به نظرم فضای مجازی دنیای افراد معلول را تغییر داد؛ تا پیش از این فرد معلول پشت پنجره اتاقش می نشست و اگر می توانست بنویسد، نهایتاً قلمی در دست می گرفت و اگر خیلی قلم قوی ای داشت، کتابی می نوشت که معلوم هم نبود دیده می شود یا نه، اما با وجود دنیای مجازی فرد معلول می تواند خود و توانمندی هایش را نشان دهد و حتی می تواند درآمد کسب کند، آموزش ببیند و مسئولیت بپذیرد. اینها برای فرد معلول کم چیزی نیست.
- موج رادیویی ما مثبت است: مهدیه رستگار یکی دیگر از فعالان مجازی دارای معلولیت است. مهدیه با این که روی صندلی چرخدار نشسته، اما پر از حس زندگی و امید و طراوت جوانی است و دیستروفی نتوانسته مهدیه را خانه نشین کند. او به تازگی با ۳ تن از دوستان دارای معلولیت، رادیو اینترنتی راه اندازی کرده است؛ خودش می گوید: با دنیایی از انگیزه و اهداف بلند بالا و انرژی بخش شروع کردیم. موج رادیوی ما موج مثبت بود و هست. می خواستیم در میان تمام اخبار منفی و نا امید کننده، فقط روی اخبار مثبت کار کنیم. در همین زمینه کانالی هم راه اندازی کردیم که حتی یک نفر را هم خودمان به کانال اضافه نکردیم. همه دوستان طبق علاقه خودشان و با معرفی دیگر دوستان و.... به جمع ما پیوستند. مهدیه که به عنوان گوینده، فایل های صوتی را برای این رادیو آماده می کرده، با شور و حرارت کارش را توضیح می دهد: بنده بعنوان گوینده، فایل های صوتی رادیو را آماده می کردم و در اختیار همکار فنی قرار می دادم، اما با قطعی یکی از پیام رسانها در اجرای تمامی موارد بالا به مشکل خوردیم. با انگیزه بالایی شروع کردیم و فکر نمی کردیم در روزهای اول راه اندازی سایت با چنین مشکل بزرگی مواجه بشویم، ولی نا امید نشدیم و انتقال فایل را با نرم افزارها و پیام رسان های دیگر امتحان کردیم. مهدیه می گوید: من برای فرهنگ سازی با رسانه ها و خبرنگاران ارتباطات خوبی دارم و گه گاه برایشان از سختی ها و مشکلات می نویسم یا گزارشی تهیه می کنم و همه این ارتباطات برای من تنها به مدد فضای مجازی اتفاق افتاده، زیرا برای کسی که به راحتی و بدون مشکل و با استفاده از وسیله نقلیه عمومی یا شخصی امکان خروج از منزل را دارد، این موارد بسیار پیش پا افتاده به نظر می رسد، اما تصور کنید برای عده ای همچون من، تنها راه بی دردسر، ارتباط با فضای بیرون، ارتباط مجازی است. من به هیچ وجه این امکان را ندارم که مثل سایر دوستان خبرنگار بصورت حضوری و رو در رو مصاحبه بگیرم. از این گذشته چون اغلب مراکز تجاری مناسب سازی نشده اند، علیرغم میل باطنی مجبور به خرید از طریق فضای مجازی هستم؛ یعنی ترجیح می دهم که بیشتر خریدهایم را به صورت آنلاین انجام بدهم. باور کنید وقتی مرکزی را می بینم که مناسب سازی شده است، تعجب می کنم و وظیفه خودم میدانم تا از نزدیک از آنها تشکر کنم.
- مگر بدون اینترنت هم می شود زندگی کرد: امیر نابیناست. وقتی از او می خواهم که از تأثیر فضای مجازی در زندگیش بگوید، لبخندی می زند و می گوید: مگر بدون اینترنت هم می شود زندگی کرد؟ تمام زندگی من در گوشی موبایلم خلاصه شده است. من به مدد فضای مجازی توانستم خانه ام را به صورت اینترنتی بفروشم و خانه ای جدید بخرم. تصور کنید برای من نابینا اگر قرار بود بنگاه به بنگاه برای خرید ملک بروم، چه کار سختی بود، اما ظرف یکی دو روز این کار به خوبی انجام شد. امیر تأکید می کند که اینترنت دنیای معلولان را دستخوش تغییر کرد و به زندگیشان معنای جدیدی داد؛ حتی با کمک فضای مجازی بسیاری از معلولان توانستند زندگی مشترک تشکیل دهند که شاید قبلاً این برایشان یک رؤیا بود؛ اما اینترنت به رؤیاهای معلولان رنگ زندگی داد. امیر از برخی متولیان سایت ها هم گلایه دارد: خیلی از سایت ها و نرم افزارها به راحتی و با کمترین هزینه ای می توانند برای استفاده نابینایان مناسب سازی شوند تا ما بتوانیم از طریق دستگاه های متن خوان یا نرم افزارهای صوتی از امکاناتشان استفاده کنیم، اما متأسفانه همکاری نمی کنند یا فکر می کنند ممکن است این کار برایشان هزینه های زیادی داشته باشد، در حالی که در چنین مواقعی کافی است که تنها با یک متخصص کامپیوتر دارای معلولیت مشورت بگیرند تا هماهنگی ها برای دسترس پذیری صورت بگیرد؛ البته امیر معتقد است که طی سالیان گذشته قدم های خوبی در جهت دسترس پذیری سایت ها برای افراد معلول انجام گرفته است.
منبع : ایران سپید