خدمات کتابخانه گویای رضوی

. عضویت رایگان در کتابخانه 
. ارائه خدمات و استفاده از تجهیزات موجود در محل کتابخانه
. تهیه کپی از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه بر روی  DVD  و یا هرنوع حافظه جانبی دیگر
. خدمات امانت منابع 
. استفاده از خدمات کتابخانه سیار و تحویل  رایگان منابع درخواستی در محل مورد درخواست اعضای کتابخانه
. ارسال منابع درخواستی اعضای کتابخانه گویای رضوی به سراسر ایران از طریق پست

نشانی: خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی ، خیابان مجلسی غربی 1 .        
تلفن آقایان: 32713070-051
تلفن بانوان: 32700115-051

نظرسنجی

نظرتان در مورد سایت چیست؟

انتخاب‌ها
۱۳۹۶-۰۶-۰۵
در یک اتفاق تاریخی نابینایان هم به تماشای خورشید گرفتگی نشستند
حتماً در طول هفته گذشته، در رسانه های مختلف در باره خورشید گرفتگی اخیر در آمریکا شنیده اید. خورشید گرفتگی کامل دوشنبه سی ام مرداد ماه در آمریکا و از اورگان تا کارولینای جنوبی قابل مشاهده بود.
به گزارش ایران سپید این نخستین بار پس از ۳۸ سال بود که یک خورشید گرفتگی کامل در خاک آمریکا مشاهده می شد. همچنین این نخستین بار از ۹۹ سال پیش تا کنون بود که یک خورشید گرفتگی کامل قطر کشور آمریکا را به عبارتی از ساحل اقیانوس آرام تا ساحل اقیانوس اطلس طی می کرد. همین موضوع بر اهمیت این اتفاق افزود به طوری که پر بیننده ترین رسانه های آمریکا، اصلی ترین خبرهایشان را در طول هفته گذشته به این رویداد اختصاص داده بودند.
نابینایان هم مثل سایر ساکنان آمریکا منتظر تجربه کردن این هیجان بودند؛ چرا که خبردار شده بودند که خانه چاپ آمریکا با همکاری کنسرسیوم آموزش فیزیک خورشیدی، از نهادهای زیر نظر ناسا، نرم افزاری طراحی کرده که این امکان را به آنها خواهد داد که مثل سایر آمریکایی ها، این رویداد را به شکل زنده تماشا کنند. بستر نرم افزاری این کار به این ترتیب فراهم شد که در وحله اول، شخصی به صورت همزمان تصاویر را برای افراد نابینا توضیح می داد و در آن واحد هم یک دوربین، هر ده ثانیه تصاویر کسوف را به ثبت می رساند و با استفاده از قواعد فیزیک، این تصاویر را به امواج صوت تبدیل می کرد. تکنولوژی لرزه ای هم دیگر ابزاری بود که در این راستا، اطلاعاتی را در اختیار کاربر نابینا قرار می داد. به این ترتیب که کاربر می توانست بخشهای مختلف صفحه را لمس کند و به محض لمس هر بخش از پدیده کسوف، میزان تیرگی یا روشنی آن قسمت، به کمک لرزش، به او اطلاع داده می شد.
دانشمندان و ابداع کنندگان این سیستم، آن را آغازی می دانند برای ورود نابینایان به حوزه علومی که تا به حال امکان استفاده از آنها را نداشتند. آنها معتقدند این روش نه تنها در عرصه علوم، که در مکانهای عمومی نظیر موزه ها و نمایشگاههای هنری هم می تواند کمک حال نابینایان باشد. «Craig Meador»، مدیر خانه چاپ آمریکا در باره این رویداد می گوید: «امروز دیگر هیچ کس از قطار علم جا نخواهد ماند. ایجاد فرصت های برابر آموزشی فقط در فراهم کردن منابعی که افراد بینا به آن دسترسی دارند خلاصه نمی شود. فرصت برابر میان افراد بینا و نابینا به این معنا است که بتوانیم کاری کنیم که نابینایان هم رویدادهای اجتماعی، تاریخی و ... را مثل سایر افراد جامعه تجربه کنند.» تصور این که این فناوری در خورشید گرفتگی بعدی، چه کیفیتی خواهد داشت و چه حجم از اطلاعات را در اختیار کاربران نابینا قرار خواهد داد، بسیار شیرین و هیجان انگیز است. کارشناسان قرار است ضمن توسعه این فناوری، از آن در کسوف کاملی که در ۲۰۱۹ و در شیلی اتفاق می افتد، استفاده کنند.
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید