پارادايم جمال يوسف عليه السلام در تفسير قرآن: از انگاره تا گفتمان‎
۱۴۰۱-۰۹-۲۹

پدیدآور: علي راد

مشخصات نشر: مشهد: بنياد پژوهشهاي اسلامي، ۱۳۹۸

مشخصات ظاهری: ۲۸۵ ص

شماره دیویی: ر گ / 83 ی 297/156

معرفی کتاب:

آن چه در آسیب شناسی میراث تفسیری مغفول مانده، تبارشناسی آسیب فهم ایدئولوژیک قرآن در بستر تاریخی و چگونگی تطورات آن در منابع تفسیری است. این که آسیب مذکور نخستین بار از سوی چه جریان فکری در تفسیر پدید آمد و چگونه در منابع و مدارس تفسیری سایر مذاهب اسلامی تثبیت شد، در داوری ما از جایگاه و ارزش میراث تفسیری نقش مهمی دارد. کتاب « پارادایم جمال یوسف علیه السلام در تفسیر قرآن: از انگاره تا گفتمان» ، درنگ در زمینه های تاریخی- تراثی و تداول این آسیب در مذاهب تفسیری در پژوهشهای تفسیری را مسئله محوری خود قرار داده است.

نمونه آزمونی این پژوهش، اثرگذاری « پارادایم عرفانی جمال» در تفسیر آیاتی از قرآن است، از این رو بر مناسبات دو دانش عرفان اسلامی و تفسیر قرآن نیز استوار است.

از جمله پارادایم های عرفانی چالش برانگیز، تاثیر پارادایم « جمال بدیع یوسف علیه السلام» در تفسیر آیه « و قالت اخرج علیهن فلمّا راینه اکبرنه و قطّعن ایدیهنّ و قلن حاش لله ما هذا بشرا ان هذا الّا ملک کریم» است. کتاب « پارادایم جمال یوسف علیه السلام در تفسیر قرآن؛ از انگاره تا گفتمان» ، پدیداری این پارادایم در تفاسیر اسلامی- از آغاز تا قرن پنجم هجری- و پارادایم رقیب و نیز چالش های آن را از متون بازیابی و تقریر و بررسی می کند.

کتاب پیش رو ضمن تبیین مبانی نظری بحث در نمونه آزمونی خود نشان می دهد که پارادایم جمال بدیع یوسف علیه السلام چگونه و از سوی کدام جریان شکل گرفته است؟ مستندات ادله پارادایم مشهور چه میزان اعتبار دارد؟ بازتاب پارادایم مشهور در تفسیر قرآن چگونه است؟

« ادبیات پژوهش» ، « پارادایم جمال؛ از پدیداری تا گفتمان» ، « مستندات روایی پارادایم مشهور» و « دلیل تفسیری« عناوین چهار فصل کتاب « پارادایم جمال یوسف علیه السلام در تفسیر قرآن: از انگاره تا گفتمان‎» را تشکیل می دهند.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید