کتابخانه تخصصی ادبیات و واحد مطالعات دفاع مقدس
کتابخانه تخصصی ادبیات که مجموعه آن شامل 56000 نسخه کتاب چاپی به زبان فارسی و عربی در موضوع زبان و ادبیات است ، 1700نسخه پایان نامه ؛ 82 عنوان مجله تخصصی وبیش از 2500 منابع الکترونیکی و نرم افزارکه شامل: (cd-dvd-vcd-ebook )می باشد. این کتابخانه امکاناتی از جمله استفاده اعضاء و محققان از منابع کتابخانه، اینترنت و پایگاه های تخصصی و جستجوی مقالات ، ذخیره و یا پرینت اصل مقالات وجود دارد . اکثرمراجعان این تالار اعضای کتابخانه ، دانشجویان، محققان ، حوزه علمیه، و کلیه مهمانانی که نیاز به منابع زبان و ادبیات دارند.
هدف از ایجاد کتابخانه تخصصی ادبیات:
با عنایت به رشد و گسترش روزافزون گرایش دانش پژوهان در زمینه های ادبی، افزایش تولیدات متنوع چاپی و غیر چاپی نوین در این زمینه، افزایش تعداد دانشجویان و دانش پژوهان و بالا رفتن سطح کمی و کیفی پژوهش ها در حوزه زبان و ادبیات، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، به منظور برآورده ساختن و رفع نیازهای علمی – تحقیقاتی پژوهشگران این حوزه، کلیه منابع تخصصی زبان و ادبیات را جمع آوری و در اختیار مراجعان قرار داده است .
تاریخ افتتاح کتابخانه تخصصی ادبیات:
این کتابخانه با مساحت 275متر مربع و با گنجایش 30 نفر در تاریخ 1390/02/17 توسط مقام تولیت آستان قدس رضوی حضرت آیت الله واعظ طبسی (ر)افتتاح شد.
امکانات و خدمات کتابخانه تخصصی ادبیات
این کتابخانه دارای 5 دستگاه رایانه که اعضاء و مراجعان می توان با استفاده از دستگاه های رایانه موجود برای جستجوی منابع، اینترنت، پایگاه های ادبی، پایگاه نشریات کشور، پایگاه پایان نامه ها و پایگاه مقالات استفاده نمایند و چنانچه نیاز به تهیه پرینت از مقالات داشته باشند؛ می توانند از خدمات پرینت استفاده نمایند. از دیگر خدمات این کتابخانه تهیه بروشور مناسب بر روی تابلو اعلانات و همچنین بروز رسانی اطلاعات ادبی در وب سایت کتابخانه ی تخصصی ادبیات در پستهایی مانند: اخبار، همایشها و... ، استفاده از خدمات مشاوره مطالعاتی و کمک به اعضاء و مراجعان در زمینه موضوع تحقیقی آنها توسط مشاور تالار استاد زبان و ادبیات فارسی یک روز در هفته، (معمولا پنجشنبه ها)، معرفی اعضاء به مخزن بسته و بخشهای دیگر در صورتی که منابع مورد نیازشان در تالار نباشد از جمله خدمات این کتابخانه ی تخصصی می باشد.
واحد مطالعات دفاع مقدس
این کتابخانه که زیر مجموعه کتابخانه تخصصی ادبیات می باشد، همزمان با هفته دفاع مقدس در تاریخ 1398/07/06 با حضور جمعی از اندیشمندان و کارشناسان حوزه دفاع مقدس و همچنین ریاست و مسئولین کتابخانه مرکزی افتتاح شد. واحد مطالعات دفاع مقدس با حدود 10 هزار منبع چاپی و غیر چاپی شامل منابع دیداری و شنیداری و پایگاه ها با موضوع دفاع مقدس، به همت اندیشگاه رضوی این سازمان راه اندازی شده است.
هدف از ایجاد واحد مطالعات دفاع مقدس:
هدف از راه اندازی این مرکز حفظ ارزش های دفاع مقدس از طریق تهیه و گردآوری آثار حوزه ادبیات دفاع مقدس، ایجاد اتاق فکر برای سازمان ها و موسسات فعال در حوزه دفاع مقدس، فعال سازی گروههای علمی و پژوهشی، برگزاری نشست های تخصصی، انجام پژوهش های علمی و کاربردی، تربیت پژوهشگر و نیروهای متخصص در حوزه ادبیات مقاومت، ترویج ادبیات مقاومت و پایداری در برابر استکبار جهانی و انتقال آن به نسل های آینده، راه اندازی پایگاه دیجیتالی به منظور ایجاد ارتباط علمی با پژوهشگران و صاحب نظران، مجموعه سازی و جمع آوری کتب، پایان نامه ها، نشریات و محصولات صوتی-تصویری و بهره برداری مناسب از توانمندی های سازمان های مرتبط با این حوزه می باشد.
آدرس ها:
آدرس وب سایت کتابخانه ی تخصصی ادبیات: https://library.razavi.ir/literature/faآدرس کتابخانه ی تخصصی ادبیات: حرم مطهر بست شیخ طوسی – کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد آستان قدس رضوی- طبقه منهای یک
ساعت کار: این کتابخانه هر روز به جز ایام تعطیل از ساعت 7:15 صبح الی 18:45 می باشد.