خدمات کتابخانه گویای رضوی

. عضویت رایگان در کتابخانه 
. ارائه خدمات و استفاده از تجهیزات موجود در محل کتابخانه
. تهیه کپی از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه بر روی  DVD  و یا هرنوع حافظه جانبی دیگر
. خدمات امانت منابع 
. استفاده از خدمات کتابخانه سیار و تحویل  رایگان منابع درخواستی در محل مورد درخواست اعضای کتابخانه
. ارسال منابع درخواستی اعضای کتابخانه گویای رضوی به سراسر ایران از طریق پست

نشانی: خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی ، خیابان مجلسی غربی 1 .        
تلفن آقایان: 32713070-051
تلفن بانوان: 32700115-051

نظرسنجی

نظرتان در مورد سایت چیست؟

انتخاب‌ها
۱۴۰۰-۰۶-۲۱
قصه‌های دسترسی ‌پذیر با سرویس جدید گوگل
وب سایت «آدیتوریال» را گوگل با همکاری مؤسسه مطبوعاتی گاردین و مؤسسه ملی سلطنتی نابینایان بریتانیا (RNIB) راه‌اندازی کرده‌اند.

موضوع دسترسی‌پذیری وب سایت‌ها برای استفاده کاربران نابینا و کم‌بینا در وضعیت بغرنجی قرار دارد. نگاهی نه چندان عمقی به اعداد و ارقام می‌تواند مدعای بالا را تأیید کند؛ بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر چیزی حدود ۳۰۰ میلیون انسان با نوعی از آسیب بینایی بر روی کره زمین زندگی می‌کنند. برای این جمعیت ۳۰۰ میلیونی اما عملاً هیچ حرکت اثرگذاری در زمینه دسترسی به وب سایت‌ها صورت نگرفته است. آنچه از آمار بر‌می‌آید نشان از آن دارد که حدود ۹۷ درصد از وبسایت‌های موجود، به نوعی درگیر مشکل عدم رعایت استاندارد‌های دسترسی‌پذیری‌اند. بدیهی است این بدان معنا نیست که کاربران آسیب دیده بینایی به هیچ وجه نمی‌توانند از وب سایت‌ها استفاده کنند؛ چه، عمده این گروه ۹۷ درصدی از وبسایت‌ها بخش‌های قابل دسترس هم دارند و کاربران نابینا هم به این گرفت و گیر‌ها عادت کرده‌اند و در اغلب مواقع بالاخره راهی برای استفاده از وب سایت‌ها می‌یابند یا حتی بعضاً ایجاد می‌کنند. این همه را گفتیم تا مقدمه‌ای باشد بر خبری که اخیراً از سوی گوگل منتشر شده است؛ خبری مبنی بر راه‌اندازی یک وب سایت قصه‌گو ویژه کاربران نابینا و کم‌بینا.
وب سایت «آدیتوریال» را گوگل با همکاری مؤسسه مطبوعاتی گاردین و مؤسسه ملی سلطنتی نابینایان بریتانیا (RNIB) راه‌اندازی کرده‌اند. گوگل درباره این پروژه اینطور می‌گوید که تا کنون الگویی از یک وب سایت ۱۰۰ درصد دسترسی‌پذیر در اینترنت ارائه نشده بود. آدیتوریال به نوعی قرار است نقش این الگو را ایفا کند. در این وب سایت انواع نیاز‌ها احصا شده و متناسب با هر کدام، امکانات خاصی هم در نظر گرفته شده است. همانطور که گفته شد، وبسایت برای کاربران نابینایی که می‌خواهند قصه بخوانند تأسیس شده است. کاربران می‌توانند قصه‌ها را در قالب‌های گوناگون در اختیار داشته باشند. چنانچه کاربری با صفحه‌خوان و صدای ماشینی‌اش راحت باشد، آن را با این صدا می‌خواند. کاربری که صدای انسانی را به ماشین ترجیح دهد می‌تواند دکمه پخش را در وب سایت فشار دهد و نسخه صوتی را بشنود. قصه‌های صوتی این وب سایت به صورت سه‌بُعدی طراحی شده فلذا طبیعتاً بهتر آن است که برای دریافت بیشترین جزئیات صوتی از هدفون استفاده شود. همچنین چنانچه صدای پس زمینه برای برخی کاربران ایجاد حواس پرتی کند یا عامل از بین رفتن تمرکز باشد، این امکان هم لحاظ شده که قصه بدون صدای پس‌زمینه اجرا شود. دکمه‌های پخش کننده صوت و حرکت بر روی فایل در حال پخش کاملاً دسترسی‌پذیر است و کاربر می‌تواند با کمک کلید‌های J, K و L, پخش را مدیریت کند.
علاوه بر امکاناتی که برای کاربران نابینا در نظر گرفته شده، در آدیتوریال قابلیت‌هایی هم به منظور تسهیل استفاده کم‌بینا‌ها در نظر گرفته شده است. این گروه از کاربران می‌توانند قصه‌ها را در قالب پویا‌نمایی هم تماشا کنند. همچنین برای کاربرانی که با طیف خاصی از رنگ‌ها مشکل دارند امکانی در نظر گرفته شده که از شش رنگ گوناگون برای پس‌زمینه وبسایت و داستان‌ها استفاده کنند. حالت تیره هم از دیگر قابلیت‌هایی است که قطعاً به کار برخی کاربران کم‌بینا خواهد آمد. علاقمندان برای آشنایی بیشتر با این وب سایت می‌توانند به نشانی Auditorial.Withgoogle.com مراجعه کنند. بدیهی است آشنایی نسبی با زبان انگلیسی می‌تواند در استفاده آسان‌تر از این وب سایت، کمک کننده باشد.

 


افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید