پدیدآور: رسول فلاحتی
مشخصات نشر: رشت، کتاب مبین: 1401
مشخصات ظاهری :232ص
رده بندی دیویی : 297/18
معرفی کتاب:
در مقدمه کتاب تفسیر بیان: سوره حجر چنین می خوانیم: قرآن کتاب خدا برای سعادت انسان در دنیا و آخرت است. چرا که نزولش آنگونه که خود فرمود، بیانگر همه چیز، مایه هدایت رحمت و سعادت برای اهل اسلام است، (ونزلنا علیک الکتاب تبیانا لکل شی و هدی و رحمه و بشری للمسلمین) مولی العارفین، امیرالمومنین علی علیه السلام قرآن را دارای ظاهری زیبا و باطنی ژرف معرفی می نماید، و ان القرآن ظاهره انیق و باطنه عمیق و در ادامه مطالب آن را مایه شگفتی و اسرار نهفته درآن را پایان ناپذیر می داند( لا تفنی عجانبه و لا تنقضی غرائبه )و پرده تاریکی ها جز در سایه آن کنار نمی رود، ( ولا نکشف الظلمات الا ) به این کتاب الهی آنجا که از حقایق تاریخ می گوید برای این است که انسان را تا به ساحل نجات مشعلداری کند.
اگر امروز بشریت بخواهد در ابعاد گوناگون زندگی، چه معنوی و چه مادی چیزی بداند و بگوید و شاهد پیشرفت های چشمگیر در دو ساحت فوق گردد راهی جز پناه جستن به این کتاب الهی ندارد.
تجربه نشان داده است که در طول تاریخ اسلام هر جا که مسلمانان به این کتاب الهی تمسک کردند فاتحان تاریخ و الگوی ملت ها شدند ،در مقابل فاصله گرفتن مسلمانان از درس ها و تجربه های آن مایه عقب ماندگی های جبران ناپذیر ودور ماندن از سعادت دنیا و آخرت گردیده است.
محورهای اصلی که در این سوره بیان شده دارای عناوین ذیل می باشد:
1-مبحث مبدا و ایمان به آن
2-معاد و سر انجام معصیت کاران
3-آفرینش آدم و سرکشی ابلیس
4-جایگاه قرآن
5-بیان سرگذشت اقوامی مثل لوط و صالح و شعیب
6- دعوت رسول اکرم صلی الله علیه و آله به صبر و مقاومت در برابر تو طئه های دشمنان دین خدا
7- مهم تر از همه این که این سوره مشتمل بر دو آیه است که از غرر آیات قرآن است :
الف- انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون
ب – و ان من شی الا عندنا خزائنه و ما ننزله الا بقدر معلوم
این سوره دارای 99 آیه و در مکه نازل شده است.
کتاب تفسیر بیان: سوره حجر در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.