پدیدآور: مرضیه محمدزاده
مشخصات نشر: تهران: مجتمع فرهنگی عاشورا،1388
مشخصات ظاهری:856ص
رده بندی دیویی: 1388ح346م297/953
معرفی کتاب:
حماسه کربلا، واقعیتی است اسطوره ای و اسطوره ای است واقعی. چشمه جوشان گفتمان های انسانی است، گفتمان عدالت ستیز، حق جویی، عشق، نفرت و ده ها گفتمان دیگر از درون آن می جوشد. انسانی با مشخصات حسین بن علی(ع) به راحتی می تواند نقش «انسان معیار» را در حیات بشری ایفا کند، همان موجود شاخصی که بشریت هماره نیازمند اوست. هرگونه مطالعه ای در رابطه با تاریخ واقعه کربلا باید همراه با نقد جدی آثار مربوط به آن باشد. این نقادی باید زمینه های اجتماعی، فرهنگی و مخصوصا سیاسی زمانه تالیف اثر را شامل شود. پژوهشگران و محققان حوزه تاریخ اسلام می توانند با مجهز شدن به ابزارهایی که علوم کمکی و روش تحقیق در تاریخ در اختیارشان می گذارد دریچه های جدیدی به روی بازخوانی، بازیابی و بازشناسی واقعه کربلا بگشایند. روش های نوینی که علوم اجتماعی، زبان شناسی، مردم شناسی، روان شناسی اجتماعی و بسیاری علوم دیگر عرضه کرده اند، ابزارهای مناسبی برای نیل به این منظور می باشند. کتاب « حسین بن علی علیه السلام امام شهدا » با همین نگاه به نگارش درآمده است.
کتاب« حسین بن علی علیه السلام امام شهدا» با چند شاخصه، ممتاز می شود:
1- مطالب و درون مایه کتاب مستند و با بهره گیری از منابع اصیل و درجه اول در حوزه زندگانی و نهضت حسینی نگاشته شده است.
2- نثر کتاب روان، رسا، زیبا، جذاب و امروزی است. نویسنده با تسلط بر زبان و ظرافت های آن، کتاب را رقم زده که خواننده بی هیچ ملال می تواند آن را به فرجام و انجام برساند.
3-چینش و نظم کتاب و فصول آن پذیرفتی و سازوار است.
4- در جای جای کتاب، نکات آموزنده در کنار روایت تاریخی آمده است. گاه نیز چاشنی نقد، خواننده را در ادراک و دریافت بهتر مسائل یاری می کند.
5- ابعاد ناکاویده کربلا و قیام عاشورا در کتاب چهره نموده است و بر اعتبار و ارزش کتاب افزوده است.