شکوه سامرا: مجموعه مقالات درباره امام هادی و امام عسگری علیه السلام
۱۴۰۳-۰۴-۰۳

شكوه سامرا

پدیدآور: محمد حسین حیدری

مشخصات نشر: تهران، دانشگاه امام صادق(ع):1390

مشخصات ظاهری: 508ص

شماره راهنما: ش949ح297/9583

کتاب« شکوه سامرا: مجموعه مقالات درباره امام هادی و امام عسگری علیه السلام»  گامی نخست در پژوهش جدید دربارۀ سامرا است؛ در برابر بایسته های پژوهش دربارۀ سامرا قطره ای است از دریا ؛ و از سوی دیگر زمینه را فراهم ساخته تا نمایندگان امام شبکه های سری و نیمه سری پدید آورده و با شیوه های نو پیام امام را به مسلمانان برسانند و از همۀ این ها مهم تر سامرا را به کانون و مرکز جدیدی برای گسترش حقیقت و اسلام راستین و محل تولد امام زمان (عج) مبدل ساخته است.

فصل یک/ تحلیلی بر مسئله امام شناسی در" زیارت جامعه": بررسی زیارت جامعه به لحاظ محتوا و نیز درباره ویژگی ها و فضیلت های ائمه و صفات آنان است. نتیجه این بخش اثبات علم غیبت و عصمت ائمه(ع) توسط امام هادی(ع) در آن شرایط خفقان آمیز آن زمان بوده است. فصل دوم/ تحلیلی بر رساله امام هادی(ع) درباره جبر و تفویض: امام هادی (ع) فرمود: مگر خدا سرنوشت بندگان را نمی داند که آنها را مورد آزمایش قرار می دهد؟ می گوییم چرا، حتی پیش از آن که کاری انجام دهند می داند چه خواهند کرد و پاسخ خداوند به این سوال را می توانید در این فصل بیابید. فصل سه/ تحلیلی بر اوضاع سیاسی معاصر امام هادی(ع) در عصر امام هادی(ع)  نظامی گری جای تدبیر و حکومت داری و فرهنگ محوری را گرفت. ایشان همچون علویان از مدینه احضار شد و در سامرا تحت نظر نظامیان، زندگی بسیار سختی را با صبر پیشگی تحمل کرد. دوران 33 سالۀ امامت آن حضرت، کاملا با اشراف نظامیان سپری شد. و سرانجام در سال 254ق مسموم شد و به شهادت رسید. فصل چهارم/ سازمان وکالت در عصر عسکریین(ع): این سازمان از بغداد و مدینه تا نیشابور گسترش داشت و بر سرتاسر جهان پهناور اسلام سایه افکنده بود و توسط امام صادق(ع) تاسیس گردید، تشکیلاتی بود چند بعدی و عمدتا فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و به ندرت نظامی. که هر کدام از این تشکیلات فعالیتها و کارایی متفاوتی داشت و کانال ارتباطی مطمئنی میان شیعیان در سراسر بلاد اسلامی با ائمه(ع) بود. این تشکیلات در عصر عسکریین(ع) به اوج گسترش و فعالیت خود رسید. فصل پنجم/ تحلیلی بر فرقه های عصر امام هادی(ع) و امام عسکری(ع) و موضع گیری امامان:  در این دوره فرقه های زیادی در داخل جامعه اسلامی شکل گرفته بود؛ از جملۀ این فرقه ها می توان به غلات، واقفیه، صوفیه، مفوضه و فرقه های اهل سنت همانند معتزله، حنابله، اشاعره و فرقه های انحرافی دیگری چون ثنویه و جاعلان حدیث اشاره کرد. عصر امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) را می توان اوج فرقه گرایی و مذهب سازی دانست و آن ها با تربیت شاگردانی شایسته و عالم به تقویت بنیان های تفکر شیعی می پرداختند. فصل ششم/ تحلیلی بر جایگاه برجسته حکیمه خاتون(س) در مسائل امنیتی و سیاسی پایگاه امامت: حکیمه، دختر امام جواد(ع)، از بانوان بزرگ و عظیم الشان شیعه است. ایشان چهار امام معصوم(ع) را درک کرده است( امام جواد، امام هادی، امام حسن عسکری و حضرت ولی عصر(عج)) حکیمه خاتون(ع) در واقع، سفیر و نایب خاص حضرت ولی عصر(عج) در آغاز دوران غیبت صغرا بوده است. فصل هفتم/ نقش امام هادی و عسکری(ع) در بالندگی علوم اسلامی و معارف آن، مسیر خود را به سوی اعتلا و بالندگی به بهترین نحو ممکن طی کرد. فصل هشتم/راویان و اصحاب امام هادی و عسکری(ع) و سهم آنان در پیشبرد علوم اسلامی: آنان با تربیت شاگردان و رساندن روایات ائمه هدی به شیعیان جهان و نیز با مسافرت به دیگر نقاط کشور اسلامی در نشر معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نقش به سزایی داشتند. فصل نهم/ تحلیلی بر شیوه های تبلیغی امام هادی(ع): این شیوه های تبلیغی بسیار نکات ارزنده و آموزنده ای دارد که ره آورد آن این است که ما در جامعۀ خود، به هوش باشیم و با درس گرفتن از مکتب پویای اهل بیت(ع) توام با مهرورزی و دوستی مومنانه رواج دهنده و هادی ارزش های اصیل باشیم. در پایان کتاب« شکوه سامرا: مجموعه مقالات درباره امام هادی و امام عسگری علیه السلام» چکیده هر فصل آورده شده است که خواننده به راحتی می تواند به مقاله مورد نظر خود دسترسی یابد.

کتاب« شکوه سامرا: مجموعه مقالات درباره امام هادی و امام عسگری علیه السلام» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتابشکوه سامرا: مجموعه مقالات درباره امام هادی و امام عسگری علیه السلام
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید