میرزا محمدتقیخان مشهور به امیرکبیر از مصلحان بزرگ تاریخ ایران بود که در دوره صدارت خود خوش درخشید و گامهای جدی برای نوسازی و روزآمد کردن کشور برداشت اما عمر دولتش دیری نپایید و چند سالی بیشتر طول نکشید تا اینکه با قتل او تلاش برای انجام اصلاحات در درون نظام به شکست انجامید.
امیركبیر كه پایهگذار اندیشهی ترقی در ایران بهشمار میرود، در مدت سهسال و یكماه و 27روز خود یك سیاست مستقل و ملی در پیش گرفت.
امیرکبیر، دستور داد که رسم قمهکشی و لوطیبازی از شهرها و راهها برداشته شود. وی حمل اسلحه سرد و گرم را ممنوع کرد. وی قاعده بستنشینی را لغو کرد. امیرکبیر، در پی منع قمهزنی و اصلاح امور روضهخوانی برآمد. امیرکبیر، القاب و عناوین فرمایشی را موجب زیانهای اجتماعی میدانست و در نامیدن دیگران به گفتن واژه "جناب" اکتفا می کرد و ....
به مناسبت سالروز قتل میرزا محمدتقیخان فراهانی معروف به امیرکبیر، از 4 دست خط دیده نشده امیرکبیر رونمایی می کند. این 4 سند با مهر و امضای شخص امیرکبیر موجود در مرکز اسناد آستان قدس رضوی با حضور سیدعلی آل داوود، پژوهشگر اسناد تاریخ معاصر رونمایی می شود.
نامه امیرکبیر خطاب به ناصرالدین شاه که در آن از کمکاری وی و اهمالش در امور مملکتی گلایه کرده و از وی میخواهد تا وظایفش را به نحو احسن انجام دهد، یکی از این اسناد است.
گفتنی است این مراسم ساعت 9:30 سهشنبه 23 دیماه برگزار میشود و علاقهمندان از طریق لینک http://webinar.razavi.ir/farhangi میتوانند مخاطب این برنامه باشند.