کتابخانه وزیری پس از گسترش فضای کیفی و کمّی آن که با عنایات خاصّه مسئولان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و همکاری استانداری یزد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محقّق شد. مجموعاًَ فضای زیر بنای آن به شش هزار متر مربّع رسیده که دارای بخشهای زیر است:
1- مخزن کتاب چاپی
در این فضا مجموعاً حدود 170 هزار جلد کتاب چاپی قرار دارد.
2- مخزن کتاب خطّی
این فضا در میانه مخزن آب انبار عطاءالله نقشبند (بین ساقه و گنبد) که متعلّق به سده 11ق بوده، ساخته شده و بنا بر تمهیداتی که در نظر گرفته شده، همچون قلعه ای مستحکم، یک دیواره در درون و دیوارهای دیگر در برون، جداره آب انبار را نیز بدان افزوده اند که توان مقاومت در شرایط گوناگون مانند آتش سوزی، زلزله، رانش زمین و حتّی انفجار را داشته باشد. در مخزن کنونی هم اکنون حدود 4928 نسخه خطّی و 50 نسخه عکسی نگهداری میشود. زیربنای این بخش حدود صد متر مربّع است.
3- مخزن کتاب چاپ سنگی
کتاب های چاپ سنگی که برخی از آنها ارزش و اهمیّت آن کم از نسخه های خطّی نیست، از درون مخزن کتابهای چاپی استخراج شده و اکنون حدود 5511 جلد کتاب چاپ سنگی در این مکان وجود دارد.
4- مخزن مطبوعات
در این مجموعه، بیش از 1675 عنوان مجلّه و 100 عنوان روزنامه از سال 1311ق تاکنون نگهداری میشود. این نشریات به دو صورت اهدایی و خریداری به مجموعه کتابخانه افزوده شده است .
قدیمیترین روزنامه فارسی موجود در آرشیو مطبوعات کتابخانه، حبل المتین به تاریخ 1311ق است.
5- تالار محقّقان
کتابخانه وزیری که اکنون 55 سال از عمر خود را پشت سر میگذارد، به دلیل در برداشتن کتابهای ارزندة تاریخی، فرهنگی، ادبی و مرجع، مورد مراجعة بسیاری از استادان و پژوهشگران بوده است. شرایط استفاده از این تالار با دیگر بخشهای کتابخانه فرق میکند و دارای تسهیلات و امکانات ویژه است.
6- موزه
از سال 1367ش که ایجاد موزه وزیری از جمله بخش های وابسته به کتابخانه تصویب شد، اندک اندک نسبت به خرید اجناس و نفایس اقدام شد و در کنار آن اشیای نفیس از سوی یزدی ها به این مجموعه اهدا شد.
هم اکنون در این مکان دهها مرقّع، فرمان، صدها عکس قدیمی، اشیای نفیس، وسایل، صنایع دستی کهن، ابزارآلات زندگی، ادوات جنگ و غیره نگهداری می شود.
7- خدمات اینترنت
در این قسمت، خدمات اطّلاع رسانی از طریق اینترنت و خطوط پرسرعت ADSL ارائه میشود. خدمات کپی و تکثیر نیز در این بخش انجام میگیرد.
8- تالار مطالعه برادران
در این تالار که به صورت قفسه باز اداره میشود، حدود 20 هزار جلد کتاب در قفسه ها قرار دارد.
9- تالار مطالعه خواهران
این تالار هم به صورت قفسه باز بوده و حدود 20 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است.
10- آمفی تئاتر
تالاری است با گنجایش 120 نفر با امکانات صوت و تصویر که در موقع برگزاری جلسات انجمن ادبی کتابخانه وزیری استفاده می شود و قرار است در آینده، دیگر همایش های علمی، فرهنگی و ادبی در سطح شهر یزد نیز در این مکان برگزار شود.
11- فهرست نگاری کتاب های خطّی و چاپ سنگی
چون کتابخانه وزیری دارای حدود 5000 نسخه خطّی و 6000 جلد کتاب چاپ سنگی است و نیاز به اطلّاع رسانی و روزآمد بودن فهرست های آن به ویژه در بخش کتاب های چاپ سنگی دارد این بخش راه اندازی شده و تا کنون بخشی از کتاب های چاپ سنگی فهرست نگاری شده است و در حال ویرایش فهرست نسخه های خطّی و افزودن شناسنامه کتاب های جدید خطّی است.
12- بخش مرمّت و صحّافی
وجود 244536جلد کتاب چاپی، 4928جلد خطّی و 5511جلد چاپ سنگی و 6500 مجلد نشرّیه نیاز به بخشی برای احیاء، مرمّت و صحّافی دارد به ویژه آنکه اکنون کتابخانه دارای 28704نفر عضو بوده و روزانه حدود 500 جلد کتاب به امانت برده و یا بازگردانده می شود و هر ماه نشریّات زیادی به کتابخانه فرستاده می شود.
13- مرکز جامع اطّلاع رسانی
در این بخش به کلیّة پژوهشگران و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، خدمات مشاوره و راهنمایی برای تدوین و نگارش پایان نامه و پژوهش های آنان داده می شود.
14- بخش امانت
کتابخانه وزیری که از سال 1377 بخش امانت آن دایر شده، اکنون 28704نفر، عضو اعم از زن و مرد دارد که بیشترین آن را دانشجویان تشکیل میدهند. بخش امانت از سه جایگاه به فعالیت میپردازد:
1- تالار برادران، 2- تالار خواهران، 3- سرویس امانت
15- کتابخانة دیجیتالی
در این بخش، دسترسی به کتابخانه های دیجیتالی و مجازی میسّر است.
16- نمایشگاه آثار
اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند از این نمایشگاه برای ارائه آثار و خدمات خود استفاده نمایند.