خودشناسی از دیدگاه قرآن و روایات و روانشناسی: حوزه مطالعات روانشناسی اسلامی و مشاوره دینی به همراه شیوه های آموزش مهارت های خودشناسی
پدیدآور: فاطمه علی پوردهاقانی، زهرا نادعلیان
مشخصات نشر: اصفهان: نشردارخوین
مشخصات ظاهری: 92ص
شماره دیویی: خ 849ع 63 /297
معرفی کتاب:
خودشناسی به اندازه خداشناسی سهل است و به همان اندازه در معرض خطا و واژگونگی قرار دارد. اگر خدا را آن طور که شایسته و صواب است نشناسیم، نخواهیم توانست ارتباطی درست با جهان برقرار سازیم و اندیشه مان معلق و متزلزل در هستی به هر سو چنگ خواهد انداخت تا پایگاه و قراری بیابد، و چون از نتیجه تلاش بیهوده اش مایوس و خسته شود، وحشت زده و یا روزشماری خواهد کرد.
اگر خود را آن طور که هستیم و باید باشیم نشناسیم، زندگیمان در تضاد و اصطکاکی بیهوده سپری خواهد شد. کفش هایمان نه براساس واقعیت وجودمان که براساس ایده آل ها و تلقینات خواهد بود. پوچ و تو خالی، فاقد انرژی و زایندگی، چرا که اعمالی نیستند که خود واقعی و خود درونمان آن ها را به وجود آورده باشد. حس می کنیم مصنوعی اند و نامطلوب و چون از دل برنمی آیند بر دل نیز می نشینند احساس بودن و احساس زندگی کردن نمی کنیم، دقیقا از خود بیگانه ایم، و چرا که نباشیم، مگر نشناختن همان بیگانگی نیست ؟
در همین راستا شناخت خود و خودشناسی اولین گام موثر در رویدادهای زندگی است و می تواند مسیر زندگی آدمی را دچار تغییر در راستای نابودی و یا رسیدن به سعادت قرار دهد. و این کتاب به ارائه معلومات و دانش به مخاطبین در راستای کسب مهارت های خودشناسی تدوین گردیده است که در فصل نخست به بررسی خودشناسی از دیدگاه قرآن و روایات و در فصل دوم به بیان خودشناسی از دیدگاه روانشناسی و نهایتا در فصل سوم به آموزش مهارت های خودشناسی پرداخته شده است.
امیدواریم که این کتاب بتواند آموزگاری برای خود شناسی و رسیدن به خدا باشد .