خدمات کتابخانه گویای رضوی

. عضویت رایگان در کتابخانه 
. ارائه خدمات و استفاده از تجهیزات موجود در محل کتابخانه
. تهیه کپی از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه بر روی  DVD  و یا هرنوع حافظه جانبی دیگر
. خدمات امانت منابع 
. استفاده از خدمات کتابخانه سیار و تحویل  رایگان منابع درخواستی در محل مورد درخواست اعضای کتابخانه
. ارسال منابع درخواستی اعضای کتابخانه گویای رضوی به سراسر ایران از طریق پست

نشانی: خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی ، خیابان مجلسی غربی 1 .        
تلفن آقایان: 32713070-051
تلفن بانوان: 32700115-051

نظرسنجی

نظرتان در مورد سایت چیست؟

انتخاب‌ها
۱۳۹۹-۱۰-۲۱
بیانیه اتحادیه جهانی نابینایان به مناسبت روز جهانی بریل
اتحادیه جهانی نابینایان، «WBU» امسال هم مثل سال‌های گذشته بیانیه‌ای را به مناسبت روز جهانی بریل بر روی پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده است که متن کامل آن را از نظر می‌گذرانیم:

چهار ژانویه ۲۰۲۱ روز جهانی بریل است. در سال ۲۰۱۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد این روز را به منزله روزی برای توجه به اهمیت خط بریل به عنوان وسیله‌ای جهت برقراری ارتباط که به تحقق حقوق انسانی نابینایان منجر می‌شود، به رسمیت شناخت. روز جهانی بریل، روزی برای بزرگداشت لویی بریل است که در چنین تاریخی در کپوری فرانسه متولد شد و این افتخار را نصیب خود کرد که خطی بین‌المللی ابداع کند که هنوز هم به طور گسترده‌ای در سر تا سر جهان از سوی آسیب دیدگان بینایی استفاده می‌شود. بریل یک کد مخصوص است که از کنار هم قرار گرفتن شش نقطه در یک فضای مشبک ساخته می‌شود. این شش نقطه‌ها در شصت و سه حالت می‌توانند کنار هم قرار گیرند و همین، به کاربران این خط امکان داده آن را برای استفاده در زبان‌های گوناگون و رشته‌های متفاوت نظیر موسیقی و ریاضی مناسبسازی کنند. بریل برای سواد‌آموزی نابینایان و سایر آموزش‌های آنها در طول زندگی، آزادی بیان و ابراز عقیده و همچنین مشارکت اجتماعی وسیله‌ای ضروری است. این هم راستا با مواد 21 و 24 کنوانسیون سازمان ملل متحد برای حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) و هدف چهارم از سند اهداف توسعه پایدار (SDG) است که بر کیفیت فراگیر و عادلانه آموزش و ارتقا فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه متمرکز است. اتحادیه جهانی نابینایان در گرامیداشت روز جهانی خط بریل از همه کشورها می خواهد معاهده مراکش را که توزیع بریل و سایر مطالب مطالعاتی دسترسی‌پذیر را بدون خطر نقض حق چاپ مجاز و تسهیل می کند ، تصویب و اجرا کنند. این یک روش متناسب و متضمن بقای بریل در کنار فناوری‌های نوظهور است. همچنین ، با توجه به اینکه در کشورهای کمتر توسعه یافته ، تولید بریل هزینه بر است ، از این رو در دسترس بودن مواد مطالعه برای نابینایان بسیار مهم است. افزون بر این، از آنجا که جهان با پاندمی کرونا دست به گریبان است، فراهم کردن دسترسی افراد نابینا و کم بینا به منابع اطلاع‌رسان در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بنابراین ، ما می خواهیم با استفاده از این فرصت ، دولت ها ، سیاست گذاران و سایر ذینفعان را دعوت کنیم تا تضمین کنند که منابع مطالعاتی در قالب‌های دسترسی‌پذیر، از جمله بریل در دسترس همگان است و هیچ کس از چنین امکانی محروم نمی‌شود.
قابل ذکر است که این اتحادیه در پایان بیانیه روز جهانی بریل بر این نکته تأکید کرده که برنامه‌های این اتحادیه در جهت گسترش سواد بریل در کشور‌های کمتر توسعه یافته همچنان برقرار است و افراد و نهاد‌هایی که می‌خواهند از کمک این اتحادیه در مسیر بریل‌آموزی بهره‌مند شوند می‌توانند به وبسایت اتحادیه جهانی نابینایان مراجعه و فرم‌های مربوطه را تکمیل و درخواستشان را ثبت کنند.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید