همایش «قاسم انوار» در تربت‌جام برگزار شد
۱۳۹۴-۰۸-۰۵
در این همایش که همزمان با دهه کرامت و روز تجلیل از امامزادگان برگزار شد، میهمانانی از کشورهای مختلف و
 هم قاسم انواری، هم سالک اطواری
هم واقف اسراری، بی تو نتوان بودن

در این همایش که همزمان با دهه کرامت و روز تجلیل از امامزادگان برگزار شد، میهمانانی از کشورهای مختلف و شخصیتهای برجسته کشوری و استانی حضور داشتند. دیار کهن جام خاستگاه ادب عرفان و هنر و پرورنده نامدارانی چون عبدالرحمان جامی، هاتفی خردگردی، قاسم انوار و ده‌ها شخصیت برجسته دیگر همواره سهمی شایسته در غنای فرهنگ و ادب ایران زمین داشته است. دبیر همایش بین‌المللی قاسم انوار: علیرضا قیامتی که با ارائه ی عالی مقاله با عنوان: عرفان اشراقی انوار، بقول حاضران قیامتی بر پا کرده و سرزمین جام را دیار عشق و عرفان معرفی کرد. همچنین جناب آقای دکتر کرامتی مقدم ، استاد ادبیات و مشاور کتابخانه ی تخصصی ادبیات هم با اجرای عالی مقاله با عنوان نقد و بررسی مقامات عرفانی در دیدگاه قاسم انوار تحسین حضار را برانگیختند...



همایش بین‌المللی «قاسم انوار» شاعر و عارف بزرگ خراسان در تربت‌ جام برگزار شد .

در این همایش که همزمان با دهه کرامت و روز تجلیل از امامزادگان برگزار شد، میهمانانی از کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ترکیه، افغانستان و شخصیتهای برجسته کشوری و استانی حضور داشتند.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با قرائت پیام رئیس مجلس و همچنین رئیس فرهنگستان زبان و ادب پارسی، گفت: خراسان از دیرباز و به مدد انفاس قدسی حضرت ثامن الحجج(ع) خاستگاه و نقطه تلاقی ارزنده تعالیم آسمانی اسلام و فرهنگ و تمدن باشکوه ایرانی به شمار آمده و بسیاری از افتخارات فرهنگ معنوی ما در این سرزمین دیرپا و ارزشمند پدیدار گشته است.

اسداللهی ادامه داد: دیار کهن جام خاستگاه ادب عرفان و هنر و پرورنده نامدارانی چون عبدالرحمان جامی، شیخ الاسلام ابوالفای بوژگانی، ابوذر بوژگانی، هاتفی خردگردی، قاسم انوار و ده‌ها شخصیت برجسته دیگر بوده و همواره سهمی شایسته در غنای فرهنگ و ادب ایران زمین داشته است.

* لزوم تشکیل دبیرخانه گرامیداشت مفاخر

فرماندار تربت‌جام نیز در این همایش به معرفی این شاعر پرداخت و گفت: «قاسم انوار» یکی از مشاهیر و مفاخر بزرگ ایران و خراسان است که شعر و اندیشه این عارف نامی، منادی عشق، مهربانی، مدارا و سرشار از یکدلی و الگویی مناسب برای وحدت و یکپارچگی است.

علی رستمی ادامه داد: با توجه به اینکه چند سال دیگر به هزارمین سال تولد شیخ احمد جامی باقی است، تشکیل دبیرخانه دایمی گرامیداشت مفاخر و مشاهیر شهرستان ضروری می‌نماید و برگزاری چنین همایشهایی نیز به معرفی تربت‌جام بیش از پیش کمک خواهد کرد.

* تربت‌جام مهد همدلی و همزبانی

رئیس ستاد همایش بزرگداشت «قاسم انوار» نیز تربت‌جام را مهد همدلی و همزبانی میان مسلمانان ایران معرفی و اظهار کرد: دیدگاه‌های فرهنگی و توجه به داشته‌ها و توانمندی‌های اخلاقی مشترک یکی از بهترین راه‌های گسترش امید و همگرایی اجتماعی است.

حسن جان نثار احمدی ادامه داد: همدلی و وحدت عملی زمانی حاصل خواهد شد که با دیدگاهی جهانشمول بر محور انسانی و بر بستر مدارا و نگاه روشن‌بینانه و خارج شدن از دایره محدود سطحی‌نگری، پدیده‌های پیرامونی خود را در نظر بگیریم.

وی با اشاره به برگزاری سلسله همایشهایی تا فرا رسیدن هزاره شیخ احمد جامی، تأکید کرد: این همایشها محلی خواهد بود برای رسیدن به امنیت پایدار منطقه و افزایش همدلی و همزبانی دولت و ملت و تکیه بر سرمایه اندیشه و ایمان که متعلق به همه مردم این دیار کهن است.

* خرگرد، شهر فراموش شده

دبیر همایش بین‌المللی قاسم انوار، سرزمین جام را دیار عشق و عرفان معرفی کرد و گفت: قاسم انواراز جمله شاعران بزرگ و تأثیرگذار قرن هشتم و نهم هجری است که تا قرن دوازدهم هجری همچنان در متون ادبی، تاریخی و تذکره‌های فراوان به زندگی، شعر و اندیشه‌های او پرداخته می‌شد.

قیامتی افزود: متأسفانه در سده‌های اخیر مطالعه و بررسی اندیشه و شخصیت انوار به بوته فراموشی سپرده شد و نویسندگان انگشت‌شماری به او پرداختند. امروز برپایی چنین همایشهایی برای معرفی و شناخت هر چه بیشتر چهره‌های نام‌آور تربت‌جام به مردم و مسؤولان است.

وی شناساندن منطقه باستانی و تاریخی خرگرد را از دیگر اهداف برپایی این همایش برشمرد و گفت: خرگرد یکی از شهرهای بزرگ خراسان در دوران ساسانی بوده که از این منطقه دانش خیز بزرگانی چون عبدالرحمان جامی، قاسم انوار، هاتفی خرگردی، حکیم احمد خرگردی و... به ایران و جهان معرفی شده‌اند.

گفتنی است در این همایش مقالاتی درباره قاسم انوار، عرفان اشراقی انوار، بررسی شعر و اندیشه‌های این عارف، خرگرد و عرصه تاریخ توسط استادان دانشگاه و پژوهشگران داخلی و خارجی ارایه شد.

همچنین پایان بخش مراسم بازدید از آرامگاه قاسم انوار در روستای محمودآباد، مجموعه آرامگاهی شیخ احمد جام و اجرای برنامه‌های هنری و بازی‌های آیینی در مجموعه تاریخی رباط جام بود.

* قاسم انوار کیست؟

سیدمعین الدین علی بن نصیر بن هارون بن ابوالقاسم حسینی تبریزی متخلص به «قاسم» و معروف به «قاسم انوار» از بزرگترین شاعران عارف قرنهای هشتم و نهم هجری قمری است که نسب شریفش با 12 واسطه به امام موسی کاظم(ع) و از طریق ایشان به حضرت امام حسین(ع) می‌رسد.

زمانی که در هرات سکونت داشت وی را به همدستی در واقعه سوء‌قصد به شاهرخ تیموری به دست احمد لر متهم کرده و به همین دلیل از آن شهر بیرون راندند. وی نیز با حضور در خرگرد جام در باغی اقامت کرد و در سال 835 هجری قمری درگذشت. امیر علیشیر نوایی نیز به پاس احترام این عارف بزرگوار، عمارتی زیبا بر مزار وی بنا نهاد که تاکنون پابرجاست.

سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.