استاد شهریار؛ شاعری مانوس با قرآن
۱۳۹۴-۰۹-۰۸
تهران - بیست وهفتم شهریور ماه در تقویم رسمی کشور روز 'شعر و ادب فارسی' نامگذاری شده و به بزرگداشت شاعر پر آوازه معاصر استاد 'سیدمحمدحسین شهریار' اختصاص یافته؛ شاعری که آوازه خود را مدیون سرودن شعر عارفانه 'علی ای همای رحمت' و منظومه شیرین 'حیدر بابا سلام' به زبان ترکی است.

از مهمترین ویژگی های شعر استاد شهریار، سادگی و شیوایی کلام اوست، زبان شعری وی در عین حال که سهل و ممتنع و قابل استفاده برای عموم است در بطن خود معانی عمیق دارد و همین نکته سبب شده اشعار وی نزد مخاطب عام و خاص شهرت فراوانی یابد.

استاد شهریار تمامی اشعار خود را با عشق می سروده که این موضوع را می توان در میان آثار وی مشاهده کرد. او همواره اشعارش را متناسب با نیاز جامعه و فضای موجود می سروده که نشانگر مردمی بودن این شاعر است.

'رضا اسماعلیی' شاعر و پژوهشگر معاصر روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی ایرنا، انس استاد شهریار با قرآن را یکی از مهمترین دلایل ماندگاری اشعار شهریار در نزد مخاطبان عنوان کرد و افزود: غزلیات شهریار متاثر از حافظ است و تخلصی نیز که وی برای خود انتخاب کرده با تفال به دیوان 'لسان الغیب'(حافظ) بوده است. این قرابت و نزدیکی با قرآن و معارف دینی در اشعار وی نیز هویدا است.

وی یکی دیگر از ویژگی های استاد شهریار را پرداختن به قالب غزل در اشعار خود دانست و افزود: استاد شهریار اکثر اشعار خود را در قالب غزل که یکی از فاخرترین قالب های شعری محسوب می شود، سروده است.

به گفته اسماعیلی، استفاده از سبک عراقی نیز یکی دیگر از نکاتی است که استاد شهریار در اشعار خود آن را لحاظ می کرده، وی با استفاده از سبک عراقی ویژگی های زمانه و در قالب غزل نیز احساسات و اندیشه های خود را بیان کرده است.

وی زبان شعری استاد شهریار را سهل و ممتنع و قابل فهم برای عموم دانست و گفت: این زبان در بطن خود معانی عمیق و پر محتوایی دارد که سبب علاقه عام و خاص به اشعار وی شده است.

این شاعر معاصر، سرایش منظومه 'حیدر بابا' به زبان ترکی را یکی از آثار ماندگار استاد شهریار در ادبیات معاصر دانست و گفت: این اثر به عنوان شاهکار ادبیات آذری در ایران و جهان شناخته شده است و به خاطر استفاده از عنصر عاطفه و احساس، تاثیر عمیقی بر مخاطب دارد.

وی افزود: استاد شهریار در زمینه سرایش اشعار عاشقانه، عارفانه و اجتماعی از شهرت والایی برخوردار است و در حوزه شعر دینی و آیینی شعر 'علی ای همای رحمت' و در حوزه غزلیات عاشقانه غزل 'آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا' از فاخرترین و ماندگارترین اشعار او محسوب می شود.

اسماعیلی با بیان اینکه سایر غزلیات شهریار نیز از مرتبه والایی برخوردارند، گفت: وی در حوزه شعر علوی و اشعار عاشورایی نیز آثار ماندگاری از خود برجای گذاشته است.

وی همچنین در مورد مهمترین ویژگی اخلاقی استاد شهریار گفت: او شاعری متواضع و فروتن و در عین حال داری زندگی ساده و بی آلایش بود.



استاد شهریار در دهه 60 به عنوان چهره ماندگار ادب پارسی شناخته شد و بر این اساس بیست وهفتم شهریور ماه سالروز در گذشت او، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، به عنوان روز 'شعر و ادب پارسی' نام گرفته است.

از: مریم زباندان

http://khabarfarsi.com/ext/1137207
برچسب‌ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید