به مناسبت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بررسی شد ویژگی های آرمان شهر رضوی در کتاب «منشور برادری در پیام منسوب به امام رضا(ع)»
۱۴۰۴-۰۱-۲۶
نویسنده و پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت:کتاب «منشور برادری در پیام منسوب به امام رضا(ع)» شامل گزیده‌هایی از پیام های منسوب به امام مهربانی‌ها، حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع)، خطاب به عبدالعظیم حسنی است.
به مناسبت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بررسی شد  ویژگی های آرمان شهر رضوی در کتاب «منشور برادری در پیام منسوب به امام رضا(ع)»

دکترعلی جان سکندری، نویسنده کتاب «منشور برادری در پیام منسوب به امام رضا(ع)» به مناسبت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار آستان‌نیوز، به معرفی این کتاب پرداخت و گفت: کتاب «منشور برادری» شامل گزیده‌هایی از پیام منسوب به امام مهربانی‌ها، خطاب به عبدالعظیم حسنی، پیرامون ارزنده‌ترین توصیه‌های اخلاقی و اجتماعی آن حضرت است که می‌تواند موجب وحدت و برادری در میان مسلمانان شود.
وی اظهار کرد: جامعه انسانی همواره نیازمند تذکر و موعظه بوده؛ ازاین‌رو شایسته است که مروری بر پیام اخلاق‌مدار امام رضا (ع) به عبدالعظیم حسنی داشته باشیم.

محورهای اخلاقی پیام امام رضا(ع(

این پژوهشگر ادامه داد: از آسیب‌ها و خطرهایی که جامعه اسلامی ما را تهدید می‌کند، اهمیت‌ندادن به اخلاق اسلامی و آموزه‌های دینی است؛ ازاین‌رو ضروری به نظر می‌رسد محتوای پیام را که دربرگیرنده تذکرات عمیق اخلاقی است، به‌عنوان منشور برادری در ۷ محور بررسی و تحلیل کنیم.
سکندری ادامه داد: این پیام از مهم‌ترین، زیباترین و کاربردی‌ترین توصیه‌های اخلاقی و اجتماعی است و می‌تواند به‌عنوان عامل وحدت و برادری میان مسلمانان مطرح شود.
وی تاکید کرد: محتوای این پیام منطبق بر آیات قرآن کریم و تفسیری برآن است و راهنمای دقیق کسانی است که حرکت در راه معصومین (ع) را در پیش چشم خود قرار داده‌اند و به اعتلای اسلام و برپایی مجدد تمدن عظیم و الهی می‌اندیشند.

باید و نبایدهای شهروندان آرمان‌شهر

وی افزود: امام رضا(ع) در پیامشان خطاب به عبدالعظیم حسنی، بایدها و نبایدهای شهروندان آرمان‌شهر را بیان کرده‌اند تا پیروانشان را به سعادت دنیوی و اخروی رهنمون سازند و از وسوسه‌های شیطان در امان نگه دارند. این پیام در واقع ویژگی‌های آرمان‌شهر رضوی را بیان می‌کند، همچنین در هر یک از فصل‌ها، به تفسیر و تبیین مفاد این پیام بر اساس آیات قرآن پرداخته شده است.
این پژوهشگر بیان کرد: جامعه آرمانی در نگاه اسلام، به‌ویژه در آرمان‌شهر رضوی، جامعه‌ای برخوردار از معنویت، صداقت، رفاقت، نوع‌دوستی و حاکمیت ارزش‌های اسلامی است. از همین رو محتوای پیام امام رضا(ع) در این اثر در ۷ محور با عنوان‌های «سلام‌گفتن»، «دوری از شیطان»، «راست‌گویی»، «امانت‌داری»، «خاموشی و سکوت»، «دوری از ستیزه در سخن»، «دوستی»، «حفظ وحدت» و «فرجام بی‌اخلاقی» به بحث گذاشته شده است تا در پرتو آن چگونگی ایجاد و استحکام برادری در بین مسلمانان در نظام جمهوری اسلامی ایران که در حقیقت منشور برادری است، معنا پیدا کند.
این نویسنده عنوان کرد: بر اساس این پیام مردم برای زنده نگه داشتن فرهنگ اسلامی و ترویج راستگویی باید امانتداری، گام ننهادن در راه شیطان و دوری‌جستن از اختلاف و تفرقه را سرلوحه کار خود قرار دهند که در این زمینه نگاه روشنفکرانه عموم مردم به این پیام وحدت‌بخش، ضروری به نظر می‌رسد.
گفتنی است، این اثر در شمارگان یک هزار نسخه، قطع رقعی و ۱۰۶ صفحه، توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده  است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://news.razavi.ir
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید