به همت دفتر نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم، نشست علمی «نقد و رونمایی کتاب پارادایم جمال یوسف(ع) در تفسیر قرآن از انگاره تا گفتمان» برگزار میشود.
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین علی راد، دانشیار دانشگاه تهران و مؤلف این کتاب در این نشست به ایراد سخن خواهد پرداخت و حجتالاسلاموالمسلمین فتحالله نجار زادگان، استاد دانشگاه تهران و حجتالاسلاموالمسلمین دکتر سید محمود طیب حسینی، دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز از ناقدان این نشست علمی هستند.
کتاب «پارادایم جمال یوسف(ع) در تفسیر قرآن از انگاره تا گفتمان»، در 4 فصل نگاشته شده که نخستین فصل آن، اختصاص به ادبیات پژوهش دارد؛ در فصول دیگر نیز عناوینی چون «پارادایم جمال از پایداری تا گفتمان»، مستندات روایی پارادایم مشهور و دلیل تفسیری پیرامون موضوع این اثر، آورده شده است.
کتاب «پارادایم جمال یوسف(ع) در تفسیر قرآن از انگاره تا گفتمان» ریشه در گفتمان نقد در فرهنگ اسلامی دارد و متأثر از تفکر انتقادی در مطالعات جدید است که ریشه و تبار آن در آیات، روایات و سنت اسلامی است که نویسنده در این اثر با بهرهگیری از رهیافت تاریخ انگاره، زمینهها، علل پایداری و تطورات پارادایمهای تفسیری و تأثیر آنها بر ایدئولوژی مفسران را تحلیل کرده است.
آیات قرآن در لایههای زیرین خود سرشار از گوهرهای ناب و ظریف است که وظیفه مفسران را در تعامل با متن قرآن سنگین و خطیر میکند. ازاینرو نظر به اهمیت فهم، تفسیر قرآن از گذشته تاکنون بازشناسی حقیقت تفسیر قرآن، سازوکار آن، تمایزات تفسیر با تأویل یکی از دغدغههای قرآنپژوهان مسلمان بوده و هست که بر این اساس نویسنده بامطالعه مستندات حدیثی، تفسیری و تاریخی به تدوین این اثر اقدام کرده است.
توضیح مفاهیم، فرضیهها، بیان اهمیت موضوع، جمالشناسی پیش از اسلام و دوره اسلامی، پیامدهای عرفانی، احادیث شیعه و اهل سنت و دلالت بر آیات برخی از مطالبی است که در فصلهای مختلف این کتاب به آن اشارهشده است.
چاپ نخست این اثر بهتازگی با قطع رقعی در شمارگان 200 نسخه در سال 1398 توسط بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
گفتنی است؛ این نشست چهارشنبه 16 بهمن 98 ساعت 10 صبح در سالن شیخ طوسی دفتر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم، برگزار خواهد شد.
https://news.razavi.ir/135597/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88-%D9%86%D8%B4%D8%B1