستان مقالات خود را به همایش ارسال کردهاند.
جباری با اشاره به اینکه آثاری از پژوهشگران کشور عراق و ترکیه نیز به این همایش ارسال شده است، ادامه داد: پژوهشگرانی از استانهای سلیمانیه، دهوک، وان، دیاربکر و ماردین آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کردهاند.
او با بیان اینکه این همایش با هدف بازنشانی فرهنگ کُردی در هویت ایرانی - اسلامی برگزار میشود، افزود: این همایش در راستای آشنایی صدها ساله فرهنگ و ادبیات کُردی با فرهنگ و ادبیات ایرانی- اسلامی و در آمیختگی این دو فرهنگ برگزار میشود.
دبیر علمی همایش ملی کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی، اظهار کرد: در مقایسه با همایشهای ملی این همایش در نوع عالی بوده و 80 درصد مقالات ارسالی اثر استادان دانشگاهی بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: بنا بر نظر اعضای هیأت داوران این همایش تمام مقالات ارسالی به صورت علمی و پژوهشی و از حالت انشانویسی و کلیگویی خارج بوده و در سطح متعالی است.
جباری با ابراز خرسندی ار تقارن برگزاری این همایش با بازگشایی رشته ادبیات کُردی در دانشگاه کردستان، خاطرنشان کرد: امیدواریم این امر موجب ارتقای فرهنگ و ادبیات کُردی در سطح جامعه شود.
وی به تعداد هیأت داوران همایش اشاره کرد و یادآور شد: جمیل جعفری، اسعد شیخاحمدی، حبیب سلیمانی، اسماعیل شمس، بختیار سجادی، نوید نقشبندی، هادی رضوان، عبدالله رسولنژاد، حسن سرباز و منصور رحمانی کار داوری مقالات را برعهده دارند.
http://www.isna.ir/fa/news/94061811737